Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nejlíp se plazil na koberci, na plovoučce mu to šlo špatně
Taky se ze začátku vztekal, ale do 14 dní už se plazil jak drak…teda spíš jak Meresjev ![]()
rhiannon píše:
Nejlíp se plazil na koberci, na plovoučce mu to šlo špatněTaky se ze začátku vztekal, ale do 14 dní už se plazil jak drak…teda spíš jak Meresjev
aha
já myslela že když bude na podlaze tak že ji to půjde líp že ji to bude klouzat… ![]()
Příspěvek upraven 16.10.12 v 12:44
Hladká podlaha by vůbec neměla být u dětí, které se učí lézt, nejlépe i u lezoucích a téměř chodících dětí. To klouzání posiluje některé části těla víc, než neklouzací povrch, ale nadměrně zatěžují ostatní pohybový aparát. Ortopedi doporučují dát koberec, než se dítě naučí spolehlivě chodit. Jen deka nestačí, klouže to taky.
neli23 píše:rhiannon píše:aha
Nejlíp se plazil na koberci, na plovoučce mu to šlo špatněTaky se ze začátku vztekal, ale do 14 dní už se plazil jak drak…teda spíš jak Meresjev
já myslela že když bude na podlaze tak že ji to půjde líp že ji to bude klouzat…
Našemu to tedy vůbec nevadilo, máme kombinaci lino, dlažba, parkety. Začal tedy mnohem déle, ale hned takovou rychlostí, že jsme zírali, z plazení plynule přešel do lezení. Podlaha taková nebo maková, asi to zase bude u každého jinak ![]()
Jednou jsem koukala na Sama doma v televizi a byla tam odbornice. Prý by si každá maminka měla pořídit aspoň kus koberce, pokud má plovoučku, lino…atd. Prý je to základ, aby se miminko naučilo správně plazit, lézt…atd.
Pokud je miminko na plovoučce třeba jen v krátkém bodyčku bez ponožtiček, tak to ještě jde, ale to je možné spíš jenom v létě…
naše malá se začala plazit, když jí bylo zhruba 5 měsíců a kousíček. máme plovoučku a nedělá jí to problém
, ze začátku pěkně vztekala, ale za mobilem nebo TV ovladačem, to byly mety
a bez vzteku
Náš ortoped to taky říkal. A kamarádce to říkali na cvičení.
Misula.vdf píše:
Jednou jsem koukala na Sama doma v televizi a byla tam odbornice. Prý by si každá maminka měla pořídit aspoň kus koberce, pokud má plovoučku, lino…atd. Prý je to základ, aby se miminko naučilo správně plazit, lézt…atd.
Pokud je miminko na plovoučce třeba jen v krátkém bodyčku bez ponožtiček, tak to ještě jde, ale to je možné spíš jenom v létě…
Nejde o to, že se to naučí, ale aby se dítě naučilo lézt správně.
Jana F píše:
naše malá se začala plazit, když jí bylo zhruba 5 měsíců a kousíček. máme plovoučku a nedělá jí to problém , ze začátku pěkně vztekala, ale za mobilem nebo TV ovladačem, to byly mety a bez vzteku
Určitě jí dej na koberec! My kvůli tomu museli koupit do pokoje, protože malá se jen plazila a do teď nechce na 4. Zato stojí u nábytku a začíná dělat první krůčky - je jí devět měsíců. Takže nejspíš budeme přeskakovat lezení…