Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, potrebuju poradit a pomoct…
Muj petimesicni synek ma posledni dva dny rymu a kasel. Dneska odpoledne se mu to hodne zhorsilo pote, co jsme dosli domu z prochazky. Rymu ani neni treba odsavat, nudle mu tecou proudem a k tomu mu hrozne tece z oci, ma je uplne vodnate. ted se mu pridala teplota, cely vecer pobrekava nebo spi…nechtel jist - ted se nastesti prichytil a papa ![]()
Muze mit takhle male mimco alergii nebo to je nchlazeni? Zitra jdeme samo k lekari…
Alergii mit muze.Ale toto je normalni nachlezeni poku dma teploty.
u alergie není teplota. takže toto spíš bude fakticky nastydnutí. zaběhněte si k doktorovi a kdyby šla teplota nad 38, tak klidně dej panadol baby nebo něco jiného dětského na srážení teploty.
Elsiste, slyšela jsem, že nemůže. Ale mi už asi týden párkrát za den máme červené očka, jako upa rudé - okolo, bělmo bílé a pšiká. Stále mi všichni tvrdí, že miminka alergie nemají. - Já silná alergička. ![]()
nikita066 píše:
Elsiste, slyšela jsem, že nemůže. Ale mi už asi týden párkrát za den máme červené očka, jako upa rudé - okolo, bělmo bílé a pšiká. Stále mi všichni tvrdí, že miminka alergie nemají. - Já silná alergička.
Tak tvrdí špatně, můj půlroční syn už dokonce musí brát kapky na alergii…
Zrovna hledáme alergen, co jí způsobil…
Jinak zakladatelko, to je určo nachlazení…
Ahoj. Marunka je sice starší, ale je na tom podobně, akorát zatím bez teploty (ťukťukťuk) a taky čekám, co z toho bude. I já mám podobné obtíže a u sebe to vidím spíš na alergii (právě kvůli té vodnaté rýmě). Na testech jsem ale nebyla, páč už několik let jsem buď těhotná nebo kojící
.
Nemyslím si, že dítě nemůže mít alergii. I takhle malé
.
No ja jsem prave taky dost silna alergicka…ted jsem mu merila teplotu a ma 37.7…mam mu dat paracetamol? to je neco jako panadol (Jsme v Anglii) Konecne si uz s nama povida a smeje se, cele odpoledne plakal nebo spal ![]()
říká se, že tablety/sirup se má dát až při teplotě nad 38C (po odečtení - poku měříš v zadečku). Do těch 38 se s tím potřebuje poprat tělo samo. ![]()
alergii mít může ale vidím to na nachlazení, s tou teplotou.
paracetamolum je účinná látka v panadolu i paralenu. řiď se letákem co se týká dávky, záleží, co máš.. já dávala buď 100mg paralenové čípky, 60mg panadolové (sirup nesnášel a nesnáší dodnes). ale spíš se dává až při teplotě nad 38. do té doby je teplota fyziologicky potřebná,… (k poprání se s infekcí, zjednodušeně řečeno..)
dekuju za bleskovou odpoved…ted tady radi a povida si s hrackama…je to moje prvni miminko a ja vzdycky vsechny jeho bolistky hrozne prozivam…
Je to smisek a pokud se na me 10 minut nesmeje je to spatenka ![]()
jj taky hledám na drobkovi každou vyrážku i odřeninku a kyž je nemocný tak jsem totálka mimo. Tak držím palečky ať teplota jde dolů a vy se můžete zase radovat s pokroků ![]()
nikita066 píše:
jj taky hledám na drobkovi každou vyrážku i odřeninku a kyž je nemocný tak jsem totálka mimo. Tak držím palečky ať teplota jde dolů a vy se můžete zase radovat s pokroků
dekujeme
nikita066 píše: říká se, že tablety/sirup se má dát až při teplotě nad 38C (po odečtení - poku měříš v zadečku). Do těch 38 se s tím potřebuje poprat tělo samo.
Souhlasím, normální teplota miminka je do 37,5, takže nemáte nijak velkou…
Mimi může mít alergii, není důvod, proč by neměly mít /bohužel/ - atopický ekzém se vyráží i ve dvou měsících. Ale pokud má teplotu, jak spíš ofoukl. takže jsou to dvě různé věci. Odsávat, odsávat,odsávat, at se mu to nevrazí do uší.
Nám dr. řekla, že pylové alergie se projevují až u dětí okolo 4-5 let. U miminek se projevují pouze potravinové alergie. Taky jsme to zjištovala, kdyz malá jako miminko začala „prskat“ při jarní procházce v parku. Manžel je taky alergik a astmatik.
Příspěvek upraven 11.04.11 v 00:08