Jak dáváte spát?

1043
13.4.11 17:33

Jak dáváte spát?

Ahojky všem,chci se zeptat,jak dáváte v noci spát mimčo?Myslím tím především ty několika týdenní.Mám 3 týdeního chlapečka a zatím ho nechávám spát v noci v zavinovačce,přes den ho rozbalím,ať má taky trochu prostoru,ale na noc si nejsem jistá.No prostě trochu tápu,jelikož je to moje první mimi. :nevim:
Díky za vaše názory M+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2891
13.4.11 17:36

ahojky, já mám 6-týdenního chlapečka a dávám ho obvykle spát normálně, akorát když je někdy neklidnej a rozhazuje ručičkama, tak ho balím do látkové plíny. Naučily mě to sestřičky v porodnici, je to pevnější, než zavinovačka a jen tak se z toho nedostane. Ale je fakt, že když je večer nakrmenej, tak většinou usne i bez toho, sice si v postýlce ještě chvíli brumlá, ale pak usne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
13.4.11 17:45

Ahoj. Dělala bych to tak, jak to vyhovuje miminku. Já obě holky zavinovala tak dlouho, dokud to vyžadovaly - tj zavinuté spaly líp. Cca do půl roku :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
13.4.11 17:46

Ahoj já používám Karpovu metodu (pevné balení) zde , takže ho zabalím do tera plenky a ještě do zavinovačky aby byl v měkoučku, a na sobě má spací overálek. Přes den je jen v zavinovačce aby se mohl normálně hýbat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
13.4.11 17:50
Laskecka píše:
Ahoj já používám Karpovu metodu (pevné balení) zde , takže ho zabalím do tera plenky a ještě do zavinovačky aby byl v měkoučku, a na sobě má spací overálek. Přes den je jen v zavinovačce aby se mohl normálně hýbat :)

no něco podobnýho praktikujeme i u nás...........akorát mám strach z jedné věci. Myslíte, že když se bude dítko na noc pořád balit, že si na to nezvykne? Aby se pak naestalo, že nezabalené neusne? Já to právě z tohohle důvodu praktikuju jen když je to nezbytně nutné, tedy když je prcek hodně neklidnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
13.4.11 17:54

Mě přijde,že se mu tak spí také líp nebo je to možná můj pocit,že je v něčem pevnějším.I když přes den v pohodě spí v rozepnuté zavinovačce.Každopádně díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
13.4.11 17:59
Pájinka25 píše:
Laskecka píše:
Ahoj já používám Karpovu metodu (pevné balení) zde , takže ho zabalím do tera plenky a ještě do zavinovačky aby byl v měkoučku, a na sobě má spací overálek. Přes den je jen v zavinovačce aby se mohl normálně hýbat :)
no něco podobnýho praktikujeme i u nás...........akorát mám strach z jedné věci. Myslíte, že když se bude dítko na noc pořád balit, že si na to nezvykne? Aby se pak naestalo, že nezabalené neusne? Já to právě z tohohle důvodu praktikuju jen když je to nezbytně nutné, tedy když je prcek hodně neklidnej

taky jsem balila podle Karpa a když byla schopná spát s rukama volnýma, tak jsem přestala, cca kolem 3. měsíce…některé děti to vyžadují dýl, ale ne navždy. Zjednodušeně řečeno, pevné zavinutí potřebují miminka tak cca do toho 3. měsíce, pak už se aklimatizují na náš svět a nepotřebují mít kolem sebe tak těsno a měkko, jako v děloze.

já na začátku balila i ve dne, pak jen v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.4.11 18:00

Ahoj, u nás do 3 měsíců (kdy nejvíc šermovala ručičkama), pevné zavinutí v zavinovačce( na noc). Nyní skoro v 5ti měsících spí v zavince pořád, ale už ji má volně (ručičky venku), líp se mi tak uspává i bere v noci na krmení. Jěště tak nějaký čas bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2344
13.4.11 18:02
Pájinka25 píše:
Laskecka píše:

Neboj, nezvykne si na to. Aspoň moje malá si na to nezvykla. Balila jsem ji asi do 4. měsíce pevně do látkovky, pak když už se mi z látkovky vymotala, tak mi kamarádka ušila takovou spešl zavinovačku a ta nám vydržela asi do půlky 4. měsíce. Teď ji používám jen jako spací pytlík, protože malá se už dost odkopává. Od půlky 4. měsíce se naučila spinkat volně, vyžádala si to sama.
Takže já taky doporučuju balit pevně, děťátko má pak pocit, jako by bylo u maminky v bříšku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
13.4.11 18:05

dávala jsem v rychlovce, ale pokaždý ji rozepnul a cestoval po postýlce,což mu zůstalo dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.4.11 18:10

Tak i když si „zvykne“ tak snad do puberty si odvykne, ne? Majdu jsem taky dlouho zavinovala, i na spaní přes den, do kočárku… Jinak prostě usnout neuměla.
Raději zavinout, než chovat a natřásat a skákat na balonu a podobně - když to zavinutí stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
13.4.11 18:40

Podle knížky Něžná náruč by se měla miminka do cca třetího měsíce balit do měkké polovysypané peřinky - zavinovačky, nejlépe péřové, aby se cítila bezpečně stejně jako u maminky v bříšku. Já jsem zavinovala i ručičky, protože malý byl ulekané miminko a nezvykl si na to. Když jsme skončili třetí měsíc, tak jsem ho zkusila dát spinkat nezavinutého a usnul normálně. Teď spinká v měkém spacím pytli, povrch je jako rychlozavinovačka, ale je to volnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.4.11 19:02

Ahoj, dávala jsem malou na bok v zavince, jak nás učili v porodnici. A po každém kojení na jiný bok, aby neměla sleženou hlavičku a rozvíjela se rovnoměrně. Nebo jde taky jeden den v pravo, druhý vlevo. Od ukončeného 3.měsíce pak na záda ve spacím pytlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
13.4.11 19:07
Jo, Něžná náruč rodičů je bezva knížka, hlavně se tam maminka naučí jak šetrně zacházet s miminkem, určitě doporučuji přečíst.
Ivča78 píše:
Podle knížky Něžná náruč by se měla miminka do cca třetího měsíce balit do měkké polovysypané peřinky - zavinovačky, nejlépe péřové, aby se cítila bezpečně stejně jako u maminky v bříšku. Já jsem zavinovala i ručičky, protože malý byl ulekané miminko a nezvykl si na to. Když jsme skončili třetí měsíc, tak jsem ho zkusila dát spinkat nezavinutého a usnul normálně. Teď spinká v měkém spacím pytli, povrch je jako rychlozavinovačka, ale je to volnější.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
13.4.11 19:32
Michaela86 píše:
Ahojky všem,chci se zeptat,jak dáváte v noci spát mimčo?Myslím tím především ty několika týdenní.Mám 3 týdeního chlapečka a zatím ho nechávám spát v noci v zavinovačce,přes den ho rozbalím,ať má taky trochu prostoru,ale na noc si nejsem jistá.No prostě trochu tápu,jelikož je to moje první mimi. :nevim:
Díky za vaše názory M+H

ahoj, my malou dávali do zavinovačky cca týden, pak se z ní vykopávala. :roll: takže u nás se neosvědčila. V prvních třech měsících jsem uspávala u sebe v pelechu, malá dost trpěla na prdíky, takže u nás byly večery hrozný, uspávala jsem i dvě hodiny. pak jsem malou přenesla do postýlky. Někdy od třeztího měsíce nakojím a dám do postýlky a spinká, naštěstí.
Ale od začátku malá spinká jen pod peřinkou, na začátku jsem podpírala polštářkem a spinkala na boku. ted už se tam vrtí jak sama chce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí