Váhový přírůstek

10142
20.4.11 09:18

Váhový přírustek

Holky,

malá ve 3,5 měsících, u doktora, což bylo 15.3. vážila rovných 6kg, 67cm. V dubnu ted na kontrole nevážil. Doma jsme ji zvážili a má cca 6,2 , 6,3kg. Je to málo nebo to stačí? Malé je 5,5 měsíce.
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6926
20.4.11 09:25

Ahojky, víš co no, i když máš přesnou váhu, může se lišit od té doktorské (já mám u dr vždycky o kilo a půl víc, už tak k mé rozměrné postavě mě to vždy naladí… :roll: ). A u dětí se počítá každý gram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.4.11 09:40

Po 3 měsíci už dětičky tolik nepřibírají a je fakt, že je nutné vážit vždy na stejné váze, protože se to dost liší. Já malého před kontrolou u doktora vždycky vážím doma a u doktora pak naváží min. o půl kila víc. Taky záleží na tom, jestli v době vážení bylo mimčo napapané, vykakané a vyčůrané, protože jednou jo, podruhé ne a už je tam zase rozdíl. Pokud máš pochybnosti, jestli malá přibírá, tak zajdi na kontrolní vážení k doktorovi, jistě ti malou zváží a popřípadě poradí. U nás tohle dělá jenom sestra, doktora s tím vůbec nezatěžují, jenom kdyby byl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.4.11 14:56

naše malinká měla v 5 m 6010g,přibírá tak cca 500g za měsíc.dřív jsem se strašně trápila tím že je lehčí a menší než jiné děti,ale ted už mamina dostala rozum:-)když je maličká v pořádku snaží se to už moc neřešit:-)však mi jendou dorostem,jinka je úplně v normálu:-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
20.4.11 16:56

Ahoj, naše malá má 6kg a 61cm a taky má 3,5 měsíce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie