Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jo to je těžký,nám to malá začla dělat taky asi před týdnem.Je to očistec,doma nic neudělám,pořád běhám okolo malý.A v noci se vzbudí asi 4krát,jsem docela vyřízená.Dřív si dokázala hrát tak půl hodiny v kuse několikrát během dne.Teď jí po minutě musim vzít.Když jí dám hračky a jsem vedle ní,tak vydrží nekňourat tak 5minut.Jakmile vidí,že odcházim,začne vyvádět.Nevim co to znamená,když byla tak hodná.Nic jí nebaví
Je jí 6 měsiců.
no jo no, některé děti vyžadují více pozornosti a jinak to říct neumí.. taky toho udělám čím dál méně ale odpoledne vyšlu manžela s kočárkem nebo si s ní pohraje on, bráška popovídá a dá se to, nezvykám na neustálé chování ale pozornost jí dopřeju. Přes den se dá lecos udělat když spinká, stačí si to dobře rozvrhnout, ono to není tak složitý a není to na věčnost ![]()
No ona je hodná když jsme venku na dvoře a vidí všechno co se děje venku,poznává pejska a to je strašně hodná,těším se na léto,myslím,že už jí to nebaví doma.Přes den taky plno věcí podělám a přes noc je to zlatíčko,spí až do rána.Ale nechápu proč je pořád tak mrzutá,je mi jasný,že je už pěkně vychytralá
Nejvíc mě trápí ten hroznej pláč před jídlem ani doktorka neví proč to dělá.Stejně se už těším až bude bobek sedět a třeba si vydrží déle hrát.
Měla jsem to podobné, celý den řev jen s tím rozdílem, že už od příchodu z porodnice. Řešila jsem to tak, že jsem pořád jezdila venku s kočárkem, jen aby byl klid. Doma jsem neudělala přes den nic, byla jsem ráda, že jsem si rychle připravila něco k jídlu, přičemž jsem nohou houpala lehátko a syn stejně bulel. Stejně tak jsem se sprchovala, čistila si zuby, cokoliv… Výjimečně se mi podařilo třeba vyžehlit pár plen a oblečení, když usnul doma, ale moc často to nebývalo, spát doma se naučil až později.
A s tím řvaním před jídlem to taky znám. Syn začal bojkotovat kojení kolem 3-4 měsíce a jakékoliv kojení přes den byl slušný cirkus, pořád se u toho vztekal a propínal
, kojení na veřejnosti byla fikce, protože ho přitom rušilo okolí.
No, docela jsem ráda, že už je to za námi. Nekojím, ale dítko občas dělá scény při jídle i teď, neustále vyžaduje pozornost a hlavně s ním šije deset čertů. Je to takovej akčňák ![]()
Tak to máme hodně podobné,miminka jsou prostě čertíci
ale naše zlatíčka
Ale kolikrát se těším až malá usne ale pak se zase těšíme na ráno až bude vzhůru i když se bude vztekat čertík náš.Ona už je trošku vychtralá zjistila,že stačí zaplakat a hned se bude nosit a když ne tak stačí jen přidat na mrčení a stejně ji pochováme a taky chce poznávat plno věcí a když ji něco nejde tak se vzteká.Jak jsem psala,fakt se těším na léto budeme pořád venku a bude sedět a spokojená.Tedˇ když bude mrčet,tak taky půjdeme asponˇ na dvůr.papa.
Snad Tě trochu utěším - docela se to zlepšilo, když začal lézt (6m), to byl na nějakou dobu zlatej. Potom, když začal chodit.
Dost se to střídalo. Ale po roce už je to o 100% lepší. Je to pořád nerváček a mamánek, ale už mi z toho nehrabe, jako když to bylo bezmocný mimino… ![]()
A přes léto to bylo fakt super, to jsme byli taky pořád venku. Horší ta zima, no ![]()
Utěšilaaaaaaaaaaaaa
taky se na to moc těším holt ji to doma asi nebavííí. ![]()
to nám dělal malej taky nějak v 5-ti měsících…ještě neseděl, ale chtěl všechno vidět…je to taková Keliška…tak se vztekal, že nevidí a nemá nové podněty a poznatky
to byl opravdu třeba celý den umrčený…jak začal sedět a lézt, bylo rázem vše ok a z malého je smíšek a má skoro pořád dobrou náladu…pokud ho nebolí dásničky nebo bříško
bude líp ![]()
Tak to mi prijde ze pises o ty moji certici
Mame uplne to samy, akorat u nas je to tim, ze se ji prorezavaji zoubky. Jak jsem ji utesovali a chovali, rychle si zvykla a chce se jen nosit a chovat. Koupili jsme i par novych hracek, aby nemela ty okoukane, ale nijak ji to nezajima…Mozna na vas taky brzy vykoune zoubek ![]()
No jo, u nás to možná bylo taky zubama, ale ono jich je 20, takže se může zdát, že to nikdy neskončí
.
Bayuska píše:
No jo, u nás to možná bylo taky zubama, ale ono jich je 20, takže se může zdát, že to nikdy neskončí![]()
.
Tak jestli to takhle bude se vsema, tak to potes teda
Jeste nam jich zbyva teda 19, jeden uz je venku a druhy se prorezava.
DDarja píše:
to nám dělal malej taky nějak v 5-ti měsících…ještě neseděl, ale chtěl všechno vidět…je to taková Keliška…tak se vztekal, že nevidí a nemá nové podněty a poznatkyto byl opravdu třeba celý den umrčený…jak začal sedět a lézt, bylo rázem vše ok a z malého je smíšek a má skoro pořád dobrou náladu…pokud ho nebolí dásničky nebo bříško
bude líp
malé bylo včera 5 měsíců a dnes je to s ní tedy očistec. mrčí už od rána. jindy to bývala jen dopolední nebo odpolední záležitost. zvednutí na ruce pomůže jako mávnutí kouzelného proudku je po problému. je to taky kelišova, nesmím si s ní ani sednout, ikdyž zustane ve stejne poloze, to už nema takovy rozhled, tak zacne nanovo. uz aby lezla ![]()
Mám pětiměsíční holčičku. Hned jak vylezla na svět brečela ( já tušila, že to bude uřvánek
). první měsíc byl celku vpořádku. Pak se to zhoršovalo. Teďka už nechce být v lehátku, houpátku na dece, v postýlce. Chce se jen nosit. Chvíli vydrží na zádech, pak se přetočí na bříško a po chvilce začne řvat. snaží se léz, zvedne zadek na kolíka, ale ještě neví co s ručičkama. To ji asi rozčiluje. Ale já jsem už hotová, nemůžu se ani pořádně najíst, protože přes den moc nespí. Spí tak 20 minut v kuse. Když ji nosím je hodná, ale jak ji položím tak řek ![]()
Ahojte holky.Máme pětiměsíční holčičku a dřív byla strašně hodnááá.Tedˇ poslední 2 měsíce když jí dám napapat nutrilon jen přiložím savičku k pusince a spustí strašnej řev,že to musím tak napsat ale hroznej trvá než se chytí tak 10 minut a pak začne konečně pít,tohle je před každým jídlem.No a tedˇ navíc začala přes celej den být strašně mrzutá dělá pořád ee a trošku se vzteká a nepřestane dokud ji nevezmeme do náručí-už se to nedá tak jí musíme nakonec vzít jinak by brečela a vztekala se víc a víc.Tohle dělá i po papání když má být mimi chvíli vklidu,prostě pokud nespí tak celej den,vzteká se i hned po probuzení.Přes den spinká tak dvakrát asi po půl hodinkách a přes noc je teda zlatíčko to spinká teda celou noc od sedmy do sedmy.Jak to máte vy s vašima miminkama?Ona i když je v kočáře tak ji to zachvíli přestane bavit a zvedá se na lokty a chce všude vidět a pozorovat vše a začne brečet,chce se pořád nosit a to je rázem klid.Si říkáme kdyby ji něco bolelo tak by plajkala jin ak ale ona nemá ani jednu slzičku prostě se vzteká a to má na co si vzpomene fakt všechno je to naše raubířka.