Nechce sedět - nějaké rady?

7
11.4.11 16:38

nechce sedet....nejake rady?

Ahoj,je nam pomalu pet mesicu a nechce se mu stale sedet…Mate nekdo nejake rady??? Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
11.4.11 16:39

V 5-ti měsících nechce sedět?A kdy myslíš,že by měl sedět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
11.4.11 16:41

A proč jako by měl sám sedět? 8-o Do roka času dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.4.11 16:43
suvik píše:

Protože už mu bude pomalu 5 měsíců :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.4.11 16:50
suvik píše:

Taky mne u staršího „chytré“ okolí říkalo, že je zaostalý, když v půl roce nesedí… :-?

Anitoo - jediná rada je - nechat ho k tomu dospět, ve 4 měsících je rád že se napije od maminky, popase koníčky a praští do hrazdičky, natož aby ještě k tomu seděl :) Jsou sice rychlíci co někdy od 7 měsíce chodí, ale to jeou vyjímky, ne pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
11.4.11 16:50

Radu mám: nechat ho ležet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1037
11.4.11 16:51

proboha dej mu cas. on si sedne, az na to bude sam pripraveny. deti se nemaji do niceho tlacit. kdyz to uspechas a budes ho nutit, tak mu muzes dopomoct tak akorat k problemum se zadama.. a nase dcerka si prvne sedla nekdy v 9.-10. mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
11.4.11 16:52
Cappy píše:
Radu mám: nechat ho ležet

Já taky.Neposazovat,nepodpírat!Sám si na to přijde.A je jedno kdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sisule
11.4.11 16:56
Anitaa píše:
Ahoj,je nam pomalu pet mesicu a nechce se mu stale sedet…Mate nekdo nejake rady??? Dik

Nechce sedět at leží.¨Prostě je malej tak na to není připravenej …5 měsíců je strašně brzo ..to je spíš výjimka, že dítě sedí. Nedoporučuju posazovat , zničil by si zádíčka…nech ho at si na to přijde sám … není žádnej kvalt. Nechceš si o tom třeba přečíst nějakou knížku? At neplašíš zbytečně ? Nebo i na netu je kupa věcí o vývoji pohybu u miminka.
Ony jsou děti různý třeba můj starší ještě neseděl v osmi měsících a pak se jeden den posadil a během týdne i postavil a začal obcházet postýlku.. prostě naráz. Mladší jel „klasicky tabulkově“ … prostě každý dítě má svý tempo a čas.

• Citovat
  • Upravit
1037
11.4.11 17:00
Anitaa píše:
Ahoj,je nam pomalu pet mesicu a nechce se mu stale sedet…Mate nekdo nejake rady??? Dik

tady mas jeste link, kde mas rozepsane, co ma kdy umet.. http://www.babyonline.cz/…y-vyvoj.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
11.4.11 17:06

My teda máme 7 měsíců, sama si ještě nesedla a nepřijde mi, že by byla v tomto nějak pozadu :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
11.4.11 17:10

Dokud se sám neposadí, tak nemá co sedět. Ondra se sám posadil a seděl až téměř v 11 měsících. Prvně uměl jen klečet (cca v 10 měs), pak si mezi ty paty sedl a pak teprv začal dávat nohy dopředu. Diagnózu na to žádnou nemá, je prostě líný. Zatím ani nechodí, jen kolem nábytku nebo za ruku, ale to pravidelně neděláme, jen občas pro zábavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.11 17:15

Samo sedět má PRÝ dítě do 10ti měsíců, pak doktoři posílaj na neutrologii, takže má opravdu dost času!!!! (tím nemyslím kdy si samo sedá,,to může i později, myslím tim že by nemělo ze sedu padat, ale do deseti měsíců už by mělo mít stabilitu) ASPOŇ TAK MI TO BYLO ŘEČENO DOKTORKOU, nechci tu být za chytrolína :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
11.4.11 17:19
Anitaa píše:

To je vtip? :wink: Anežka si poprvé sedla sama v 10 měsících (mch podle doktorů ideální věk), Mája dokonce až pár dní před 1.narozeninami.

Aby si dítě správně sedlo, musí projít určitým vývojem - tj posílit si ty správné svaly. Většinou tomu předchází lezení po čtyřech nebo aspoň pérování, dítě si pak sedne jakoby nastranu.

Já byla s Májou v necelém roce na rehabilitaci a z toho, že nesedí, si tam nic nedělali a jako případný problém řešili jen nelezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
11.4.11 17:20

no já nevim, ale mě přijde naprosto normální, že ještě nesedí. Hlavně ho neposazuj a v půl roce neuč chodit :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí