Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ted me jen tak napadlo, muze mit vubec plne kojene miminko prujem? A jak by se to vubec poznalo od te jeho kase co kadi normalne?? ![]()
A jeste jeden dotaz…maly zacal behem posledniho mesice jist casteji a casteji, ted mu je 5 mesicu, do 4. mesice mi spinkal celou noc, pak se zacal budit tak jednou za noc a ted je to i 3×, vydrzi spinkat max 4 hodky. Je pravda, ze ted je nemocny, to mu zrovna neprida, ale i tak…
Ze by spurtik? Nebo ma proste vetsi hlad a uz mu to moje mlicko nestaci na tak dlouho?? ![]()
Jak ja si zvyknu na nejaky jeho rezim tak uz ho meni
![]()
I kdyby průjem měl, tak je to u kojených dětí jedno…u těch se to neřeší…kojíš dál a jen hlídáš,aby nedošlo k dehydrataci ( to poznáš suchými rty, propadlou fontanelou )
s tím spánkem nevím - dá se to shodit na více věcí : spurtík, zvyk na noční kojení, zoubky, nestačí mu tvoje mléko…
U kojení je to těžké poznat, průjem bych považovala asi kdyby kakal moc často a píše by to bylo hodně vodové! Ohledně papání, malý bude mít větší nároky čím bude starší! Hlavní je aby přibíral. Kdyby nepřibíral, tak by mu to mlíčko nestačilo, ale píšete že vydrží i 4 hodiny, a to je celkem dost! Možná je to tím, i že mu není moc dobře. Zkuste vydržet! Za chvilku se to zase srovná. Držím pěstičky!
![]()
Gabinka.J píše:
U kojení je to těžké poznat, průjem bych považovala asi kdyby kakal moc často a píše by to bylo hodně vodové! Ohledně papání, malý bude mít větší nároky čím bude starší! Hlavní je aby přibíral. Kdyby nepřibíral, tak by mu to mlíčko nestačilo, ale píšete že vydrží i 4 hodiny, a to je celkem dost! Možná je to tím, i že mu není moc dobře. Zkuste vydržet! Za chvilku se to zase srovná. Držím pěstičky!![]()
S tim prujmem me to jen napadlo, ze bych to asi moc nepoznala ![]()
A s tim spanim…od 6 tydnu postupne intervaly prodluzoval, nejdrive 6 hodin a pote spinkal v kuse i 11
no a na to se mi tak kraaasne zvyklo
Ale je pravda, ze ted se nakrmi a spinka dal, predtim to bylo na dyl…
No a doted nespal pres den…teda spal, ale jen tak pul hodky pred nakrmenim…a ted nechce spinkat pred, ale po a klidne hodku a pul
Je to holt kulisak