Pořád se propíná

963
8.4.11 08:14

pořád se propíná

Ahojda maminy,

malé bude příští týden půl roku a poslední dny se mi začala neustále propínat do luku. Když hajá, je to dobrý, když pase koníčky, je to taky ok, ale jakmile delší dobu sedí ve vajíčku, když někde jedeme nebo když třeba na chvilku sedí v lehátku, začně se v zádíčkách propínat do luku, čertí se a brečí. Dělá mi to i při uspávání na ruce. Lezou nám zuby, tak nevím, jestli se třeba nečertí bolestí, ale docela mě to dělá hlavu, jestli jí třeba něco nebolí. Prdíky nás nezlobí, nic jí jinak netrápí. Tak už vážně nevím. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
486
8.4.11 08:29

zajmá mě jestli někdo napíše ,mám podobný problém,malá jsou 4m a dělá to taky,do lehatka už ji nedavam ,ale děla mě to i na posteli :nevim: nejhorší je ,že u toho dělá takovej most opře se o hlavičku ,pokrčí nohy a zvedne zadek.po víkendu jdem na druhé očkování tak se chci zeptat dr…manžel říká ,že se jen protahuje aŤ neplašim,ale nevim ,ještě nás nepřešli problémy s prdíky tak to muže být i tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.4.11 08:47

A umí se vám dětičky přetočit na bříško?Mě to začal syn dělat ve 2 m,byla jsem s tím u mudry a ona říkala,že to je typické pro děti kolem těch 3-4m,že se tak učí přetáčet na bříško.Syn mi to dělal 2 týdny a od 2,5 m se umí přetočit :mrgreen: Ted ve 3 a něco už válí sudy.Ale když se mu ve vajíčku nelíbí,tak to taky dělá,prostě se mu to nelíbí a nějak najevo to dát musí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.4.11 08:50

no mě se malá asi před čtyřmi dny přetočila sama ze zad na bříško,ale byla to asi náhoda,protože od tý doby se snaží a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
8.4.11 08:53

Naše malá to dělá dodnes.Prostě nechce být v sedačce,tak se snaží se z ní tímto způsobem dostat.Než nám přišlo chodítko,brala jsem si jí ve vajíčku do kuchyně a názorně mi to ukázala.Myla jsem nádobí a neměla jsem čas jí utěšovat když se začala takhle propínat,tak jsem jí chvylenku nechala,ona se tímto způsobem vypíďalkovala z vajíčka na zem a najednou smích :huban:
Takže podle mě pokud to nedělá i na zemi při pasení a nebo při otáčení na bok či bříško,by to mělo být v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
8.4.11 08:54

Ahojky holky přidám také svou troškou do mlýna. Nám to prcek začal dělat v cca 2,5 měsících kdy se naučil otáčet ze zad na bříško. Když jsem něco potřebovala honem udělat, tak jsem ho šupla do lehátka a už byl v ´luku´. Dával nám tím jasně najevo, že se mu tam nelíbí, že má výhled z toho místa už dost okoukanej. Tak jsem ho šupla na hrací deku a byl klidek. Tam si válí sudy a je spokojenej. No a do lehátka jsem ho začala zase dávat až teď a už se nepropíná a pěkně si tam vyhraje.
Tak doufám, že jsem vám aspoň trošku poradila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.11 09:00

Tak můj prcek se propínal do luku v podstatě od narození (při spaní, při vztekání), byl pevný, vše dělal, jak měl (ba mnoho věcí naopak dřív), tak to doktor neřešil (občas ho zkoukne i teď, viděl ho i jiný dr., vše ok, já to prý jako dítě dělala taky). Od šesti měsíců to začal používat v době, kdy jsem ho dávala někam, kam nechtěl (jak popisuješ). Teď už je to chodící batole, záda má ok, ale dělá to pořád… Nejčastěji,když ho chci dát do kočárku a on nechce, to je pak boj s chobotnicí..... :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.11 09:04

Ještě pro upřesnění, on se vztekal a „zalamoval“ už od prvních měsíců, ale od 6 měsíců se „zalomil“ preventivě ještě, než jsem ho někam dala, aby mi to co nejvíc usnadnil.

Jinak doktor by měl sledovat záda, zvlášť, pokud tvoje malá hodlá setrvávat v této poloze delší dobu.

• Citovat
  • Upravit
552
8.4.11 09:36

mě to začala dělat Lili ted ve 4 měsících když se začala přetáčet na bříško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
8.4.11 09:42

Tak ono propínání do luku je špatné, ale tohle, co popisuješ je dle mého názoru ze vztekání a to je něco jiného. Nechce být ve vajíčku, v sedačce…atd.
My propínání měli a byla to špatně, ale s tím bylo spojené i špatné pasení koníků, kdy zakláněl hlavičku, nechtěl se opírat o ručičky…atd.
Myslím, že u tebe je to opravdu jen z nevrlosti a možná i k těm zoubkům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
8.4.11 09:49

Nám se malý také kolem 2 měsíců začal hrozně prohýbatm raději jsem se zeptala mudr.a ten říkal že je to v pohodě. Poté jsme začly chodit na vaničkování-plavání ve vaně a tam nám rehabilitační pohrozila,že to není normální ať s tím okamžitě někam zajdeme.Ve 4 měsících jsme jely k dětské rehabilitační,kde nám řekla že je na úrovni novorozeněte ve vývoji páteře,ihned jsme začly cvičit VOJTOVKU a dnes by se na něm nic nepoznalo,běhá tu jak čamrda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
8.4.11 09:57
jaji-maty píše:
Nám se malý také kolem 2 měsíců začal hrozně prohýbatm raději jsem se zeptala mudr.a ten říkal že je to v pohodě. Poté jsme začly chodit na vaničkování-plavání ve vaně a tam nám rehabilitační pohrozila,že to není normální ať s tím okamžitě někam zajdeme.Ve 4 měsících jsme jely k dětské rehabilitační,kde nám řekla že je na úrovni novorozeněte ve vývoji páteře,ihned jsme začly cvičit VOJTOVKU a dnes by se na něm nic nepoznalo,běhá tu jak čamrda…

My taky cvičili vojtovku od ukončeného 3. měsíce, kdy jsme byli v poradně, ale jak jsem psala, u nás bylo patrné, že není něco v pořádku. Zapojoval špatně zádové a šíjové svalstvo. Za pomoci se krásně spravil a pak byl moc šikovnej, chodil na 11 měsíci :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
8.4.11 10:02

Ahoj..prcek se mi taky propíná…ale jen tehdy,když už někde nechce bý…dám ho do lehátka a většinou tak po 15 minutách se začne prohýbat a vzteka,tak ho vyndám a je klid…nedávno to na mě zkoušel i v kočárku,byl tam delší dobu,nic neviděl… :-D jinak teď v neděli mu budou 4m…snaží se mi přetáčet na bříško ale vždycky uvízne a tim zkončí :mrgreen: jinak z bříška se překulí na zádíčka už od 2m… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
8.4.11 10:33

ahoj, nase se taky propinala do luku a cvicili jsme vojtovku. Souhlasim s Misulou, ze zalezi na dalsich schopnostech ditete, nase mala i spala s hlavou zaklonenou, a protoze mela ochable brisni svalstvo tak se snazila pretocit tim zaklonem hlavy..zalezi jak je na tom na brisku, jestli se hezky pritahuje do sedu..a dalsi, co Vam muze mudra vyzkouset..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
8.4.11 10:46

no mě se tedka malá poprvé překulila z bříška na záda,ale taky to byla asi spíš nějaká nehoda,šlo to dost hladce .na bříšku se už opírá o ručky,no a o přitahování do sedu rači nemluvit,nemužu si jí ani opřít o sebe a sednout si na gauč,okamžitě se přitáhne a normálně na mě sedí 8-o ve vajíčku to samé,přitáhne se a čučí z okínka :roll: takže cesty autem teď omezujem na minimum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí