Kontrola v 5ti měsících

10142
12.4.11 18:54

Kontrola v 5ti měsících

Ahoj,

dnes jsme s malou byli na kontrole - očkování. Malé bylo v neděli 5 měsíců. Dnes nás doktor jen naočkoval, ani nevážil a neměřil :nevim: čekala jsem třeba, jestli se nezačne bavit o kojení a příkrmech. Sice se s příkrmy začíná od 6. měsíce, ale myslela jsem, že se třeba zeptá, jak kojím, jestli je vše ok…(ok vše je). Ale nic :nevim:
Jak sjte to měli vy? Bavil se s vámi doktor o příkrmech, jak začít, s jakými atd? S jakými začít si najdu na netu nebo tady, o to nejde, jen mě to trošku překvapilo, že malá je už v 6. měsíci a nic…kamarádky už třeba začínají od poloviny 6. měsíce…třeba si říkám, jestli bych malé neměla pomalu začít zkoušet dávat čajíčky, na zažehnání žízně..tak nevím, jen jsem čekala, že se dnes o tom s doktorem pobavíme. Na další kontrolu máme termín přesně na den, kdy bude malé 6 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5552
12.4.11 19:01

Prohlídky se dětem dělají v 6 týdnech, ve 2, 3, 4 a 6 měsících. Pak co dva měsíce až do roku. V těch 5 měsících se jen očkuje. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
12.4.11 19:05

Tak moje mi malou váží a měří každý měsíc. O příkrmech mi v 5ti měs.řekla jen to, že za měsíc s nimi začneme a povíme si o tom hodně. Tak jsem jí řekla, že už přikrmuju měsíc :mrgreen: na což mi řekla že mám teda dávat zeleninu stále, žádný ovoce, žádný maso, jen mláko, mlíko, mlíko…

Tak dávám zeleninu k obědu, ovoce ke svačině a kaši večer. hodně čaje a zbytek mlíko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
12.4.11 19:09

Nás i v 5.měsíci měřila a vážila. O příkrmech mi řekla, až když jsme byli na prohlídce v 6.měsíci, já na ty příkrmy ani nespěchala, tak jsem vyčkala. Ale když jsem chtěla něco vědět, tak jsem se zeptala. :wink: Znáš to, líná huba… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
12.4.11 19:21

naše doktorka teda taky vážila a měřila i v 5 měsících. o příkrmech jsme se nebavily, ale pro mě to není novinka, takže si se spoustou věcí poradím sama. kontrolu v 6 měsících máme v pátek, ale už jsem začala dávat mrkev k obědu. viktorovi už ale mlíko přestává stačit…
holt každý doktor má jiný přístup. třeba předchozí doktorka, ke které chodila klárka, v 5 měsících taky jenom naočkovala a jídlo jsme řešily až při prohlídce v 6 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
12.4.11 19:35

BA očkování se zeptala na to, zda bl v nedávné době nemocný, koukla do krku, poslechla. A naočkovala. To je vše. O příkrmech jsme se nebavili, mě její názor nezajímá, jela jsem si podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
12.4.11 19:51

Nase dr. vazi a meri pokazde, ikdyz jsme sli jen na ockovani.
V peti mesicich mi jen rekla, ze mam kojit dal - idealne minimalne do 7 mesice.
O prikrmech mi toho rekla furu az na sestimesicni prohlidce. Stejne jsem vse nepobrala a hledala info na netu :lol:
A vzdy se pta, jestli neco nepotrebujeme, takze kdyz si vzpomenu :mrgreen: , tak se mam moznost zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
12.4.11 19:54
dusicka.. píše:
A vzdy se pta, jestli neco nepotrebujeme, takze kdyz si vzpomenu :mrgreen: , tak se mam moznost zeptat.

Já si vždy píšu, co se chci zeptat, protože ze svlékání a oblékání mimča mám hlavu kolem, tak bych si na to vzpomněla až doma. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.4.11 19:58

Mě malýho měřili až v roce, jinak vážili při každý prohlídce a o příkrmech mi říkala a na kojení se ptala taky. Protože jsem o mlíko přišla dost brzo, tak jsme byli na UM a příkrmy od 4. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
12.4.11 20:00
barah píše:
dusicka.. píše:
Já si vždy píšu, co se chci zeptat, protože ze svlékání a oblékání mimča mám hlavu kolem, tak bych si na to vzpomněla až doma. :mrgreen:

no, to je můj případ - doma přesně vím, na co se chci zeptat a v ordinaci se mi to v tom spěchu vypaří :roll:
no, tak uvidíme na kontrole v 6ti měsících, mlíka mám hodně, tak to ted řešit nebudu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
12.4.11 20:12

U nás se v 5.měsíci taky jen očkovalo, ale měli jsme zrovna v té době problémy s kojením, takže jsem si řekla o zvážení a protože zhubla, tak jsme začali s dokrmem UM. A o příkrmech a klasická kontrola byla až v 6.měsíci. Taky si vždy píšu, na co se chci zeptat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
12.4.11 21:54

ahoj nás v 5 měsících sice vážili ,ale do ted, to je malýmu 9 měsíců sem od doktora neslyšela nic o příkrmech :mrgreen: tak sem v 5 začala a orientovala sem se tak nák tady na emimi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
12.4.11 22:28

Ahoj,doktorka malou zvážila, prohlédla, dala očkování a vysvětlila mi vše ohledně příkrmů(stále kojím). Dostala jsem i nějaké brožurky s přehledem příkrmů od různých výrobců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí