Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pájinka25 píše:Laskecka píše:no něco podobnýho praktikujeme i u nás...........akorát mám strach z jedné věci. Myslíte, že když se bude dítko na noc pořád balit, že si na to nezvykne? Aby se pak naestalo, že nezabalené neusne? Já to právě z tohohle důvodu praktikuju jen když je to nezbytně nutné, tedy když je prcek hodně neklidnej
Ahoj já používám Karpovu metodu (pevné balení) zde , takže ho zabalím do tera plenky a ještě do zavinovačky aby byl v měkoučku, a na sobě má spací overálek. Přes den je jen v zavinovačce aby se mohl normálně hýbat
Já Péťu takto balila myslím do 4 měsíce pak se samo to děcko z toho vyhrabe a už nechce… dokud byl malinký miloval to… ![]()
osvedcilo se mi u dvojcaat co nejvic utahovat a taky praktikuju, kdyz v noci moc prudi, tak jde na bricho
zavinovala jsem cca do 3 měsíců, pak jsem zkoušela přes den dávat spát bez zavinky a do dvou týdnů se to naučily. teď dávám na noc do spacího pytlíku a díky němu jsou klidnější a tolik necestujou po postýlce… ![]()
Já mám asi divný dítě, ale to nikdy nepotřebovalo být zavinutý ![]()
pomeranca píše:
Já mám asi divný dítě, ale to nikdy nepotřebovalo být zavinutý
Já to měla u obou holek stejně
.
Ani jedna nesnášela už od porodnice zavinovačku. Jakmile byly napevno uvázané -řvaly. Rozvázala jsem zavinovačku a hned byl klííííííííííídek a tichoučko…
.
radúna píše:pomeranca píše:Já to měla u obou holek stejně
Já mám asi divný dítě, ale to nikdy nepotřebovalo být zavinutý.
Ani jedna nesnášela už od porodnice zavinovačku. Jakmile byly napevno uvázané -řvaly. Rozvázala jsem zavinovačku a hned byl klííííííííííídek a tichoučko…![]()
.
tak to já nevím, jestli ji nesnášel, páč jsem to nezkoušela. Když se narodil, byly docela hice, tak spával jen lehoučce zakrytý (občas třeba jen plínkou)… Takže zavinování už opzději nevyžadoval. Teď se ve spaní nejradši tulí ![]()
v zavince a na stranu,aby jí mlíčko popř.vyteklo,kdyby ublinkla…a strany jsem střídala,aby se mi bobina nepokřivila
a teď je rozcáplá přes celou postel a ráno jí najdu v jiné pozici,než jí ukládám..začíná to být srandy kopec ![]()
u nás v porodnici se pevný zavinování nepraktikovalo, takže jsme to nedělali ani doma a malej už od začátku stejně potřeboval mít volný ručičky
a s usínáním jsme problém nikdy neměli
jo, a taky jsme ho dávali na bok, po každým nakojení v noci na druhej, nekupovali jsme žádný polohovadla, srolovaný ručníky posloužily perfektně ![]()
Nemáš!
Úplně koukám kolik holek Vás tady dětičky balí! Já mám měsíční mimčo a už ho dávám i na bříško! Prostě se mu tak daří! Takže radím dávat děti tak, jak to mají rády! My, když se Nám nedaří na jednom boku, dáme na druhý, na záda a v neposlední řadě na bříško! Takže praktikujeme snad všechny polohy ![]()
Do rychlozavinovačky ho nabaluji jen do kočárku!
pomeranca
Ahoj.Nám je 8 týdnů,přes den spinká jen přikrytý dekou a na noc ho zabalím do rychlozavinovačky,přikryju peřinkou,pohladím po tvářičce a spinkáme.Někdy usne hned,někdy jdu ještě parkrát pohladit.Dělala jsem to takhle od začátku a myslím,že teď už má zavinovaačku spojenou s nočním spinkáním.
No, mně malá už od mala nechtěla být v zavinovačce, tak jsem jí nechavala jen tak, přikrytou peřinkou.
oblacek píše:Pájinka25 píše:Já Péťu takto balila myslím do 4 měsíce pak se samo to děcko z toho vyhrabe a už nechce… dokud byl malinký miloval to…Laskecka píše:no něco podobnýho praktikujeme i u nás...........akorát mám strach z jedné věci. Myslíte, že když se bude dítko na noc pořád balit, že si na to nezvykne? Aby se pak naestalo, že nezabalené neusne? Já to právě z tohohle důvodu praktikuju jen když je to nezbytně nutné, tedy když je prcek hodně neklidnej
Ahoj já používám Karpovu metodu (pevné balení) zde , takže ho zabalím do tera plenky a ještě do zavinovačky aby byl v měkoučku, a na sobě má spací overálek. Přes den je jen v zavinovačce aby se mohl normálně hýbat
Moje známá malou ještě v roce a půl lehce svazuje. Malá řekne hají a lehne si, dá ručičky k tělu a čeká na zavázání. Prostě to sama chce, jinak prý neusne:-)