Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, zajimalo by me v kolik usinaji vasi drobecci? Nasemu je 5 mesicu a chodi spinkat kolem pul devate, devate…driv mi proste neusne. Vstava v 7, obcas vydrzi do 8
a pres den spinka tak pul hodky pred kazdym krmenim, jen venku dokaze spinkat 2 hodky v kocarku…
A jak to mate vy?? ![]()
Tak Lili jsou 4 a půl měsíce a chodí spát kolem půl 8-8hod. Je už ospalá a usne během chvilky ![]()
Ahojky, tak já mám 7,5 měsíčního chlapečka a večer usíná do půl desáté, dřív ne a vstává v 7-8 ráno, ze začátku chodil spát okolo půlnoci:-).
![]()
ahojky mému chlapečkovi je teprve 6 týdnů, ale taky mi usíná tak kolem deváté, hlavně teď když je dlouho světlo. V březnu, když ještě nebyl přehozenej čas, tak usnul třeba i v sedm. Ale nejelpší je, že ať usne v sedm nebo v devět, tak na první krmení se budí kolem půlnoci. A to jsem si naivně myslela, že když usne dýl, tak se i dýl probudí ![]()
Naše malá většinou do devíti leží. Přes den si dává tak 2krát 30-45min.
Malé je 6 měsíců.Večer usíná mezi 20 a 21 hodinou,někdy usne už ve třičtvrtě na 8,když je vyřízená.Hroznej vliv má na ní tohle hnusný počasí,deštivo a tak,to je protivná a ospalá pořád.Vstává brzo,někdy už v půl 6,jindy třeba až v půl 7.Během dne spí tak 2krát až 3krát.Dopo tak půl hodiny,odpo v kočárku tak 2hodiny,ale někdy míň,někdy dá i 3hodiny.Když spí odpo míň,tak dá večer kolem 6 ještě půl hodiny.V noci se vzbudí tak 3krát.
Ahoj, naše 5timěsíční chodí spát v 8, vstává kolem 6.30. Přes den jak kdy, někdy vytuhne na dvě hodiny i doma v postýlce, jindy po půl hoďkách. V kočárku tak 1-2 hodiny.
ahojky , mojí je 4,5 měsíce a dáváme ji do postýlky kolem půl 9 nejpozději v 9 a ráno se budí okolo 8-9 hodiny , napapká se a spinká dál tak do 10 hodin dřív do 11 ![]()
půl 8-9 večer a ráno 7-8. Snad ji to vydrží, vstávat třeba někdy v pět by mě asi zabilo:-) Má 4,5 měsíce.
Příspěvek upraven 15.04.11 v 11:29
Jůů tak já dávám malou spát brzy
kolem 18:30-19hod koupu a po té 19hod dávám spinkat, pokud je v pohodě sama usne do 15min, někdy se musím vracet dát dudlíka, spí tak do 6-7hod.
hofka píše:
půl 8-9 večer a ráno 7-8. Snad ji to vydrží, vstávat třeba někdy v pět by mě asi zabilo:-) Má 4,5 měsíce.Příspěvek upraven 15.04.11 v 11:29
tak to je u nás normální
naštěstí jsem zvyklá, protože do práce jsem taky vstávala v pět.
Náš malý usíná mezi půl 9 a 9…ráno vstává mezi 7-8hod.Jsou nám 3 měsíce.
Marecka na nocni spani ukladame od malicka kolem sedme vecer. Nekdy se to kousek posune, ale nejdyl do 19:30 je v postylce a vetsinou spinka. Obcas teda teda jeste probudi, ze mu utekl dudlik nebo zlobi prdik.
V noci se budi jak kdy, nekdy k nemu vstavam co hodinu, ale to ho trapi bud brisko nebo nevim co, nebo jen 1-2× za noc na kojeni.
Vstava kolem sedme rano. Ale byly i dny, kdy jsme byli vzhuru od peti, pul seste. Ale to se mi ho podarilo kolem sedme premluvit, ze si jeste chvilku dachnul a ja s nim ![]()
naše malá chodí spát od malička mezi 21-22 hod, vyjímečně usne dřív. přes den spí v různých obdobích 1×-2×. ráno vstáváme mezi 7-8,30hod.
Ukládám mezi 18:30 a 19:30. Už je unavený, usne rychle.
Přes den spí cca 2× po dvou hodinách, v ideálním případě. V tom méně ideálním spí po půl hodinách a pak je zas hned protivný a jde zase spát.
Je mu půl roku.