Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, dneska je krasny slunecny den, kolem 20 stupnu (Anglie) a moje mimi porad venku place, uz jsme se kvuli placi 2× vraceli z prochazky
Vzdycky se doma vrhnul na prso…Piji deti v teplem pocasi casteji? Davate treba navic vodu? malemu je 5 mesicu, dneska by byl u prsa porad ![]()
A jak oblekate sve mrnousky? Jako sebe? me bylo dneska v tricku a riflich vedro, maly mel body s dl. rukavem, dupajdy a capku, deckou jsem mu trosku prikryla nozicky…mozna mu bylo moc teplo
chtelo by to nejaky manual
![]()
Ahoj,
my jsme teda už starší, ale pamatuji na minulé léto, kdy bylo velké vedro a malému bylo taky půl roku. Taky jsem ho hodně kojila, protože měl častěji žízeň, nakonec mi i doktorka poradila mu dávat čajík. Třeba slabý černý. Jinak s tím oblečením..já malému momentálně dávám body s dl. rukávem, punčocháčky, tepláčky, mikinku a čepičku. Taky s tím kolikrát bojuju ještě teď ![]()
Ahojky,
já jsem mu nic nedávala jenom jsem častěji kojila
A oblíkám jako sebe.
On je dneska cely odpol plactivy…nespi
Jeste mu do toho rostou zoubky a je jeste porad trochu nachlazeny…achjooo bobecek malinky
![]()
No, malá měla v létě 3,4 měsíce, takže jsme byli o něco mladší a dávala jsem čajík… Taky jsem plně kojila. A měla ten dětský heřmánkový s fenyklem, takže jí to pomáhalo i na prdíky
Ale jakmile se ochladilo, ten říjen, listopad, tak mi čaj přestala pít… Dokonce i teď mi za den vypije max. 50 ml a to je jí 11 měsíců, ale pořád kojím, takže ona pije to „přední“ mlíko, tak čaj nepotřebuje asi
Takže si myslím, že měl určitě žízeň, doktorka nám sama říkala, že i když kojím, tak mám dávat čajík, ale po lžičkách, aby si nezvyklo na flašku, ale stejně jsme dávali z flašky a prso mi doteď neodmítá, spíš naopak, flašku moc nechce… Jen venku, protože nic jiného jí nezbývá…
A s tím oblíkáním, mimino by mělo být oblečené jen o něco tepleji než mamina… Je mi líto vždycky miminek, když je hic, mamina má kraťasy a tílko a mimino je chudák navlečené a má ještě nánožník… To fakt nechápu… Jasně, když ještě není takové to úplně parné léto a malá mi usla, tak jsem jí třeba přikryla dekou, ale toto? Chudák je navlečený, ještě mu dají deku a na to nánožník, ale samy jsou polonahé… Takže určitě miminko jen o něco tepleji obléct než mamina, ale nepřehánět… ![]()
Když měl starší syn v létě půlroku tak jem jen kojila, čaj jsem nedávala ![]()
lucineeccka píše:
Ahojky,
já jsem mu nic nedávala jenom jsem častěji kojilaA oblíkám jako sebe.
No, já jsem taky častěji kojila, ale myslím, že v pěti měsících ten čajík klidně může dát… Doma třeba ne, protože tam může kojit kdykoliv, ale myslím, že venku klidně… ![]()
Vidíš, mě pediatr řekl, že je to zbytečné, protože mlíko stačí. Jedině, kdyby byly nějaký velký vedra tam mu dát vodu.ALe je pravda, že to bylo v loni a to byl malinký miminko. A já jsem teda taky kojila - a stále kojím (¨skoro)kdekoliv. Jenom si zakraju prso a jeho hlavu plenou. ![]()
N
lucineeccka píše:No, já jsem taky častěji kojila, ale myslím, že v pěti měsících ten čajík klidně může dát… Doma třeba ne, protože tam může kojit kdykoliv, ale myslím, že venku klidně…
Ahojky,
lucineeccka píše:
Vidíš, mě pediatr řekl, že je to zbytečné, protože mlíko stačí. Jedině, kdyby byly nějaký velký vedra tam mu dát vodu.ALe je pravda, že to bylo v loni a to byl malinký miminko. A já jsem teda taky kojila - a stále kojím (¨skoro)kdekoliv. Jenom si zakraju prso a jeho hlavu plenou.
Ncitace] pppp píše:lucineeccka píše:No, já jsem taky častěji kojila, ale myslím, že v pěti měsících ten čajík klidně může dát… Doma třeba ne, protože tam může kojit kdykoliv, ale myslím, že venku klidně…
Ahojky,
Me kojeni venku nijak nevadi, uz jsem si zvykla, kojim tak bezne…teda spis po kavarnickach a tak
Ale v parku na lavicce…proc ne, kdyz je venku krasne ![]()
Můj syn měl čajík až kolem 6 měsíců a to čistící, protože se mu ukázal slabý ekzémek. Teď pije nějaký dětský apod. Ale vypije max. 100 ml denně. Ale taky kojím, takže to prý neva a flašku taky moc nemusí a když tak tu to slabě teče.
A s tím oblíkáním máš pravdu ![]()
Já mám sebou taky vždycky deku. Dneska jsem v parku potkala maminky ve slabejch mikinách a děti měly navlečený do bundiček a ještě do fusaku ![]()
Můj syn měl tričko s krátkým rukávem a oteplenou mikču a když usnul tak jsem ho přikryla dekou.
pppp píše:
No, malá měla v létě 3,4 měsíce, takže jsme byli o něco mladší a dávala jsem čajík… Taky jsem plně kojila. A měla ten dětský heřmánkový s fenyklem, takže jí to pomáhalo i na prdíkyAle jakmile se ochladilo, ten říjen, listopad, tak mi čaj přestala pít… Dokonce i teď mi za den vypije max. 50 ml a to je jí 11 měsíců, ale pořád kojím, takže ona pije to „přední“ mlíko, tak čaj nepotřebuje asi
Takže si myslím, že měl určitě žízeň, doktorka nám sama říkala, že i když kojím, tak mám dávat čajík, ale po lžičkách, aby si nezvyklo na flašku, ale stejně jsme dávali z flašky a prso mi doteď neodmítá, spíš naopak, flašku moc nechce… Jen venku, protože nic jiného jí nezbývá…A s tím oblíkáním, mimino by mělo být oblečené jen o něco tepleji než mamina… Je mi líto vždycky miminek, když je hic, mamina má kraťasy a tílko a mimino je chudák navlečené a má ještě nánožník… To fakt nechápu… Jasně, když ještě není takové to úplně parné léto a malá mi usla, tak jsem jí třeba přikryla dekou, ale toto? Chudák je navlečený, ještě mu dají deku a na to nánožník, ale samy jsou polonahé… Takže určitě miminko jen o něco tepleji obléct než mamina, ale nepřehánět…
lucineeccka píše:
Můj syn měl čajík až kolem 6 měsíců a to čistící, protože se mu ukázal slabý ekzémek. Teď pije nějaký dětský apod. Ale vypije max. 100 ml denně. Ale taky kojím, takže to prý neva a flašku taky moc nemusí a když tak tu to slabě teče.A s tím oblíkáním máš pravdu
Já mám sebou taky vždycky deku. Dneska jsem v parku potkala maminky ve slabejch mikinách a děti měly navlečený do bundiček a ještě do fusaku
Můj syn měl tričko s krátkým rukávem a oteplenou mikču a když usnul tak jsem ho přikryla dekou.pppp píše:
No, malá měla v létě 3,4 měsíce, takže jsme byli o něco mladší a dávala jsem čajík… Taky jsem plně kojila. A měla ten dětský heřmánkový s fenyklem, takže jí to pomáhalo i na prdíkyAle jakmile se ochladilo, ten říjen, listopad, tak mi čaj přestala pít… Dokonce i teď mi za den vypije max. 50 ml a to je jí 11 měsíců, ale pořád kojím, takže ona pije to „přední“ mlíko, tak čaj nepotřebuje asi
Takže si myslím, že měl určitě žízeň, doktorka nám sama říkala, že i když kojím, tak mám dávat čajík, ale po lžičkách, aby si nezvyklo na flašku, ale stejně jsme dávali z flašky a prso mi doteď neodmítá, spíš naopak, flašku moc nechce… Jen venku, protože nic jiného jí nezbývá…A s tím oblíkáním, mimino by mělo být oblečené jen o něco tepleji než mamina… Je mi líto vždycky miminek, když je hic, mamina má kraťasy a tílko a mimino je chudák navlečené a má ještě nánožník… To fakt nechápu… Jasně, když ještě není takové to úplně parné léto a malá mi usla, tak jsem jí třeba přikryla dekou, ale toto? Chudák je navlečený, ještě mu dají deku a na to nánožník, ale samy jsou polonahé… Takže určitě miminko jen o něco tepleji obléct než mamina, ale nepřehánět…
No, já když to vidím, tak bych jim nejradši něco řekla, ale jsem radši potichu…
Nechápu, že oni nedokážou pochopit, že když jim je teplo, tak miminku taky
Ještě jakžtakž když je to nějaké novorozeně, tak se to ještě nějak dá pochopit, že je třeba tepleji oblečené, ale třeba půlroční dítě a starší?? Venku skoro 20 stupňů a oni ho navlečou, dají mu deku a ještě nánožník
Asi nepochopím… ![]()
lucineeccka píše:
Vidíš, mě pediatr řekl, že je to zbytečné, protože mlíko stačí. Jedině, kdyby byly nějaký velký vedra tam mu dát vodu.ALe je pravda, že to bylo v loni a to byl malinký miminko. A já jsem teda taky kojila - a stále kojím (¨skoro)kdekoliv. Jenom si zakraju prso a jeho hlavu plenou.
Ncitace] pppp píše:lucineeccka píše:No, já jsem taky častěji kojila, ale myslím, že v pěti měsících ten čajík klidně může dát… Doma třeba ne, protože tam může kojit kdykoliv, ale myslím, že venku klidně…
Ahojky,
Já jsem taky bez problémů kojila venku, ale když jsme třeba šli někde jen na procházku, ale když třeba někde spěchám nebo prostě nemám čas co chvíli zastavovat, tak jsem dávala čajík… A i když teď ještě pořád hodně kojím, tak mi třeba přijde zbytečné s 11 měsíčním dítětem někde venku kojit, když už může hodně jiných věcí.. Ale je pravda, že malá je pořád dost na prsu „závislá“ a nějak jí to nedokážu odepřít ![]()
lucineeccka píše:
Můj syn měl čajík až kolem 6 měsíců a to čistící, protože se mu ukázal slabý ekzémek. Teď pije nějaký dětský apod. Ale vypije max. 100 ml denně. Ale taky kojím, takže to prý neva a flašku taky moc nemusí a když tak tu to slabě teče.A s tím oblíkáním máš pravdu
Já mám sebou taky vždycky deku. Dneska jsem v parku potkala maminky ve slabejch mikinách a děti měly navlečený do bundiček a ještě do fusaku
Můj syn měl tričko s krátkým rukávem a oteplenou mikču a když usnul tak jsem ho přikryla dekou.pppp píše:
Jooo oblikani…to je muj vecny boj…
snazim se tak nejak jako jsem oblecena ja, preci jen ma v kocarku teplicko, ale stejne jeste neco prihodim navrch, treba to uz budu u dalsiho umet
…a pak pokukuju, co davaji jine mamky a rikam si..chudak, zae je nabaleny jak pumpa, zitra obliknu min
Ale zase musim rict, ze tady v UK se oblekaji deti spis min, bez ponozek, cepice, kratasky…a to je 20 stupnu…holt pro ne vrchol leta ![]()
caj jsem nedavala, jenom jsem kojila, casteji a taky kdekoliv, kdyz mala knikla.. a materske mleko bohate staci.