Červený flíček

1702
11.4.11 20:19

Červený flíček

Moje dcera ma na zatylku cerveny flicek. Vim, ze to ma hodne deti-rikala mi to doktorka i rodice rikali, ze jsem ten flicek mela a ze to casem zmizi. Nele je 5 mesicu a kousek a flicek porad nemizi, spis se mi zda, ze vic a vic rudne :nevim: I se za krkem trosku zpotila a zacalo se ji to tam jakoby loupat. Doktorka poradila imazol, ze pry ma na tom ekzemek, takze mazat. Tak mazu, ale ona se tam proste poti a je to porad dokola, kdyz se to zahoji, za chvili je to znovu.
Chci se zeptat, za jak dlouho ten flicek asi zmizi? A je tu nejaka maminka co mela neco podobneho (myslim ten ekzem)? Predem dekuju za reakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13758
11.4.11 20:35

Můj syn má taky na zátylku flek - je to taková nepravidelná skvrna, jako hodně malých flíčků, cca 4×2 cm. Zatím mu to nijak nemizí, ale ekzém na tom nemá.

Imazolem bych to nemazala, je to chemický koktejl :cert: , pokud to má suché, tak promazat něčím mastným (třeba olejíčkem, ale přírodním) nebo mastným krémem. Pokud má pupínky, tak vysušit, dobře funguje ťupkat silným černým čajem. Hodně jí to větrej, a prostě to nech, ono to jednou zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
11.4.11 20:39

Nebude to hemangiom? …dcera ho má od narození na hlavě ve vlsech a synovi jsem ho objevila na prdelce…ono to má do takových 6ti let dítěte zmizet, řekni to pediatrovi, on to bude sledovat. Dceři jsou 3 roky a už jí to světlá a mizí. Syn ho má tedy větší, tak doufám, že i jemu bude mizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.4.11 20:39

Neteř to měla na zápěstí, teď má čtyři roky a nic na něm nemá. Ovšem, tam vyrážku neměla. Moje malá má dva velký fleky na hlavičce, jeden z toho taky na zátylku. Taky jsem zvědavá, kdy ji zmizí. Ale dřív ji to asi zaroste vlasama:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
11.4.11 20:47

syn to měl na zátylku taky, docela velkou červenou skvrnu a zmizelo to myslím nějak v 10-11 měsíci. Je to celkem běžná věc. Pokud je to suchý, mazala bych to Excipialem, ten nám fungoval u malýho na všechny tyhle věci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.4.11 20:48

Já mám dojem, že to nezmizí - MM má 34 a má ho furt :mrgreen: Samík ho má taky, ale je to pod vlasama, nevadí to ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
11.4.11 20:51

Měla to první dcera a má to i druhá (obě na zátylku), kdy to vymizelo si už nepamatuju, ale ve 4 letech už to dávno nemá :-D . Hemangiom to podle mě není, ten měla první dcera na břiše a vypadalo to úplně jinak :think: . Tohle jsou skvrnky, po zatlačení vyblednou, pak zase zčervenají. Zrovna jsme to dnes s mamkou řešili, že se zeptám dr. co to vůbec je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
11.4.11 20:54
AnastazieB píše:
Můj syn má taky na zátylku flek - je to taková nepravidelná skvrna, jako hodně malých flíčků, cca 4×2 cm. Zatím mu to nijak nemizí, ale ekzém na tom nemá.Imazolem bych to nemazala, je to chemický koktejl :cert: , pokud to má suché, tak promazat něčím mastným (třeba olejíčkem, ale přírodním) nebo mastným krémem. Pokud má pupínky, tak vysušit, dobře funguje ťupkat silným černým čajem. Hodně jí to větrej, a prostě to nech, ono to jednou zmizí…

Ona to ma velky asi jako desetikorunu a nad tim ma nekolik takovych miniaturnich, ale ty uz jsou ve vlaskach. Jinak pupinky tam nema, jenom se ji tam ta kuzicka loupe a schne, nekdy tam ma i cervenejsi maly flicek v tom velkym flicku a asi ji to i svedi, protoze se to snazi skrabat…tak budu zkouset ten olejicek, popravde ten imazol mi taky moc nesedi-ale zlepsuje se to s nim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
11.4.11 21:05

To jsou poporodni skvrny, takzvane capi kousnuti, jak deti nesl cap v zobaku. Mivaji to na zatylku a na koreni nosu. Vypozorovala jsem, ze jsou nekdy cervenejsi, jindy ne. Mizi to mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
11.4.11 21:05
Kvatapka píše:
Měla to první dcera a má to i druhá (obě na zátylku), kdy to vymizelo si už nepamatuju, ale ve 4 letech už to dávno nemá :-D . Hemangiom to podle mě není, ten měla první dcera na břiše a vypadalo to úplně jinak :think: . Tohle jsou skvrnky, po zatlačení vyblednou, pak zase zčervenají. Zrovna jsme to dnes s mamkou řešili, že se zeptám dr. co to vůbec je :think:

Me by taky zajimalo co to teda je, dr. nic nerikala-ze prej to je normalni, akorat se ji nelibi ten ekzemek :nevim: Jen ze se kazdej vzdycky soucitne pta, copak to tam ma za krkem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
11.4.11 21:29

Malá to má taky na zatýlku - takové růžové skvrny, prý to mizí.

Pokud je to sytě červené a zvětšuje se to, tak to může být hemangiom - který prý taky časem mizí, ale cesta k úplnému zmizení je někdy dlouhá. (Naše malá má hemangiom na noze a ještě jí roste).

• Citovat
  • Upravit
1702
11.4.11 21:34
petka.konecna píše:
Malá to má taky na zatýlku - takové růžové skvrny, prý to mizí.Pokud je to sytě červené a zvětšuje se to, tak to může být hemangiom - který prý taky časem mizí, ale cesta k úplnému zmizení je někdy dlouhá. (Naše malá má hemangiom na noze a ještě jí roste).

Tak zatim jsem si nevsimla, ze by to rostlo, jen je to vic rudy nez driv :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
11.4.11 21:36

Tak takhle to u malé vypadá na zatýlku (fotka je ze 2m, ale má to tam takhle stále).

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
11.4.11 21:38

A tohle je hemangiom ve 2m - dnes ho má daleko větší a halvně vypouklejší.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
11.4.11 21:39

Hemangiom v 7m.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení