Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
je nám půl roku a naše malá dneska začala zvracet hustý hleny. Rostou nám horní jedničky, ale u dolních se nám tohle nedělo. Malá pořádně přes den nespí, je protivná, kňourá, nechá se pořád tahat a v noci je to peklo. Teploty nemá, žádnou rýmu ani kašel, ale jdou z ní husté hleny. Naše dr. v pátek ordinuje akorát do 9 hodin, ale ty hleny z ní jdou až teď. Chtěla jsem se zeptat, jestli je to normální nebo s ní mám pádit na pohotovost.
Může mít zadní rýmu, ale i tak mi to zrovna moc normální nepříjde. Já to dělám tak, že když nevím, tak si zavolá na dětské oddělení do místní nemocnice, tam mi většinou poradí nebo řeknou, a't se přijdem ukázat
ahoj, my teda nezvracíme, ale sestřiny obě malé jakmile jsou trošku nachlazené nebo ještě předtím, než se nachlazení projeví zvrací pravidelně soplík s jídlem, sestra to taky řešila, podle pediatra to některé děti tak dělají, a je to prý i snad lepší, že se zbaví najednou hlenů, které jinak tečou do bříška …
chápu, že jsi nejistá, pokud tě to uklidní, tak na pohotovost skoč, ale myslím, že pokud normálně jí a hlavně pije a nepláče bolestí (třeba bolavé ouško nebo něco), tak se to srovná
Ahoj, já bych valila na pohotovost. Může mít skrytý zánět průdušek…ty hleny stečou do žaludku…ani nemusí kašlat a mít rýmu…a navíc bych se bála, že ve spánku, ty hleny vdechne do sebe, jak bude chtít zvracet.....můj synovec se takto málem udusil…nechci tě strašit, ale radši u tak malého dítěte nic nezanedbávat. Držím palečky
![]()