Opruzení a průjem - 3 týdny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
145
21.1.21 18:48
@Stased píše:
Ahoj, mám trápení s naší 3týdenní holčičkou - má hrozně opruzený zadeček, až do živa, přímo okolo „dírky“ a k tomu průjem, že si s každým prdíkem trochu ukákne a tím si zadeček stále dráždí. pořád nám pláče, musí jí to děsně pálit. Takhle si ukákne co 10 min. Jediné co pomáhá je, když je nahatá a já po každým prdíku zadeček opláchnu řepíkem. To ale nemůžu dělat 24hodin, takže jakmile je delší dobu zabalená v plíně (používáme látkové) zase se jí opruzení shorší. Nezabralo nám nic - bepanten, pityol, imazol, imakort, zásyp…jen ten řepík po každém prdíku. Je mi jasné že to způsobuje ten průjmík, nevíte jak se ho zbavit? Už nevím co jíst, sama mám problém opačný.. V po budu volat dr, ale jestli bude takhle plakat celou neděli, tak se zblázním. Děkuji za rady

Ahoj maminky, zkouším obnovit diskuzi. Mám chlapečka 7 týdnů a poslední dva týdny nás trápil stejný problém. Najednou dostal průjem, pořád mokré prdíky a oprudil se. I přes mazání se to pár dní jenom horšilo a měl nakonec puchýře šíleně zmokvalé. Právě pořád ukakával po troškách a dráždilo mu to zadeček. Jezdili jsme k doktorce, dávala jsem Tasectan na průjem a probiotika, opruzenina se léčila dva týdny. Už je to lepší.
Jde mi i to že i teď chvílemi mívá tyhle mokré prdíky a nevím dělat, aby se opruzenina nevrátila. Každý poradí nechat spát nahého, větrat atd., ale to neřeší problém protože mu to stejně zůstává mezi půlkama. Navíc nad ním nemůžu stát celý den a utírat. Máte někdo zkušenost čím tomu zabránit, třeba ve stravě alergeny nebo tak. Týden teď držím dietu bez mléčných výrobků. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
21.1.21 18:52

Já tomu bránila jedině mytím, žádné utírání, ale hned vysušit fénem. Omývat černým čajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
21.1.21 19:28

Na silné opruzeniny doporučuji fialku.. Nám pomohla moc když dcerka měla kdysi průjem z capilo bakterie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
21.1.21 19:48

Opruzeninu jsme léčili odvarem z řepíku, fialkou, mast pevaryl, potom Imazol, obklady z jarishové vody. Už je to Ok, dávám už jen bepanthen.
Spíš mi jde o ty mokré prdíky, jestli tomu jde zabránit 🙂 Protože v noci spí po třech hodinách, před den třeba dvě hodiny v kočáře. To ho nerozbaluju.
Dřív kakal jen po kojení, přebalila jsem a bylo čisto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
22.1.21 17:46

Podle mě je to normální že má třeba jen prcle v pline

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie