Denní program 4m mimča

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.4.11 15:28

program mimča 4měs

Ahoj maminy,
jak zabavíte svoje malá dítka během dne??nám budou 4 měsíce a malou to na dečce s hrazdičkou moc nebaví,na bříšku už vůbec ne..motivujeme hračkama,ale hlavičku udrží jen chvíli.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4542
7.4.11 15:32

Ahoj, mám čtyřměsíční dceru a ta se celkem zabaví už i sama - pod hrazdičkou, nebo se jen dívá, mezitím občas na rukách, spánek, kočárek…, když je moc zle, tak ji vybaluju a nechávám bez plenek, to se jí líbí… občas taky pomůže lehátko nebo autosedačka, na chvíli - má tam přece jen jiný pohled na svět…

Ale syn se v tomhle věku nikdy sám moc nezabavil, brečel o dost víc jak ona, musel být často na rukách, nosit se… takže myslím, že to prostě bude dost individuální a není to ani tak o správném programu pro dítko, ale spíš o jeho nátuře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
7.4.11 15:35

Uprimne nijak, kluky jsem davala na hraci deku, pred ne jsem davala zajimave hracky, poustela hudbu atd, vic nic, proc taky, oni poznavaji svet i bez nas, rodice nejsou potreba, pak si deti neumeji hrat samotne a jsou ochuzene o plno veci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
7.4.11 15:44

Já taky víceméně nijak… Deka, hrazdička, nahatého ho tedy nechávám hodně často, máme doma teplo, tak jen měním ručníky na dece :mrgreen: Na bříšku ho to taky nebaví, takže to u něj sem a dělám opičky, aby tam alespoň chvíli vydržel, naopak na zádech si vyhraje sám. Když je nejhůř, tak do nosítka a nosím, případně poskakuju na balonu a pracuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6819
7.4.11 18:20

Ahoj holky…taky mám chlapečka,kterému budou teď 4.měsíce.Když koukám na jiné stejně staré děti,tak si krásně hrajou s ručičkama a tak. On už je od narození strašně mazlivej,takže vyžaduje skoro pořád chování. Na bříšku je moc rád, ale ještě nemá takovou sílu,takže vydrží tak 10min. Co se týká lehátka a hracích dek,vydrží asi tak 20min…jinak povídat a chovat,jsem uplně zoufalá,protže mi přes den spí jen v kočárku a pak v noci a s ním nic neudělám :nevim: jinak je to ale můj miláček :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
7.4.11 18:20

Dělala jsem to asi tak jako Jizvíková a musím říct, že Karolínka je dodnes dost samostatná a umí si vyhrát i sama, což ocením hlavně v době, kdy je třeba poklidit nebo uvařit :-) Navíc v té době ještě tak 80 % dne prospala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
7.4.11 19:22

No já si stěžovat nemůžu. Co se začala ve čtyřech měsících přetáčet na bříško, tak putovala na hrací deku. Před dvěma týdny se sama přetočila na záda, takže teď je naprosto samostatná, dokutálí se kam potřebuje, brečí málo. Hrozně ráda pozoruje jak vařím a luxuju :lol: a vůbec kolem ní pobíhám. Spíš mám problém, že odejdu, za chvíli se vrátím a dítě je na studeným laminu uprostřed obýváku a má z toho srandu, že mi zdrhla :lol:. Když byla ještě na sedačce,t ak to byl taky děs, nic jí nebavilo, na nic neviděla, pořád chtěla společnost, do toho ještě prdíky, no první měsíce byly náročný. Když jsem jí dala na zem, tak se jí otevřely nový obzory a začal bejt mnohem spokojenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
7.4.11 21:15

Tak to muj chlapecek je taky chovaci (reflux..) a mazlici. Sam zustane v lehatku tak 20 min max, kdyz na me vidi. Jinak brisko moc nemusi, tak ani moc nevydrzi, coz je skoda. Silu ma totiz jinak desnou, doktor rikal, ze bych ho uz mohla davat sedet (tak smajlik na ‚klepu si na celo‘ tu neni). Jinak na dece s hrazdickou vydrzel driv o dost dyl, ted ho vsechno zacalo nudit, i hracky :-? Takze to chce neustalou pozornost, castou zmenu sceny, a prinejhorsim nosit v satku.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6819
7.4.11 21:23
kockodanka píše:
Tak to muj chlapecek je taky chovaci (reflux..) a mazlici. Sam zustane v lehatku tak 20 min max, kdyz na me vidi. Jinak brisko moc nemusi, tak ani moc nevydrzi, coz je skoda. Silu ma totiz jinak desnou, doktor rikal, ze bych ho uz mohla davat sedet (tak smajlik na ‚klepu si na celo‘ tu neni). Jinak na dece s hrazdickou vydrzel driv o dost dyl, ted ho vsechno zacalo nudit, i hracky :-? Takze to chce neustalou pozornost, castou zmenu sceny, a prinejhorsim nosit v satku.. :nevim:

takže stejný jako u nás…já jsem se bála,že sem ho rozmazlila,ikdyž jsem netušila jak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kockodanka
7.4.11 22:24
mobilishky píše:
kockodanka píše:
Tak to muj chlapecek je taky chovaci (reflux..) a mazlici. Sam zustane v lehatku tak 20 min max, kdyz na me vidi. Jinak brisko moc nemusi, tak ani moc nevydrzi, coz je skoda. Silu ma totiz jinak desnou, doktor rikal, ze bych ho uz mohla davat sedet (tak smajlik na ‚klepu si na celo‘ tu neni). Jinak na dece s hrazdickou vydrzel driv o dost dyl, ted ho vsechno zacalo nudit, i hracky :-? Takze to chce neustalou pozornost, castou zmenu sceny, a prinejhorsim nosit v satku.. :nevim:
takže stejný jako u nás…já jsem se bála,že sem ho rozmazlila,ikdyž jsem netušila jak :mrgreen:

To jsem si rikala pri precteni tvyho prispevku :mrgreen: Nas je takovej odmala, a mimochodem jeho otec byl prej uplne to samy jako miminko, takze asi genetika :mrgreen: Tak cekam, az z toho vyroste… :think:

• Citovat
  • Upravit
6819
8.4.11 09:11
kockodanka píše:
mobilishky píše:
kockodanka píše:
takže stejný jako u nás…já jsem se bála,že sem ho rozmazlila,ikdyž jsem netušila jak :mrgreen:
To jsem si rikala pri precteni tvyho prispevku :mrgreen: Nas je takovej odmala, a mimochodem jeho otec byl prej uplne to samy jako miminko, takze asi genetika :mrgreen: Tak cekam, az z toho vyroste… :think:

:mrgreen: no my s manželem sme byli abnormálně hodný miminka,dokonce i jako děti,takže já absolutně netušim po kom to má :lol: snad z toho taky vyroste…je hrozně akční,takže doufám,že až začne chodit tak se z toho :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
8.4.11 09:45

Ahoj,

malé bude 5 měsíců a máme ji v ohrádce. Kolem sebe má rozházené hračky, takže se převaluje a vybírá si z nich. Chvilku si s jednou hraje, zahodí a vybere si jinou. Přetáčí se furt ze zad na břicho, chvíli si tak hraje, pak chytne nerva, jako kdybych jí tak přetočila sama :roll: přitom se otočí i zpátky, ale to dělá méně…
dáváme jí hrazdičku, s tou jí to baví chvíli. Spíš v té ohrádce si vyhraje. Tak je to dopoledne, kolem poledního jdeme na procházku. Odpo si ji beru na gauč a koukám třeba na TV a mám ji u sebe na dece a podávám ji různá chrastítka, muchláme se…nebo je v ohrádce, kde si zase hraje…a nebo ji nosím po bytě a ukazuji jí nábytek…
jojo, až bude léto, vyvalíme se na zahradě nebo půjdeme na koupák :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.4.11 20:38

Střídavě - na dece pod hrazdičkou, kde se otáčí na bříško. Zpátky to neumí, takže za chvíli řve. Když chci, aby delší dobu vydržela hrát si s hrazdičkou, musím ji zapřít polštářema, ty nepřekulí:-) Když ji to přestane bavit, tak chovám, chodím s ní, kouká si po všech vejrech. Kočárek, 2-3 za den spánek. Ale nejradši by už běhala, je strašně zvědavá a na klíně pořád zvedá hlavu a snaží se jakoby zvedat celá:-)
Prostě, co víc by člověk měl dělat. Nějaký megaimpulzy to dítě nepotřebuje, objevuje si svět po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí