Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, trápí už nás asi 14dní opruzeniny
, ale jsou stále stejné, ba-li ne stále horší! Malý byl nemocný s průduškama tak dostal od Dr. atb., po kterých se takhle oprudil, tedy bylo to v té době a i Dr. říkala, že to může být reakce na ty atb.. Poradila mazat Imazolem, větrat apod. ..ale i přesto, že už jsem zkoušela snad vše, nic nám nezabírá! Používali jsme Imazol, Rybilku, Rybanu, Sudocrem, Lasepton, Astrid, zásypy Gohnsons baby powder, Talcum Powder..a jsme na tom stále stejně! Zdá se, že to malého nijak nebolí, neštípe.., ale opruzeniny tedy vypadají dost strašidelně
! Oplachuji vždy když se to jen trochu dá, po každém přebalování mažu jako blázen…používáme plenky oranžové Pampers Sleep a play…někdy mám pocit, že to může být i těma plínama, ale ještě mám zásobu, takže používám stále ať se spotřebují. Jediné co mě napadlo je vyzkoušet nějakou babskou radu, ale existuje vůbec nějaká
??? Bohužel již nemáme babičky, tak nám nemá kdo poradit. Pomůžete? Moc děkuji za jakoukoliv radu, názor či návod jak se opruzeninek zbavit a přestat se trápit. Omlouvám se za délku
. Přeji krásný den!!!
muže to být plínama já je taky používám,a nevadí nám,ale slyšela jsem na ně jen samou hruzu co se týče opruzenin,mají v sobe totiž heřmánek a ten hodně miminkám vadí
Taky jsme trpěly na opruzeniny, zvlášť když jsme měly jednou průjem k růstu zoubků. Terka měla tenkrát i krvavé puntíky na zadečku a strááášně jí to bolelo. Pomohl nám jedině Framykoin (nevím jak jsou ty íčka). Po dvou dnech bylo po všem. A od té doby jsme bez opruzenin.
Jinak kamarádka zkoušela heřmánek a kdesi cosi a malá se jí ještě víc oprudila. ![]()
Jo a ještě k těm plínám, Pampersky nás oprudily pokaždé. Ne sice do krve, ale pokaždé měla prďku červenou. Tak jsme přešly na Huggies, jsou taky docela levné a Happy plenky. ![]()
Příspěvek upraven 08.04.11 v 11:04
No ty plíny to můžou dráždit,podle mě jsou dost parfémovaný.A mě jednou dr.poradila řepíkový čaj na oplachování,a přes den tím otírat a pak vyfoukat fénem,plus střídat Imazol s Suducremem a vždycky byly opruzeniny rychle pryč.A hlavně teda hodně větrat.Joo ještě ten Imazol,jsou dva krémpasta-ten nám nezabral vůbec,a pak je ještě Imazol Plus a ten zabírá suprově po pár namazáních ![]()
Nám pomohl vždy Pevaryl, je ale na předpis a není to babská rada
A tato značka plen nám taky nevyhovovala, doporučovala bych přejít na jiné, alespoň nyní a pak až budete OK se kdyžtak k nim vrátit a případně dovybrat
adrianaaa píše:
muže to být plínama já je taky používám,a nevadí nám,ale slyšela jsem na ně jen samou hruzu co se týče opruzenin,mají v sobe totiž heřmánek a ten hodně miminkám vadí
jo jo, přesně tak, další možností je i použití vlhčených ubrousků, nám taky každé nesedí…
Ahoj,
syn se při šesté nemoci taky šíleně oprudil. Vyměnila jsem pleny, sleep and play za aktiv baby. A mazala jsem Imazolem, jen ráno a večer před spaním. Jinak otírala vodou, sušila zlehka ubrousky a večer chvíli větrala, a s imazolem střídala krém od SEbamedu. Nedávat moc silnou vrstvu ani jednoho. Za dva dny se to začalo zlepšovat až se to spravilo úplně.
Ahoj, babskou radu nemam. Ja mazu zadecek Vrchlabskou neboli Ondrejovou masti. Marecek mel nedavno taky ATB a po nich prujem a dost se oprudil, ale behem par dni pri pravidelnem mazani a vetrani byly opruzeniny fuc.
take bojujeme s opruzeninami (puchyrky) - uz mesic a zlepseni je videt az ted, ja zkusila snad vse, Sudokrem, Bepanten, Clotrimazol (imazol)… nic. na netu jsem zjistila, ze pokud jsou opruzeniny velke az puchyrky a nic nepomaha, byvaji zpusobene kvasinkami. Tak to chce vydrzet, dodrzovat dusledne hygienu. Ja kojim, tak jsem vynechala z jidelnicku sladne, to maji kvasinky radi. No a mazat, vetrat (treba i vysusit fenem), k omyvani nepouzivat vlhcene ubrousky. Ja omyvam silnym cernym cajem nebo repikem.
Zkousela jsi gencianu?
Gencianu jsem nezkoušela a ani jsem o ni nikdy neslyšela. Pomáhá? Kde ji koupím a není moc drahá? Za ty krémiky jsem vyhodila už tolik peněz, že právě proto hledám jiné východisko a babskou radu, ale pokud mu to má pomoci, obětuji i další peníze, to je jasný! Zkusím vyměnit i ty plínky! Když jsme byli v Anglii, kupovali jsme tam Toujoursky z Lídla, stály pár kaček a nedala jsem na ně dopustit
. Malý od narození nebyl nikdy opruzený až teď a je to příšerné! Trpím za něj, za bobka! Černý čaj? Hmm…také vyzkoušíme! Framykoin je jen na recepisek, né? Nevím, jestli by mi ho naše Mudra předepsala, no! Možná bych tedy vyzkoušela i ten Imazol Plus, my měli tu krémpastu a nic! Větrat je maličký problém, když nechám malého lítat nahatého tak ho během 10 minut 4× převlíkám nebo utírám loužičky
! Dělá mi to snad naschvál, loupežníček! ..Slyšela jsem od kamarádky, že na opruzeninky je nejlepší obyčejné vepřové neslané sádlo
!! Co si o tom myslíte? Není už to moc velký blábol?…Jinak děkuji všem za rady a tipy! Vyzkouším co půjde…
Ahoj. Maruška (a Anežka to měla stejně) bývá opruzená při růstu zoubků - asi má agresivnější stolici
. Z krémů nezabírá nic moc, dávala jsem Welledu, pokud to bylo fakt hrozné, tak Imazol (ten mám ještě po starší dceři). A ač nám Pampersky normálně problém nedělají, tak v době nejhorších opruzenin se mi osvědčilo dát ekopleny s DMka - Alany. Jsou dražší, ale výsledek se dostavil hned s první plenou
. Tak nevím jestli je to babská rada, kterou chceš slyšet, rozhodně si ale myslím, že za zkoušku to stojí.
Gencianku jsme dávali Anežce na doporučení doktorky (to nejhorší popraskané poťupat genciankou a zbytek namazat Imazolem), ale pak jsem četla, že se gencianka už zase nedoporučuje, tak teď jsem ji nedávala. Ty plíny mi přijdou lepší.
Vlhké ubrousky používám, ale jen na to nejhorší pokakání, abych Máju nenesla do koupelny celou od .. . Pokud jsem venku a není voda, tak po utřetí vlhkým ubrouskem utírám ještě do sucha suchým papírovým kapesníčkem.
Gencianka se dá koupit v lékarně, cenu už si nepamatuju, ale hrozné to určitě nebylo. Se sádlem nevím, já bych spíš čekala, že by se to mělo vysušit, než promazat
.
O tom sádle jsem ještě neslyšela..Ale malý Imazol krémpasta taky nezabral,ale ten imazol plus je fakt výborný
A ještě ten odvar z řepíku nám krásně zabírá.Tak at jste rychle bez opruzenin ![]()
Při opruzení krom imazolu nebo sudokrému používám BIO plínky Alana z DM. neobsahují chemie, nejsou bělené a Kačka se do 2 dní nejpozději krásně zhojí a pak zas používám běžné. Doporučuji.
A zkus dát i nějaké probio kultury.
moje kolegyně z práce,prý bojovala s opruzeninama.pak o tom mluvila se sestrou na gyndě a ta jí poradila solamyl.prý to pomohlo hodně rychle. ![]()