Může mít miminko alergii?

183
10.4.11 21:43

muze mit miminko alergii?

Ahojte maminky, potrebuju poradit a pomoct…
Muj petimesicni synek ma posledni dva dny rymu a kasel. Dneska odpoledne se mu to hodne zhorsilo pote, co jsme dosli domu z prochazky. Rymu ani neni treba odsavat, nudle mu tecou proudem a k tomu mu hrozne tece z oci, ma je uplne vodnate. ted se mu pridala teplota, cely vecer pobrekava nebo spi…nechtel jist - ted se nastesti prichytil a papa :)
Muze mit takhle male mimco alergii nebo to je nchlazeni? Zitra jdeme samo k lekari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
10.4.11 21:45

Alergii mit muze.Ale toto je normalni nachlezeni poku dma teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21614
10.4.11 21:48

u alergie není teplota. takže toto spíš bude fakticky nastydnutí. zaběhněte si k doktorovi a kdyby šla teplota nad 38, tak klidně dej panadol baby nebo něco jiného dětského na srážení teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
10.4.11 21:48

Elsiste, slyšela jsem, že nemůže. Ale mi už asi týden párkrát za den máme červené očka, jako upa rudé - okolo, bělmo bílé a pšiká. Stále mi všichni tvrdí, že miminka alergie nemají. - Já silná alergička. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.4.11 21:51
nikita066 píše:
Elsiste, slyšela jsem, že nemůže. Ale mi už asi týden párkrát za den máme červené očka, jako upa rudé - okolo, bělmo bílé a pšiká. Stále mi všichni tvrdí, že miminka alergie nemají. - Já silná alergička. :roll:

Tak tvrdí špatně, můj půlroční syn už dokonce musí brát kapky na alergii… :-? Zrovna hledáme alergen, co jí způsobil…

Jinak zakladatelko, to je určo nachlazení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
10.4.11 21:53

Ahoj. Marunka je sice starší, ale je na tom podobně, akorát zatím bez teploty (ťukťukťuk) a taky čekám, co z toho bude. I já mám podobné obtíže a u sebe to vidím spíš na alergii (právě kvůli té vodnaté rýmě). Na testech jsem ale nebyla, páč už několik let jsem buď těhotná nebo kojící :lol: .

Nemyslím si, že dítě nemůže mít alergii. I takhle malé :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
10.4.11 22:01

No ja jsem prave taky dost silna alergicka…ted jsem mu merila teplotu a ma 37.7…mam mu dat paracetamol? to je neco jako panadol (Jsme v Anglii) Konecne si uz s nama povida a smeje se, cele odpoledne plakal nebo spal :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
10.4.11 22:03

říká se, že tablety/sirup se má dát až při teplotě nad 38C (po odečtení - poku měříš v zadečku). Do těch 38 se s tím potřebuje poprat tělo samo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
10.4.11 22:05

alergii mít může ale vidím to na nachlazení, s tou teplotou.

paracetamolum je účinná látka v panadolu i paralenu. řiď se letákem co se týká dávky, záleží, co máš.. já dávala buď 100mg paralenové čípky, 60mg panadolové (sirup nesnášel a nesnáší dodnes). ale spíš se dává až při teplotě nad 38. do té doby je teplota fyziologicky potřebná,… (k poprání se s infekcí, zjednodušeně řečeno..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
10.4.11 22:06

dekuju za bleskovou odpoved…ted tady radi a povida si s hrackama…je to moje prvni miminko a ja vzdycky vsechny jeho bolistky hrozne prozivam…
Je to smisek a pokud se na me 10 minut nesmeje je to spatenka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
10.4.11 22:10

jj taky hledám na drobkovi každou vyrážku i odřeninku a kyž je nemocný tak jsem totálka mimo. Tak držím palečky ať teplota jde dolů a vy se můžete zase radovat s pokroků :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
10.4.11 22:12
nikita066 píše:
jj taky hledám na drobkovi každou vyrážku i odřeninku a kyž je nemocný tak jsem totálka mimo. Tak držím palečky ať teplota jde dolů a vy se můžete zase radovat s pokroků :hug:

dekujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
10.4.11 22:15
nikita066 píše: říká se, že tablety/sirup se má dát až při teplotě nad 38C (po odečtení - poku měříš v zadečku). Do těch 38 se s tím potřebuje poprat tělo samo. :think:

Souhlasím, normální teplota miminka je do 37,5, takže nemáte nijak velkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
10.4.11 23:09

Mimi může mít alergii, není důvod, proč by neměly mít /bohužel/ - atopický ekzém se vyráží i ve dvou měsících. Ale pokud má teplotu, jak spíš ofoukl. takže jsou to dvě různé věci. Odsávat, odsávat,odsávat, at se mu to nevrazí do uší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
10.4.11 23:11

Nám dr. řekla, že pylové alergie se projevují až u dětí okolo 4-5 let. U miminek se projevují pouze potravinové alergie. Taky jsme to zjištovala, kdyz malá jako miminko začala „prskat“ při jarní procházce v parku. Manžel je taky alergik a astmatik.

Příspěvek upraven 11.04.11 v 00:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky