Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
dnes jsme s malou byli na kontrole - očkování. Malé bylo v neděli 5 měsíců. Dnes nás doktor jen naočkoval, ani nevážil a neměřil
čekala jsem třeba, jestli se nezačne bavit o kojení a příkrmech. Sice se s příkrmy začíná od 6. měsíce, ale myslela jsem, že se třeba zeptá, jak kojím, jestli je vše ok…(ok vše je). Ale nic ![]()
Jak sjte to měli vy? Bavil se s vámi doktor o příkrmech, jak začít, s jakými atd? S jakými začít si najdu na netu nebo tady, o to nejde, jen mě to trošku překvapilo, že malá je už v 6. měsíci a nic…kamarádky už třeba začínají od poloviny 6. měsíce…třeba si říkám, jestli bych malé neměla pomalu začít zkoušet dávat čajíčky, na zažehnání žízně..tak nevím, jen jsem čekala, že se dnes o tom s doktorem pobavíme. Na další kontrolu máme termín přesně na den, kdy bude malé 6 měsíců…
Prohlídky se dětem dělají v 6 týdnech, ve 2, 3, 4 a 6 měsících. Pak co dva měsíce až do roku. V těch 5 měsících se jen očkuje. ![]()
Tak moje mi malou váží a měří každý měsíc. O příkrmech mi v 5ti měs.řekla jen to, že za měsíc s nimi začneme a povíme si o tom hodně. Tak jsem jí řekla, že už přikrmuju měsíc
na což mi řekla že mám teda dávat zeleninu stále, žádný ovoce, žádný maso, jen mláko, mlíko, mlíko…
Tak dávám zeleninu k obědu, ovoce ke svačině a kaši večer. hodně čaje a zbytek mlíko ![]()
Nás i v 5.měsíci měřila a vážila. O příkrmech mi řekla, až když jsme byli na prohlídce v 6.měsíci, já na ty příkrmy ani nespěchala, tak jsem vyčkala. Ale když jsem chtěla něco vědět, tak jsem se zeptala.
Znáš to, líná huba… ![]()
naše doktorka teda taky vážila a měřila i v 5 měsících. o příkrmech jsme se nebavily, ale pro mě to není novinka, takže si se spoustou věcí poradím sama. kontrolu v 6 měsících máme v pátek, ale už jsem začala dávat mrkev k obědu. viktorovi už ale mlíko přestává stačit…
holt každý doktor má jiný přístup. třeba předchozí doktorka, ke které chodila klárka, v 5 měsících taky jenom naočkovala a jídlo jsme řešily až při prohlídce v 6 měsících.
BA očkování se zeptala na to, zda bl v nedávné době nemocný, koukla do krku, poslechla. A naočkovala. To je vše. O příkrmech jsme se nebavili, mě její názor nezajímá, jela jsem si podle svého.
Nase dr. vazi a meri pokazde, ikdyz jsme sli jen na ockovani.
V peti mesicich mi jen rekla, ze mam kojit dal - idealne minimalne do 7 mesice.
O prikrmech mi toho rekla furu az na sestimesicni prohlidce. Stejne jsem vse nepobrala a hledala info na netu ![]()
A vzdy se pta, jestli neco nepotrebujeme, takze kdyz si vzpomenu
, tak se mam moznost zeptat.
dusicka.. píše:
A vzdy se pta, jestli neco nepotrebujeme, takze kdyz si vzpomenu, tak se mam moznost zeptat.
Já si vždy píšu, co se chci zeptat, protože ze svlékání a oblékání mimča mám hlavu kolem, tak bych si na to vzpomněla až doma. ![]()
Mě malýho měřili až v roce, jinak vážili při každý prohlídce a o příkrmech mi říkala a na kojení se ptala taky. Protože jsem o mlíko přišla dost brzo, tak jsme byli na UM a příkrmy od 4. měsíce.
barah píše:dusicka.. píše:Já si vždy píšu, co se chci zeptat, protože ze svlékání a oblékání mimča mám hlavu kolem, tak bych si na to vzpomněla až doma.
A vzdy se pta, jestli neco nepotrebujeme, takze kdyz si vzpomenu, tak se mam moznost zeptat.
no, to je můj případ - doma přesně vím, na co se chci zeptat a v ordinaci se mi to v tom spěchu vypaří ![]()
no, tak uvidíme na kontrole v 6ti měsících, mlíka mám hodně, tak to ted řešit nebudu ![]()
U nás se v 5.měsíci taky jen očkovalo, ale měli jsme zrovna v té době problémy s kojením, takže jsem si řekla o zvážení a protože zhubla, tak jsme začali s dokrmem UM. A o příkrmech a klasická kontrola byla až v 6.měsíci. Taky si vždy píšu, na co se chci zeptat ![]()
ahoj nás v 5 měsících sice vážili ,ale do ted, to je malýmu 9 měsíců sem od doktora neslyšela nic o příkrmech
tak sem v 5 začala a orientovala sem se tak nák tady na emimi ![]()
Ahoj,doktorka malou zvážila, prohlédla, dala očkování a vysvětlila mi vše ohledně příkrmů(stále kojím). Dostala jsem i nějaké brožurky s přehledem příkrmů od různých výrobců.