Červený flíček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10142
11.4.11 21:46

Ahoj, naše malá má od narození u klíční kosti dva malé červené flíčky. Doktor se na to nijak netváří, jen že ted to nemá smysl řešit, že to bud zmizí nebo se to kosmeticky upraví..
až tady jsem zjistila, že je to nejspíše hemangiom. Zítra jdeme na další očkování, tak se zeptám, jestli je to skutečně ono :-?
takhle to vypadá - malá má 5 měsíců…od narození se to zvětšilo a ted je to takhle dlouhodobě, no doufám, že se to nebude dál zvětšovat…ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
11.4.11 21:55

Tak jsem to taky vyfotila, ale neni to ostry-mala sebou porad sije. Zda se mi to tedy min ceveny, nez ten hemangiom :nevim: Nad tim ma jeste ve vlaskach mensi, ale nejsou na fotce videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
11.4.11 21:57

Jeste jsem si vzpomnela, ze mela cerveny koutek oka…ted jsem na to koukala-nijak uz to moc nepozoruju pac jsem si na to zvykla-koukam ze to trosku vybledlo, ale ne uplne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
11.4.11 22:08

Linda má fleky na hlavě takhle, ten nižší, co jde až na krk zrovna vidět není, ale má to docela velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
11.4.11 22:21
hofka píše:
Linda má fleky na hlavě takhle, ten nižší, co jde až na krk zrovna vidět není, ale má to docela velký.

Tak ja nevim, kazdy flicek vypada jinak..fotky navic trosku zkresluji, ve skutecnosti ten nas vypada taky jinac…
Jinak ale je to moc povedena fotka :palec: Jak tam kouka do zrcatka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
11.4.11 22:30

Synovi to doktorka napsala do průkazky jako „naevus flameus“, říká se tomu dětský oheň. Časem to bledne, někomu úplně, někomu to trochu zůstane, pak se to dá řešit laserem. Vidět víc je to hlavně v zimě, při pláči a pod. A s ekzémem bych tam zacházela stejně jako kdekoli jinde. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.4.11 08:11

No a u NÁS se malému před 14ti dny obtiskl druk od bodýčka a taky to nechce zmizet! Bylo to takovéto překládací od HM :pocitac: ! Už jsem je vyřadila! Jsem zvědavá, co mi na to řekne doktorka! Zatím to nehrotím, ale naštvalo mě to..
Prostě si tak ležel na bočku a asi se malinko zapotil a má tam punc, no škoda mluvit!
Až ho večer budu koupat, vyfotím!
:mavam:
Mažu to bepanthenem a nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.4.11 08:40

Označkovanej jako telátko:-)

lubenka píše:
No a u NÁS se malému před 14ti dny obtiskl druk od bodýčka a taky to nechce zmizet! Bylo to takovéto překládací od HM :pocitac: ! Už jsem je vyřadila! Jsem zvědavá, co mi na to řekne doktorka! Zatím to nehrotím, ale naštvalo mě to..
Prostě si tak ležel na bočku a asi se malinko zapotil a má tam punc, no škoda mluvit!
Až ho večer budu koupat, vyfotím! :mavam:
Mažu to bepanthenem a nic :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
12.4.11 08:46
hofka píše:
Označkovanej jako telátko:-)
lubenka píše:
No a u NÁS se malému před 14ti dny obtiskl druk od bodýčka a taky to nechce zmizet! Bylo to takovéto překládací od HM :pocitac: ! Už jsem je vyřadila! Jsem zvědavá, co mi na to řekne doktorka! Zatím to nehrotím, ale naštvalo mě to..Tak nějak :zed:
Až ho večer budu koupat, vyfotím! :mavam:
Mažu to bepanthenem a nic :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.4.11 08:47

No my se dneska vzbudili a jako vdzdycky beru malou prebalit a mela bodycko od krve vzadu, bud si ten flcek rozdrapala, nebo nejak samo :nevim: Nevim, jestli cekat do pondeli na kontrolu nebo jit dneska :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.4.11 09:14

Korano, dle fotky bych řekla že to hemangiom nebude, ale kdo ví. Malá to na té nozičce taky měla nejdřív úplně světle a zčervenalo jí to. Takže spíše bych řekla pozorovat a vyčkávat co to bude dělat. Ale jestli to krvácí tak bych letěla k Dr asi okamžitě :nevim:

Petratavali - tak u Vás je to jednoznačně hemangiom, sice malinký ale je. To je divné že Dr. nic neříkal. Mě okamžitě poslali na kožní s malou. Ale co jsem se dočetla taky až tady, tak se má dělat UTZ jater a ten malé ještě nedělali (kvůli tomu že na játrech se to vykytuje často a v případě nějaké nehody to může krvácet uvnitř).

• Citovat
  • Upravit
1702
12.4.11 11:40

Ja jsem doktorce volala a rikala at prijdu. Tak jsme sli a rekla, ze si neni jista, jestli je to hemangiom, ze to ma odreny. Mam tedka pod ni davat do postylky neco hodne jemnyho, aby kdyz se vrti se to nedrelo a napsala nam antibiotickou mast Bactroban. Uprimne, hned ji mazat antibiotiky se mi nechce, ale co rekla dr, tak radeji ji to mazat budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13760
12.4.11 12:07

Koreno klid, přesně takovou skvrnu na stejném místě máme i my, stejně jako ta u Petky.konecne na hlavičce.
Je to ten dětský oheň, hemangiom vypadá opravdu jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
12.4.11 12:09
AnastazieB píše:
Koreno klid, přesně takovou skvrnu na stejném místě máme i my, stejně jako ta u Petky.konecne na hlavičce.
Je to ten dětský oheň, hemangiom vypadá opravdu jinak :wink:

No, ja si taky myslim, ze to neni hemangiom. Potvrdila mi to i sestra…dela zdravotni sestricku u deti miminek a rikala, ze hemangiomu videla spoustu a ze Nelinka ho nema :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
12.4.11 12:11
korana.kora píše:
Moje dcera ma na zatylku cerveny flicek. Vim, ze to ma hodne deti-rikala mi to doktorka i rodice rikali, ze jsem ten flicek mela a ze to casem zmizi. Nele je 5 mesicu a kousek a flicek porad nemizi, spis se mi zda, ze vic a vic rudne :nevim: I se za krkem trosku zpotila a zacalo se ji to tam jakoby loupat. Doktorka poradila imazol, ze pry ma na tom ekzemek, takze mazat. Tak mazu, ale ona se tam proste poti a je to porad dokola, kdyz se to zahoji, za chvili je to znovu.
Chci se zeptat, za jak dlouho ten flicek asi zmizi? A je tu nejaka maminka co mela neco podobneho (myslim ten ekzem)? Predem dekuju za reakce :-)

Nečetla jsem celou diskuzi,ale malá má od narozená taky červený flek na ruce a jak říkáš - v 5M začal jakoby rudnout-změnila se úplně barva a teď má malá 7M a flek začal mizet :palec: :palec: :palec: Vytrvej,určo zmizí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí