Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, malá ten červený flek taky měla. Pro holčičku na nejblbším místě, přímo nad bradavkou. Jsou jí 3 roky a flíček pomalu ale jistě mizí. No a malý ho má na zádech. Tomu je 6měsíců, tak časem uvidíme.
Navíc je to v rodině manžela dědičné.
ibolia píše:
O dědičnosti jsem četla, ale u nás ani u manžela v rodině to všichni viděli poprvé, nikdo to nikde na těle neměl ani v době dětsví, tak nevím kde k tomu malá přišla.
Hm, tak koukám na ty fotky, dcera má na hlavě ten hemangion úplně jiný, je to jako takové žilkové, ale na té hlavě to třeba vypadá jinak, v průkazce to má jako hemangiom a synovi to napsali taky jako hemangiom a má to na tom zadečku, takový tmavší červený až dofialova flek, ale není to takhle vystouplé jako tady na fotce…možná to má i více různých podob. Známému synovi se udělal dost velký přes půlku obličeje ![]()
petka.konecna píše:ibolia píše:O dědičnosti jsem četla, ale u nás ani u manžela v rodině to všichni viděli poprvé, nikdo to nikde na těle neměl ani v době dětsví, tak nevím kde k tomu malá přišla.
U nas to meli snad vsichni, ja, obe moje sestry a i brantanci a jejich deti taky
Ale ted nevim, jestli mluvite o dedicnosti toho hemangiomu nebo o obyc. flicku
korana.kora píše:petka.konecna píše:U nas to meli snad vsichni, ja, obe moje sestry a i brantanci a jejich deti takyibolia píše:O dědičnosti jsem četla, ale u nás ani u manžela v rodině to všichni viděli poprvé, nikdo to nikde na těle neměl ani v době dětsví, tak nevím kde k tomu malá přišla.
Navíc je to v rodině manžela dědičné.Ale ted nevim, jestli mluvite o dedicnosti toho hemangiomu nebo o obyc. flicku
Já měla na mysli ten hemangiom, ten obyčejný flek na zatýlku je asi normální u všech, zatím jsem neviděla miminko bez něj ![]()
petka.konecna píše:korana.kora píše:Já měla na mysli ten hemangiom, ten obyčejný flek na zatýlku je asi normální u všech, zatím jsem neviděla miminko bez nějpetka.konecna píše:U nas to meli snad vsichni, ja, obe moje sestry a i brantanci a jejich deti takyibolia píše:O dědičnosti jsem četla, ale u nás ani u manžela v rodině to všichni viděli poprvé, nikdo to nikde na těle neměl ani v době dětsví, tak nevím kde k tomu malá přišla.
Navíc je to v rodině manžela dědičné.Ale ted nevim, jestli mluvite o dedicnosti toho hemangiomu nebo o obyc. flicku
To ja prave nevidela miminko s nim, zatim, ale vim ze jich je hodne.
K té dědičnosti hemangiomu - první dcerka ho měla (malý, nezvětšující se, co vymizel do roku), druhá nemá. My jako děti jsme ho neměli žádný ze tří sourozenců ani manžel a jeho sestra ![]()
Já mám třeba zas lupenku a ta by měla být taky dědičná, no a nikdo širokodaleko v rodině ji neměl ![]()
Dnes mi doktorka radila fleky pravidelně fotit vedle metru, aby bylo vidět jestli nemění barvu či velikost.
Ahoj
malému je 6 měsíců a objevili jsme mu na hlavičce tenhle flíček nevíte co by to mohlo být
Mé dceři ( rok a půl) se dnes ráno objevily červené flíčky na podbřišku a večer to vypadá takto viz. foto…Nevíte prosím co by to mohlo být? Děkuji
Můžu se zeptat co je tady toto? Mám to řešit nebo to zmizí? (bílé flíčky jsou mastička na potnicky toho si nevsimejte) ![]()
@Malinkam110 tak to by me take zajimalo, nase Juli ma neco hodne podobného, presne na stejnem miste. Vypada to jako cervene materske znamenko.. Vzdy se na to u dr. zapomenu zeptat.. ![]()
Je to hemangion, nic to není. Časem to malinko zesvetla. V rodině to mame všichni. Nejčastěji je to na zatylku a na cele.