Jsem zoufalá - preference jedné strany

49
13.4.11 11:07

jsem zoufalá

Ahojky, předem se omlouvám,ale asi se potřebuji vypovídat. Malej(5 měsíců) mi od malička preferoval pravou stranu a přes veškerou snahu polohování pořád spával na pravo.Doktorku jsem na to pořád upozorňovala,pořád říkala, že se to zpraví. Včera jsme byli na očkování a ukázala jsem jí,že malej má při pasení hlavičku na bok, tak nás poslala na cvičení, nechápu,proč už nás neposlala dávno. Chce se mi pořád brečet,hlavičku má slehlou docela doast,toho už si taky včera všimla. Ach jo, nevím,co mám dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
707
13.4.11 11:13
Scalary píše:
Ahojky, předem se omlouvám,ale asi se potřebuji vypovídat. Malej(řměsíců) mi od malička preferoval pravou stranu a přes veškerou snahu polohování pořád spával na pravo.Doktorku jsem na to pořád upozorňovala,pořád říkala, že se to zpraví. Včera jsme byli na očkování a ukázala jsem jí,že malej má při pasení hlavičku na bok, tak nás poslala na cvičení, nechápu,proč už nás neposlala dávno. Chce se mi pořád brečet,hlavičku má slehlou docela doast,toho už si taky včera všimla. Ach jo, nevím,co mám dělat.

neboj, cvičením se to určitě spraví, je jasný že je škoda, že jste nezačali dřív, ale určitě to půjde i teď! tak si nezoufej, hlavně že už začnete :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
13.4.11 11:14

Ahojky!
A je to tak vážný? Určitě se to srovná. Náš malej měl taky na jedné straně hlavičku skoro „rovnou“, jak spával a ležel-myslím, že to bylo taky vpravo, ale nic se nedělo. Teď je mu 7,5měsíce a je v pohodě. Cvičením to srovnáte, neboj.
Asi Ti šlo o to, že jste nemuseli chodit na cvičení a třeba jen cvičit sami doma, když jsi na to MUDr. upozornila, viď?
Hlavu vzhůru, mamino! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
beruska7908
13.4.11 11:15

prosimte klid :-) my chodili na Vojtovku, holce taky padala hlava na jednu stranu, do roka a pul sama nechodila, v roce jeste ani sama nesedela, telicko se ji prohybalo do luku,no co ti mam povidat. nebrec, na rehabilitaci ho daj dohromady, budes s nim muset poctive cvicit doma, Vojtovka dela zazraky, ver mi. dneska jsou holce tri, lita jak drak, krasne chodi po schodech, verti zadkem a je celkove moc sikovna, nic sisatyho nema :mrgreen: nas tam teda mudra poslala hned,ale ted je pozde bycha honit. ted se soustred na cviceni s mrnousem a hlavne nebrec,pak to preneses i na malyho a bude brecet taky.my na tu rehabku jinak chodili skoro rok a pul,ale ke konci uz jen proto, ze tim nic nezkazis a ja jsem se aspon neco naucila az budu mit nekdy v budoucnu druhy. a neboj, maloktere ditko se cvicenim nespravi, vetsinou to cviceni opravdu pomuze a urcite ti tak malej nezustane, musite ale poctive cvicit.drzim palecky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
49
13.4.11 11:29
pampalin píše:
Ahojky!
A je to tak vážný? Určitě se to srovná. Náš malej měl taky na jedné straně hlavičku skoro „rovnou“, jak spával a ležel-myslím, že to bylo taky vpravo, ale nic se nedělo. Teď je mu 7,5měsíce a je v pohodě. Cvičením to srovnáte, neboj.
Asi Ti šlo o to, že jste nemuseli chodit na cvičení a třeba jen cvičit sami doma, když jsi na to MUDr. upozornila, viď?
Hlavu vzhůru, mamino! :-)

Né, myslím si,že nás mohla poslat na to cvičení dřív Na cvičení se docela těším, protože už jsem byla fakt zoufalá, od narození jsem malýho pořád polohovala, mu se to nelíbilo,pořád plakal,tedˇ už polohovat nemá smysl,tak ho držím pořád v náruči, aby neležel jen na pravo. Je to dost vyčerpávající, ale mám strach,že mu ta hlavička tak zůstane. tedˇ mi spí taky v náruči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
13.4.11 11:31

taky mela mala placaty kokosek :lol: spravilo se to i bez cviceni takze s cvicenim je to v klidu :-D nez se ozeni bude to ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
13.4.11 12:32

Ahoj, nebuď smutná. My to měli taky, malej byl na jedný straně skoro plešatej jak tam pořád ležel a teďka to má už v pohodě.
Neboj vám se to taky zpraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
13.4.11 12:42

