Opruzení a průjem - 3 týdny

121
9.4.11 23:51

opruzení+průjem - 3týd

Ahoj, mám trápení s naší 3týdenní holčičkou - má hrozně opruzený zadeček, až do živa, přímo okolo „dírky“ a k tomu průjem, že si s každým prdíkem trochu ukákne a tím si zadeček stále dráždí. pořád nám pláče, musí jí to děsně pálit. Takhle si ukákne co 10 min. Jediné co pomáhá je, když je nahatá a já po každým prdíku zadeček opláchnu řepíkem. To ale nemůžu dělat 24hodin, takže jakmile je delší dobu zabalená v plíně (používáme látkové) zase se jí opruzení shorší. Nezabralo nám nic - bepanten, pityol, imazol, imakort, zásyp…jen ten řepík po každém prdíku. Je mi jasné že to způsobuje ten průjmík, nevíte jak se ho zbavit? Už nevím co jíst, sama mám problém opačný.. V po budu volat dr, ale jestli bude takhle plakat celou neděli, tak se zblázním. Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzukaa
10.4.11 00:16
Stased píše:
Ahoj, mám trápení s naší 3týdenní holčičkou - má hrozně opruzený zadeček, až do živa, přímo okolo „dírky“ a k tomu průjem, že si s každým prdíkem trochu ukákne a tím si zadeček stále dráždí. pořád nám pláče, musí jí to děsně pálit. Takhle si ukákne co 10 min. Jediné co pomáhá je, když je nahatá a já po každým prdíku zadeček opláchnu řepíkem. To ale nemůžu dělat 24hodin, takže jakmile je delší dobu zabalená v plíně (používáme látkové) zase se jí opruzení shorší. Nezabralo nám nic - bepanten, pityol, imazol, imakort, zásyp…jen ten řepík po každém prdíku. Je mi jasné že to způsobuje ten průjmík, nevíte jak se ho zbavit? Už nevím co jíst, sama mám problém opačný.. V po budu volat dr, ale jestli bude takhle plakat celou neděli, tak se zblázním. Děkuji za rady

ahojky dcera to take mela kdys byla malinka a kdys pises z opravdu nemas doma nic tak at ti pritel nebo kdokoliv zabehne do nake lekarny pro nakou masticku nebo vyhledat lekare 8-) ktery poradi co a jak …

• Citovat
  • Upravit
121
10.4.11 00:25

já právě už mám doma všechno a nic nám nezabírá.. Byli jsme s tím už dvakrát na kožním, ve středu už to vypadalo dobře, ale pak jí zase začaly ty mokré prdíky a zadeček je zase do živa :-( myslím že jediné co pomůže je zbavit se těch mokrých prdíků - ty jsou příčina…nemáte někdo zkušenost co zabralo u takle malého miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
10.4.11 00:32

jestly ma prujem tak smectu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9199
10.4.11 07:22

Mokre prdiky, ale nemusi znamenat prujem, ale naopak zacpu. Ma jen ty mokre prdiky nebo i normalne kaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
10.4.11 08:00

tohle měl i náš Vojta,co prd, to hovňous mezi půlkama a opruzenej až to mokvalo.
Je potřeba to hodně osušit a máznout třeba imazolem - ale pozor jen na to červené místo, ne na celej zadeček. A jinak zkus sudokrém.
U nás to taky průjem nebyl, ale to, že ho bolelo bříško, tak ty prdy tlačil tak, že se z toho trochu vždy trochu pokakal :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
10.4.11 08:13

Já by ji nechala nahatou pořád - takhle malé mimčo se ještě moc nemele, tak nepromokavou podložku pod ní, na to 2 ručníky, přikrýt taky ručníkem a pravidelně měnit. Já tak občas nechávám malého, ale ten už se začíná otáček, tak je ohroženo celé okolí :mrgreen:
Případně po nakojení vzít do klubíčka nad umyvadlo, třeba toho vytlačí najednou víc, praktikuji a funguje nám to :-) akorát jsem tedy začala později, u 3 týdenního mimča jsem si ještě nevěřila, že ho správně chytím a udržím.
Jinak z mastiček nedám dopustit na Calcium Pantothenicum, udělá ochranný film a má hojivé účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
10.4.11 09:04

já bych nasadila probiotika, třeba by na ty průjmy pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.4.11 10:02

Přes den se asi tak dvakrát normálně vykaká, jinak má jen ty prdíky.. Nahatou ji mam celou noc, přes den musím taky něco dělat, tak ji nemůžu mít pořád strčenou v postýlce a hlavně se chce malá taky někdy chovat :-) hlavně se jí ale u toho zadečku drží mokrý i když je nahatá, takže co 10min to omývám řepíkem, což nelze dělat celý den (musím například vyprat to kvantum plen co takovým způsobem pokadí :-) ). Kdyby to ale byla zácpa, tak by asi pokaždý tlačila, ale někdy ukákne i bez tlačení a potichu že si toho ani nevšimnu.. myslím že dokud se nezbavíme těch mokrých prdíků, bude opruzená pořád :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veverunka11
10.4.11 10:53

Tak já bych NA NĚJAKOU DOBU POUŽÍVALA JEDNORÁZOVÉ PlÍNKY,nemusela bys to prát a mohla bys sis užívat dcerky.

• Citovat
  • Upravit
4989
10.4.11 11:35

na prujem Smectu a Lactobacilky.
A jaky krem zabere, to musis vyzkouset, kazdemu pomaha neco jineho, mohou to zhorsovat i plenky ( zkus vymenit znacku)
Ja resi uz mesic to same. Tak nekolik rad:
Sucho- casto prebalovat, prdku susit fenem, vetrat
Nepouzivat vlhcene ubrousky- na omyvani repik, cerny caj.
Mazat- podle me nej. Imazol, Genciana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
10.4.11 12:02

Já chovám na nahato :-) pravda, pak místo plen peru svoje trička, ale co… my tedy problém z opruzeninami nemáme, ale malý miluje být jen tak.
A podle toho co popisuješ mi nepřijde, že by měla průjem, se bojím, že bude mít extrémně citlivou kůži :-( a vůbec ti to nezávidím :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.4.11 13:32

tak nad tím tak uvažuju a opravdu - průjem to nebude, ale ty prdíky - začne se svíjet, zrudne a pak vytlačí mokrej prdík. Vlhčené ubrousky mi nesmí do baráku - používala jsem je v poro, kde nám řekli že je máme používat a ten zadeček jsme si přivezli domu červený, do toho jsem doma měla vyhlášené pemprsky a opruzenina jak blázen během dvou dnů. Ted při každém přebalení zadeček olachuji ve škopku s vodou, pak opláchnu řepíkem a bud zasypu, nebo nechám jen tak a šup do látkový plíny, mám ještě od kožařky doporučený tano-hermal (něco jako tekutý pudr), ale nezdá se mi to zabíralo, jedině ten řepík a větrat.. Jenže pak jednou zabalim a vyjedem na 2 hodky s kočárem (když je tak pěkně) a vrátíme se paviáním zadkem.. Malá bude asi po mě - taky nic nesnesu na kůži a na prdy trpím celý život…paráda, ještě aby to byl nervák po tatínkovi a vybrala si to nejlepší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
10.4.11 13:36
veverunka11 píše:
Tak já bych NA NĚJAKOU DOBU POUŽÍVALA JEDNORÁZOVÉ PlÍNKY,nemusela bys to prát a mohla bys sis užívat dcerky.

jenže v těch se mi zapařuje :-( nemáte nějakou zkušenost které jsou nejlepší? Ty pemprsky ji uplně rozežraly půlky, měli jsme ještě tesco plíny, ale jsou dost tlusté a ted se mi nejlepší zdají hugies..ale zatím musím furt látkovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
10.4.11 14:01
Stased píše:
veverunka11 píše:
jenže v těch se mi zapařuje :-( nemáte nějakou zkušenost které jsou nejlepší? Ty pemprsky ji uplně rozežraly půlky, měli jsme ještě tesco plíny, ale jsou dost tlusté a ted se mi nejlepší zdají hugies..ale zatím musím furt látkovat..

ahojky mi pouzivaly sleap end play sou opravdu super dcera mi po nich nikdy opruzena nebyla

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure