Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přijde na to jak je stará, ale co třeba zkusit dát větší oběd? Nebo k snídani kaši? Nebo pokud už má věk tak bílý jogurt?
Ahoj. Nepíšeš, jak je dítě staré. Já mám 14timěsíční a jí méně často, ale zase hodně. Ráno 100ml UM a rohlík namazaný lučinou, žervé, máslem, Florou atp. Dopoledne ovoce (menší jablko celé nebo půlku obrovského). K obědu masozeleninu cca 200g (ale třeba včera asi mnohem víc). Odpoledne další stovku UM a kojení, večer jogurt (100-200ml) a kaši (60-120ml). V noci (kolem páté) kojení. Mezitím pije vodu, občas dostane piškotu nebo chlebíček „polystyrén“, někdy přes den další pečivo (třeba ten poystyrén) něčím namazaný, někdy kojím častěji.
Tak hlavně, jestli správně prospívá, kaká a je spokojené.
má teprve 5měsíců od 4.měsíců jsme začali s příkrmy zeleninkou a asi týden dávám i přesnídávku.
Anonymní píše:
má teprve 5měsíců od 4.měsíců jsme začali s příkrmy zeleninkou a asi týden dávám i přesnídávku.
No tak takhle malé miminko by mělo být hlavně na mlíčku, takže pokud toho spořádá dost (nepíšeš množství), tak bych se nebála, že má něčeho málo. A u pětiměsíčního miminka se myslím ani nijak moc neřeší, jak často pije, nebo jo? Obě moje holky (kojené) pily po 2-3h, měsíc po zavedení příkrmů se to o moc nelišilo.
tak v půl noci a nad ránem je schopna vypít i 150ml jinak přes den je to tak 120ml takže celkově vypije 800ml mlíčka+ sklenička na oběd+ přesnídávka. a taky nechce moc jiné tekutiny. vadí to moc?
dávej ji um dokud to chce a neomezovala bych ji množstvím… pokud ji to nebude stačit, což třeba kaši na noc? pardon kaši jsi psala.. no hele takhle bych to neřešila.. my jsme dali přesnídávku a dopila se mlékem.. takže se jakoby ty tvé dvě dávky spojily v jednu
my máme 9 měsíců a jíme 7× denně a nepřijde mi to moc.
6.00 mlíko
9.00 jogurt + mlíko
12.00 masozel
14.30 mlíko
18.00 ovocná přesnídávka + mlíko
19.30 mlíko s kaší od Nestlé
23.00 mlíko
Malej je nežera a špatně přibírá, takže proto dojídáme mlíkem. Kaše nedávám, jelikož má po nich strašnou zácpu a bobkuje. Mlíka dá max. 130 a na dojezení 50.
MMartina1 Můžu jeden OT dotaz
To mlíčko s kaší, jak moc je to tekuté? Je to na flašku nebo na lžičku?
Já mám půlročního syna a kojím po cca 2 hodinách. K obědu má necelou velkou skleničku a k večeři asi půl hrníčku kaše.
Jí v 5, 7, 9. cca ve 12 má skleničku, pak ve 14, 16, 18 - má kaši, před spaním ještě kojím, pak ve 23 a pak zase v 5.
Takže cca 9× za den, někdy víc, někdy míň, podle toho, jak dlouho spí.
Neřešila bych to a určitě mu nic nepřidávala (třeba kaši ráno nebo jogurt) na svůj věk toho jí až dost.
je to na flašku, na lžičku vůbec ne.
http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?…
já mu to dávám v poměru 1:2 s normálním UM.
V 5 měsících zavedené už 3 příkrmy?
To je teda fofr, nemá problémy se zažíváním? Ovoce bych ještě nedávala, přijde mi to strašně moc rychlé na takové malé miminko.
Jinak souhlasím s ostatními, UM bych neomezovala, je prostě větší jedlík
.
MMartina1 píše:
já mu to dávám v poměru 1:2 s normálním UM.
Tak to bohužel není nic pro nás
flašku bojkotuje… škoda, budu muset přijít na systém, jak rozmíchat kaši bez žmolků.
j.a.n.i1 píše:MMartina1 píše:Tak to bohužel není nic pro nás
já mu to dávám v poměru 1:2 s normálním UM.flašku bojkotuje… škoda, budu muset přijít na systém, jak rozmíchat kaši bez žmolků.
Na talířku takovou tou drátěnou metličkou… jde to mnohem líp než vidličkou.
ahoj chtěla bych se zeptat jak upravit mimču jídelníček, zdá se mi že strašně často jí. v půl 9 UM pak v půl 12 oběd skleničku 125g, no ní moc dlouho nevydrží takže už v 13hod UM, pak v půl 4 přesnídávka 125g, pak v půl 6 UM a pak v půl 9 bud kaše a nebo UM pak usíná, budí se v půl noci na UM a pak v 5na UM pak ještě spí do 7-8hod.všude čtu že mimča mají jíst 5×-6× a my jíme celkem 8× je to v pořádku?mám pocit že pořád jen chystám jídlo, jí menší porce ale za to často jak to změnit??jak to máte s jídelníčkem vy? taky ještě během dne dávám čajík ale ten moc nechce pít.dávám fenyklový ale vypije ho tak 50ml za celý den není to málo?? vodu nechce vůbec a když jsem ji zkusila dát ovocný čaj tak taky ne.