Pupeční kýla - 6 týdenní mimi

1322
15.4.11 09:34

Pupeční kýla - 6 týdenní mimi

Máte, prosím, někdo zkušenosti s pupeční kýlou? Malému se udělala asi jak pořád brečí a nevíme co s tím. Doktorka říkala, že to se snad ztratí. Ale má to docela dost, bych řekla tak 1-2 cm. Měli jste to někdo a ztratilo se vám to? Nebo to mám převazovat pásem? Ale doktorka říkala, že ne, tak se mi to nějak nezdá :( Mockrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
15.4.11 09:50

Asi ti moc neporadím, ale malej jí má taky. Přišli jsme na to náhodou zhruba v 18-ti měsících, když jsme byli u dětského chirurga s něčím jiným. Říkal mi, že pokud je malá a nemá žádné jiné problémy, nic se s tím v tomto věku nedělá a máme předepsanou kontrolu ve 4 nebo v pěti letech, teď nevím.

• Citovat
  • Upravit
11689
15.4.11 09:59

No koukám, že vám taky pořád něco je :-( My máme tříselnou ta se operovat musí. Ale ta pupeční se většinou ztratí, někde jsem slyšela, že se má zatahovat náplastí. A nemusí to být tím, že brečí, mohl si jí vytlačit třeba prdíkama. Jsou to chudáčci malý, musíme to nějak přetrpět. Přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
15.4.11 10:04

Je ted koukám, že se naši chlapečci jmenují úplně stejně, a můj je jen o den starší než tvůj :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
591
15.4.11 10:23

Neměj z toho strach…Dcerka ji měla taky a do 3 měsíců se jí ztratila, díky tomu, že začala posilovat břišní svaly…taky jsem původně doktorce nechtěla věřit, že se jí to ztratí a tak jsem ji to alespoň zalepovala speciální náplastí pro miminka - ale bylo to bez efektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
15.4.11 10:25

cauky, my ji meli od narozeni a myslim ze se cekalo do 3 mesicu jestli se nezatahne a pak jsme chodili na churirgii a tam nam ho zalepovali naplasti, meli jsme to asi 3×14 dni a pomohlo to pupik uplne zalezl, az jsem se divila :-) ale jeste mame jit na kontrolu az zacne chodit, to pry zas nekdy vyleze, jinak se to resi vetsinou operativne nez jdou do skoly, ale ve vetsine pripadech staci ta naplast, tak vam urcite taky pomuze. jinak na ty pasy jsem se ptala, ale pry mimcum dost padaj, ja si ho koupila a nakonec jsem radeji prelepovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2143
15.4.11 10:27

jee ted koukam ze vy jste jeste mrnouskove, tak to vam muze jeste zmizet sama a vazne nema cenu s tim ted neco delat, akorat davej na brisko, at posiluje brisni svaly, to pomaha, my jsme meli lenocha a na brise neni moc rad do ted :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
15.4.11 10:41

ahoj,tak zkusenost mame. dcerce jsou š roky, pupecni kylu ma od narozeni. zezacatku mi taky rikali, ze se zatahne, nic jsme neprelepovali, rekli, ze se zpevni sama, az zacne chodit, litat, jak bude starsi. je fakt, ze se dost zatahla,ale kousek tam stale je. ted jsme byli na kontrole, nabidli operaci,ale spis nez pujde do skoly, idealne tak do 6ti let veku ditete. jinak v detstvi pry pupecni kyla nedela problemy, operuje se spis preventivne kvuli moznym komplikacim az bude vetsi kdyby byla treba tehu atd. jinak nam bylo receno, pokud se nezatahne tak cca do 2 let, uz se nezatahne nikdy. u nas to tak bylo.tvoje mimi je jeste male, vse se muze zatahnout :palec:

• Citovat
  • Upravit
beruska7908
15.4.11 10:42

dcerce jsou 3, preklep :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5732
15.4.11 10:57

Můj syn má taky pupečí kýlu,která se mu udělala cca v 5 týdnech..Koupila jsem ve zdravotnických potřebách kýlní pás a malýmu už se skoro ztratila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
15.4.11 10:58
Laskecka píše:
Je ted koukám, že se naši chlapečci jmenují úplně stejně, a můj je jen o den starší než tvůj :palec: :-)

no tak super, to můžeme kamarádit :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
15.4.11 11:01

Ahoj,
dcera ji měla od narození do takových snad 6m. Teď si nejsem jistá. Zmizelo to samo, akorát nám doktorka doporučila nechat si ušít kýlní pás přes pupík. Šila ho babička z plátna a na suchý zip, tak jsme ji ho dávali a bylo to bezva. Lepit nedoporučovala kvůli možnosti vzniku alergie na tu lepící pásku nebo náplast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
15.4.11 11:01

ahoj taky jsme měli pupeční kýlu a dost pořádnou trvalo nám zmizení asi uplne asi 6 mesicu ale byli jsme hodne nedonošení, ale měla hu opravdu velkou a nic jsme s ni nedělali jen hlídat zda netvrdne bříško a okoli kolem te kýly jinak nic. Myslím, že se ztratí chce to jenom čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
15.4.11 11:15

ahojky, mě taky doktorka na kontrole v 6 týdnech řekla, že to má trošičku víc, než by to mělo být. Ale že prý v tomhle věku to není nic neobvyklýho a pokud by se to do roka neztratilo, tak pak se to teprve začíná řešit :nevim: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.4.11 12:30

Malý měl pupeční kýlu asi 1-2 cm. Na rady doktorky jsme s tím nic nedělali. Zmizelo to samo do 4 měsíců. Zbyl mu ošklivý tmavě hnědý pupíček, ale zjistila jsem, že to je stará oschlá kůže, po koupání se mu to začalo po nějaké době samo oloupávat. Ještě tam pořád té hnědé kůže trochu má, ale už je vidět, že až to zmizne, bude pupíček vypadat normálně. Je mu 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí