Atopický ekzém a termály

209
21.2.11 12:48

Atopický ekzém a termály

Máte někdo prosím zkušenost s koupáním v termálních bazénech u atopiků. MUDr. nám doporučuje moře, pomáhají i termály? Díky K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2566
21.2.11 12:53

Ahoj, my jezdíme pravidelně k babičce do K.Varů a pokaždé tam s malým absolvujeme kůru plavaní v bazénu s termální vodou (minimum je 5×). S ekzémem mu to nic nedělá- ani neškodí ani nepomáhá.
Moře ho vždy tak na týden zhorší a pak se rychle zlepšuje, takže máme vyzkoušené, že k moři musíme minim.na 14.dní. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.2.11 13:30

nám dr říkala ať malýho nekoupeme v teplé vodě,spíše ve vlažnější tak si myslím,že termály asi moc dobrý nebudou na ekzém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.2.11 17:40

Každej ekzém reaguje jinak. Někoho hodně zhoršuje teplá voda, pak bych do ní nelezla, někoho ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
21.2.11 19:20

Nu já jsem atopik a termální koupel to dost vysušuje, protože je to teplá voda a delší koupání.
Pokud jde o složení vody, tak to mě nedráždí.
Pokud se to nepřehání a pak řádně promaže, tak je to v pohodě. Ono když je normální bazén, tak pro mě byl horší ten chlór.
A dospělí atopici mývají bolavější klouby, takže termály mám ráda,protože se tam člověk fakt uvolní a relaxace parádní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
12.1.16 19:28

Oživuji diskuzi. Budu moc ráda, pokud mi napíšete, jaké máte zkušenosti se slovenskými nebo maďarskými termály a ekzémem. Pomohly někomu? Dítě nemá moc velká ložiska, většinu roku je to v klidu, ale před létem to vždy začíná zlobit. Pak jedeme k moři a je to zas skoro rok dobré. Letos jsme spíš uvažovali o termálech, ale nevím, jestli se nějaké dají srovnat s mořem. O Podhájské vím, ale tam nechceme, máme i starší dítě a to by se tam ukousalo nudou.
Děkuji za poznatky všeho druhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
12.1.16 19:59

Http://www. parkinnsarvar. hu/park-inn-sarvar-radisson&lang=cz

Vřele doporučuji, jezdíme tam každý rok, bohužel nevím jak s atop. ekzémem. Nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.1.16 20:44

@kadlina No v Podhájské jsou i tobogány. Bohužel je to černá stavba, takže třebas v létě byly stále uzavřené… ač hotové. Třeba se to do léta změní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
12.1.16 21:58
@Black Cat píše:
@kadlina No v Podhájské jsou i tobogány. Bohužel je to černá stavba, takže třebas v létě byly stále uzavřené… ač hotové. Třeba se to do léta změní :nevim:

Podhájskou znám, tam na rodinnou dovolenou fakt nechceme. Jenže u ostatních si nejsem jistá léčivostí a jak jsem se dočetla, tak jenom teplá voda je na atop špatná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
13.1.16 01:19
@jenika1 píše:
Http://www. parkinnsarvar. hu/park-inn-sarvar-radisson&lang=czVřele doporučuji, jezdíme tam každý rok, bohužel nevím jak s atop. ekzémem. Nemám zkušenost.

Dočetla jsem se, že do léčivých bazénů nepouští děti, takže to je pro nás naprosto pasé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.16 14:47

příspěvek až 3.000kc na léčení atopického ekzemu

Dobrý den, už jste někdo slyšel o příspěvku od pojišťovny až 3.000kc na léčbu atop. ekzému? Popřípadě kde zazadat? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek