Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
poraďte, jak dělat mimi polívku, nějaké recepty prosíííím? ![]()
já teda nedělala polívky, ale spíš bych to nazvala zeleninové pyré. Pro začátek: mrkev uvařit ve vodě a rozmixovat. Pak se dá uvařit třeba brambor, nebo brokolice a zase rozmixovat. Všechno jsem vařila zvlášť a zamrazila na kostečky a pak to podle potřeby vytahuju a míchám
Až budete mít vyzkoušeny druhy zeleniny a budete baštit masíko : kousek krůtího, mrkev, brambora a petrželová nať- uvařit , rozmačkat a přidat 2 kapky oliváče např:-)
Ahoj, já dělám malému zeleninové polívky tak, že osmahnu na olivovém oleji mrkev, petržel(kořen), třeba trochu pórku, pak to zaliju vodou, přidám další zeleninu (květák, brambor, hrášek…), vařím pod pokličkou dokud zelenina nezměkne a pak to rozmixuju. Většinou zamrazím do skleniček a pak rozmražuju a přidávám třeba těstoviny nebo rýži, ale to už pro větší mimi. Pro 6 měsíčního bych prostě povařila zeleninu kterou už jí (mrkev, brambor, květák, brokolice) ve vodě a rozmixovala. A ještě je super polívka z dýně hokaido, tu jsem malému po tom 6tém měsíci dělala a hrozně mu to chutnalo. V podstatě jsem jen rozmixovala povařenou dýni třeba ještě s bramborem ve vodě a bylo to.
ahoj, tak u nás taky frčí piré, např. cuketa, brambor a trocha mrkvičky. jinak to co psali holky. teď se chystám na špenát, ale ten bude asi s těstovinkama
mám knížku o vaření příkrmů od Annabel Karmel. A v podstatě je to smíchání zeleninky ze začátku mrkev/ mrkev,brambor/ brokolice/ postupně přidávat a míchat další. Dr řekla že zel. pyré by mělo být nejméně ze 2 - 3 druhů, kvůli vitamínům a tak. Takže fantazii se meze nekladou. Mám zmražené zvlášť pyré: mrkev, brokolice, dýně, cuketa, brambor Batáta. Stačí si zmrzlé kostičky namixovat. doporučuje se 2× týdně přidat trochu olivového nebo slunečnicového oleje. A 2 týdně půl vařeného žloutku. Po měsíci přidat maso, na porci zeleniny 20g masa (kuřecí, králicí, krůtí, hovězí). Vepřoví se nedoporučuje je těžké na žaludeček. Teď jsem si zavařila zel. polévku, stačí zase jen otevřít, ohřát ve vodní lázni a podávat. To samé i s ovocem dá se různě mixovat. ![]()