Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Právě chystám postýlku a nevím, jestli spí miminko ze začátku jen na matračce a na prostěradle nebo na peřince. Je mi jasné, že bez polštářku.
matrace, prostěradlo, plínka zavinuté v zavinovačce
opravena šííílená hrubice ![]()
Příspěvek upraven 07.04.11 v 10:55
Doporučuju pod hlavičku plínku, abys nemusela v případě ublinkávání neustále měnit prostěradlo.
Zrovna tak jsem dávala i do zavinovačky pod hlavičku i do kočárku.
Ahoj, já mám na matraci podložku + prostěradlo a mimčo je v zavinovačce ![]()
Ahoj, já mám v postýlce matraci, na ní nepromokavou podložku, prostěradlo a plenku. Zavinovačku jsem nepoužívala ani u jednoho dítěte.
A peřinku pod hlavu dcera dostala snad až v 1,5roce.
ahojky, mam v planu - matrace, prosteradlo, plinka pod hlavou, popripade mimco v zavinovacce ![]()
ja davala jeste jeho perinku rozlozenou narovno v postylce, lip se tam zachumla
ted spi se mnou v posteli na rovnym uz a jeho matracka mi prijde strasne tvrda, neutulna
Zavinovačku bude mít taky nebo nějaký spací pytel, ale jen matračka s prostěradlem mi přijde pro miminko tvrdá. Jak tady čtu, tak jen jedna z vás použila i peřinu.
Matrace, prostěradlo, zavinovačka do 3 měsíců. Pak spací pytel, v cca 7měs peřina.
Amanda-Já dával jen madraci a prostěradlo a podvíšila mu pod hlavičkou kdyby náhodou ublinkl vše jsem dala pod madraci a byl v zavinovačce která je dosti měká nebo co jsem měla já tak byla měkoučká klidně mužeš dát i peřinu pod něj ale je lepší aby to měly tvrdší spíše méně spí
přez den i v noci.
v zavinovačce do tří měsícu ,teď už jen na plíně ve spacím pytli
ale já ji stejně ráno najdu v postýlce pomalu vzhuru nohama
cestovatelka pytel nepytel ![]()
amanda1979 píše:
Zavinovačku bude mít taky nebo nějaký spací pytel, ale jen matračka s prostěradlem mi přijde pro miminko tvrdá. Jak tady čtu, tak jen jedna z vás použila i peřinu.
tak si vem, ze v brisku byl v teple a vsechno okolo bylo mekky, ja davam jeste obcas i dneska do zavinovacky a na perinu ![]()
Nedávno říkala Kedroňová ( nebo jak se ta paní jmenuje
)v TV, že neví, kde se vzalo to, že miminka nesmí mít polštářek. Mít ho můžou už od narození. Ale nějaký hodně měkký a ne ohromný, samo. A má být ne jen pod hlavičkou, ale spíš jakoby až pod lopatkama/ramínkama a že to mají děti rádi, protože se jim ta hlavička do polštáře zaboří a ony mají pocit, že jsou zachumlaný celý i s hlavičkou. Že jsou jakby v hnízdečku nebo jak to napsat.
tak jako u většiny: matrace,prostěradlo,pod hlavou plínečka, zavinovačku jsem používala asi měsíc,pak už ji nechtěli…
Tak já jsem dala matraci, protičůrací podložku, prostěradlo, na to jsem položila polštářek (jak je mimčo malý, tak jsem ho dala pod ní, jako pelíšek, to nám dělali i v porodnici) a přes to ještě deku
…je to takovej útulnej pelíšek a kolem sebe má malá ještě takovej „plyšovej hadrovej měkkej válec - vypadá to jako malej kojící polštář - a to jí dělá dojem toho útulnýho pelíšku, nemá kolem sebe prostor, je v tom jako zavřená a to má moc ráda…čerstvá miminka to milují“. Jo, a ještě jsme první měsíc měli trošku zvednutou matraci, jako v porodnici. Tak ať se miminku krásně spinká
(a mamince taky
). Helča
Příspěvek upraven 07.04.11 v 11:42