Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, vim ze je to stale opakovane tema, ale zajimalo by me do kdy davate mimcu spodni bodycko (jestli vubec)??
Zacina byt hezky a ja nevim, jak toho myho drobecka 5ti mesicniho navliknout
Doted jsem mu davala bodyno s kr. rukavem a pres to trico s dlouhym…jenze ted mi pripada, ze se v tom musi pict, kdyz je kolem 20 stupnu…Jak oblikate svoje mimco? Davate jen kr.rukav a mikcu - tak nejak jako pro sebe? nebo spis dlouhy rukavek? nebo davate porad i to spodni bodynko?? (ja mu ho nechavam na doma a na spani pod pyzamko) ![]()
A co cepicka? Do kdy tu???
Omlouvam se za hloupe otazky, holt prvorodicka ![]()
Elsiste píše:
Ahojte maminky, vim ze je to stale opakovane tema, ale zajimalo by me do kdy davate mimcu spodni bodycko (jestli vubec)??
Zacina byt hezky a ja nevim, jak toho myho drobecka 5ti mesicniho navliknoutDoted jsem mu davala bodyno s kr. rukavem a pres to trico s dlouhym…jenze ted mi pripada, ze se v tom musi pict, kdyz je kolem 20 stupnu…Jak oblikate svoje mimco? Davate jen kr.rukav a mikcu - tak nejak jako pro sebe? nebo spis dlouhy rukavek? nebo davate porad i to spodni bodynko?? (ja mu ho nechavam na doma a na spani pod pyzamko)
A co cepicka? Do kdy tu???
Omlouvam se za hloupe otazky, holt prvorodicka
Nic si z toho nedělej, já mám děti čtyři a taky tápu… ![]()
Dávám body s krátkým, triko s dlouhým a mikinu, u nás je pořád studený vítr… ![]()
Ahoj, ja jsem nikdy „spodni“ body nedavala. Pres den ma body s dlouhym rukavem a k tomu dupky - ted uz teplacky. A na ven na to vrstvim podle pocasi dalsi obleceni. Na spani ma pyzamko.
Kdyz bylo predevcirem kolem tech 20 stupnu, mel body s dlouhym rukavem a pres sebe jeste deku, protoze tu dost fucelo.
Cepicku davam porad a asi budu i nadale, preci jen nejaky ten vetrik obcas foukne a taky ho to bude chranit pred slunickem.
Nejsou to hloupé otázky, to se prostě řeší furt
. Já mám 1,5r synka a taky občas nevím, jak ho obléknout, zvlášť teď na jaře. Počasí se mění, no holt aprílově
.
Nevím jak u vás, ale tady se znatelně ochladilo, oproti těm teplotám z týdne, takže včera bylo potřeba přiobléct.
Myslím, že na teď je body s kr, tričko a mikina nebo jarní bunda akorát. V těch 20st postačí, i jen body s kr a slabá mikinka a nebo klidně jen body s dlouhým.
Taky záleží, co máš ještě v kočárku, zda deku, fusak …
EDIT: V 5m bych čepičku ještě určitě nechala, náš jí nosí doteď venku prakticky pořád. I přes léto jsem se pořád snažila, aby na hlavičce něco měl, kvůli sluníčku. Jen když třeba spal v kočárku ve stínu nebo jsme jeli autem, tak čepku neměl ![]()
Příspěvek upraven 09.04.11 v 12:04
Dívám se na 5. měsíc a sama jsem se překvapila, že jsem ještě spodní bodýčko dávala, přestože byl srpen
Asi v chladnějších dnech… Je dost možné, že už pak na tom ale neměl mikinu a měl to vyloženě, abych mu mohla dát nějaké fešné triko a neměl holé záda ![]()
Čepičku bych taky ještě dávala, i náš dvouletý nosí ještě teď bavlněnou čepku přes uši. Ale když bude těch 20° a nebude foukat, tak už snad ani nemusí… Ale pokud ji snese, tak tenkou nezkazíš nic ![]()
Taky jsem nikdy spodni body nedavala.Proste doma ma podle teploty bud body s dlouhyma a nebo kratkym rukavem a k tomu teplacky nebo pucochy.
kdyz jdem ven,dam dalsi obleceni dle pocasi.ted vetsinou na body mikcu a bud jarni budnu nebo vestu.
A ani pod pyzamo jsem nikdy body nedavala.
Pokud je uz kolem 20ti stupnu a nefouka,davam ksiltovku.Ted tu desne fuci,takze ma bavlnenou cepku hlavne kvuli ouskum,aby nenafoukalo.
Vojta už je větší, tak mu dávám pod tričko s dlouhým rukávem tílko (když byl menší tak body tílko).
nebo dám na tričko s dlouhým rukávem tričko s krátkým rukávem.
když je fakt teplo a nefičí, jako třeba dnes a včera, tak uberu pouze bundu, vestu nebo mikinu, podle situace, ale tílko mu zatím ještě nechávám.
já ho taky nosím furt ![]()
a čepičku - no když fučí, tak to je jasný, máme jarní bavlněnou s kšiltem a přes uši z www.rockino.cz , je naprosto perfektní. a když nefučí, tak kšiltovku.
Bodýnko s dlouhým vždy, vlastně jsem s krátkým moc neužila, na to dle aktuálního stavu - momentálně rozhodně mikina-venku a někdy bundička, někdy jen bundička
Přiznám se, že i v jeho věku má čepici stále, buď kvůli větru, nebo kvůli slunci
Ani jsem snad neviděla malé mimčo vlasaté
Takže ve vašich pěti měsících určitě čepičku dávat ![]()
Dostává vždycky jako spodní vrstvu bodýčko s dlouhým rukávem a to odkládáme jen když je hodně teplo a vyměníme za triko nebo body s krátkým. Horší je, že už máme tu největší velikost a bez něj má neustále holá záda
Ahoj, taky jsem nikdy žádné „spodní“ body nedávala ![]()
Dávám dl.rukáv + mikču nebo dl. rukáv + bundičku. Čepici nosí i starší děti, téměř po celý rok mají podle počasí něco na hlavě
, nad tím bych u 5.měsíčního miminka ani nepřemýšlela a dala automaticky ![]()
Ahojky Fragolo, omlouvám se, ale sleduji ty metříky s úžasem už dlouho a gratuluji k dalšímu přírustku
Ještě plánujete? nebo jste komplet
omlouvám se za zvědavost a odbočení od tématu ![]()
Na doma má buď body s dlouhým rukávem a tepláčky nebo punčochy
na spaní buď overal nebo pyžamko,pod to jsem nikdy bodynko nedávala
na ven body s dlouhým,mikču,bundu,záleží jak je teplo čepičku vždy,ať je léto nebo zima,pořád mají něco na hlavě (bavlněnou,háčkovanou,holka třeba šátek,klobouček.....)
Fragolo taky vždycky koukám s úžasem na ty metříky
úžasný,závidím,taky jsem chtěla mít vždycky velkou rodinu,asi proto že jsem jedináček.Koukám hlavně na ty váhy,s každým dalším mimčem šla váha miminek nahoru,tak ještě sedmé a bude mít určo přes 5kg ![]()
ahoj,
pro mě je to tedy dobrý dotaz ![]()
malé na doma dávám body-tílko nebo body-triko s krátkým rukávem a přes to ještě tričko s dlouhým rukávem
plus tepláčky a fusky. Když jdeme ven - třeba před chvílí, je docela hezky, ale studený vítr. takže pod tepláčky punčochy, mikču a jarní bundičku, čepičku ![]()
ale doma malou mám krátké body+dlouhé triko, taky nevím kdy se odhodlám sundat
nebo kdy budeme dávat třeba jen krátké body…
sice jsou nějaké dny hezké, ale furt si říkám, je to duben a ten bývá trošičku zrádný…nevím, nevím, také mám první mimčo, spíš se řídím tak podle sebe a prostě si myslím, že krátké body ještě malé chviličku nechám ![]()
a ještě - třeba dnes větráme celý dům - otevřené dveře, okno, vypnuté topení, tak malé jsem ještě dala na dlouhé triko slabší mikinku, i když je doma…
Dávám spodní body ještě teď (18m). Aby jí netáhlo na záda
Vyloženě v krátkém rukávu chodí opravdu jen v létě. Čepičku nosí taky pořád.