Scalary, tak ho klidně i polož ale stimuluj ho hračkama na druhou stranu alespoň když je vzhůru. To taky udělá dost. Nám to radila na rehabce jako první věc. Na spaní se teda těžko vnucuje nějaká strana no, ale kdyby měl třeba mazlíka na postýlce tím správným směrem nebo něco na co rád kouká.. taky by to mohlo pomoct.
A neboj, všechno bude dobrý.. že se těšíš na cvičení je supr, ať ti to vydrží :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
13.4.11 13:04

Scalary, mrkni do diskuze výš, je tam téma týkající se Vojtovky. Nic si z toho nedělej, ono se to srovná, my máme to samé, malému byly čtyři měsíce. Polohování nám doktorka nedoporučila, prý by si stejně dal hlavu, kam by chtěl. Máme otočené postýlky, přebalovák na tu neoblíbenou stranu. Všem jsme řekli, ať k němu přistupují z té druhé strany. Motivace za hračkou je super, jak na zádech, tak na bříšku. Vychází se z polohy, kdy je hlava v ose s tělem a hračkou se pohybuje postupně na jednu stranu, pak na druhou. Zkus také pohupování na míči. Malého polož na míč na bříško, pořádně podrž a zhoupni ho dopředu, dozadu, doprava, doleva, dělej s ním kroužky a mírné houpání. Jak se bude snažit vyrovnávat váhu, bude taky posilovat svalíky. Oproti Vojtovce to má tu výhodu, že tohle cvičení se dětem líbí :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
13.4.11 13:20

Děkuji holky, jste zlatý, malej hlavu otočí v pohodě, ale tedˇ už se přetočí na bříško, to jsem ho naučila přes tu jeho neoblíbenou stranu a když pase koníky, tak má hlavu nakřivo a na bříšku hlavičku do leva neotočí,ale když leží na zádech tak jo, i když asi né úplně dokonale. Zítra jdeme poprvé na tu rehabku, tak jsem zvědavá co nám tam řeknou. Já už jsem fakt vyzkoušela úplně všechno, ale stejně pravá je pravá. Přes den ho vůbec na pravou stanu nepouštím, pořád sedím u něho a hlídám, už si připadám fakt jak debil :zed: , vůbec nic neudělám. Právě proto mě to naštvalo,že už jsme třeba mohli ten krček mít rozcvičenej. Moc vám všem děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
13.4.11 13:30

Scalary a kolik vlastně malému je? Na začátku ti nějak vypadly písmenka, tak to není zřejmý. Tak to jsi teď ve fázi jako my. Na bříšku má hlavinku jakoby ke straně. Zkus ho motivovat za tou hračkou a ne jen na tu jednu stranu, ale na obě dvě, aby ho to i bavilo. A vyzkoušej ten míč, je to super. A cvičení Vojtovky samozřejmě k tomu :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.4.11 13:42

Neznam zadnyho dospelyho, kterej by mel hlavu na jedne strane slehlou - ty jo? tvar hlavy je dedicna zalezitost. I spatne zhojena zlomenina se srovna sama (akorat ze pomalu). kliiiid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
13.4.11 13:48

Naše malá má taky na pravý straně placku!!Zjitila jsem až ve dvou měsících, že jí má. Bohužel jsem vůbec nevěděla, že bych jí měla nějak polohovat :oops: , prostě jsem jí nechala spinkat jak chtěla, a ona pořád ležela na pravý straně! Pak jsem se ptala Dr. a ona říkala, že to není tak hrozný ( no nevim.. :think: ), že se to do roka srovná, až začne sedět, motivovat na druhou stranu atd. Tak motivuju, používáme polohovací válečky a uvidíme! :nevim: Zatím se otáčí hezky, i při pasení. No snad se to fakt srovná!!Ještě bych si vyčítala, že má kvůli mě placatou hlavu!!! :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
13.4.11 14:05
Ivča78 píše:
Scalary a kolik vlastně malému je? Na začátku ti nějak vypadly písmenka, tak to není zřejmý. Tak to jsi teď ve fázi jako my. Na bříšku má hlavinku jakoby ke straně. Zkus ho motivovat za tou hračkou a ne jen na tu jednu stranu, ale na obě dvě, aby ho to i bavilo. A vyzkoušej ten míč, je to super. A cvičení Vojtovky samozřejmě k tomu :-).

Malýmu je 5měsíců, to právě dělám, on jak se naučil přetáčet, tak je na bříšku pořád,což je super. Tak lítám s hračkama jak divá. Díky za ten tip na balón,to je super věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
13.4.11 14:09
Pudloslava píše:
Neznam zadnyho dospelyho, kterej by mel hlavu na jedne strane slehlou - ty jo? tvar hlavy je dedicna zalezitost. I spatne zhojena zlomenina se srovna sama (akorat ze pomalu). kliiiid.

Já právě jo, a dokonce dodnes neotočí hlavu úplně doleva, ale naštěstí to bere s humorem a právě on mě pořád upozorňovl jestli malýmu střídám strany a to vždycky když přišel a proto jsem polohovala jak divá a stejně to nepomohlo. :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí