Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máte někdo prosím zkušenost s koupáním v termálních bazénech u atopiků. MUDr. nám doporučuje moře, pomáhají i termály? Díky K.
Ahoj, my jezdíme pravidelně k babičce do K.Varů a pokaždé tam s malým absolvujeme kůru plavaní v bazénu s termální vodou (minimum je 5×). S ekzémem mu to nic nedělá- ani neškodí ani nepomáhá.
Moře ho vždy tak na týden zhorší a pak se rychle zlepšuje, takže máme vyzkoušené, že k moři musíme minim.na 14.dní. ![]()
nám dr říkala ať malýho nekoupeme v teplé vodě,spíše ve vlažnější tak si myslím,že termály asi moc dobrý nebudou na ekzém
Každej ekzém reaguje jinak. Někoho hodně zhoršuje teplá voda, pak bych do ní nelezla, někoho ne.
Nu já jsem atopik a termální koupel to dost vysušuje, protože je to teplá voda a delší koupání.
Pokud jde o složení vody, tak to mě nedráždí.
Pokud se to nepřehání a pak řádně promaže, tak je to v pohodě. Ono když je normální bazén, tak pro mě byl horší ten chlór.
A dospělí atopici mývají bolavější klouby, takže termály mám ráda,protože se tam člověk fakt uvolní a relaxace parádní.
Oživuji diskuzi. Budu moc ráda, pokud mi napíšete, jaké máte zkušenosti se slovenskými nebo maďarskými termály a ekzémem. Pomohly někomu? Dítě nemá moc velká ložiska, většinu roku je to v klidu, ale před létem to vždy začíná zlobit. Pak jedeme k moři a je to zas skoro rok dobré. Letos jsme spíš uvažovali o termálech, ale nevím, jestli se nějaké dají srovnat s mořem. O Podhájské vím, ale tam nechceme, máme i starší dítě a to by se tam ukousalo nudou.
Děkuji za poznatky všeho druhu.
Http://www. parkinnsarvar. hu/park-inn-sarvar-radisson&lang=cz
Vřele doporučuji, jezdíme tam každý rok, bohužel nevím jak s atop. ekzémem. Nemám zkušenost.
@kadlina No v Podhájské jsou i tobogány. Bohužel je to černá stavba, takže třebas v létě byly stále uzavřené… ač hotové. Třeba se to do léta změní ![]()
@Black Cat píše:
@kadlina No v Podhájské jsou i tobogány. Bohužel je to černá stavba, takže třebas v létě byly stále uzavřené… ač hotové. Třeba se to do léta změní
Podhájskou znám, tam na rodinnou dovolenou fakt nechceme. Jenže u ostatních si nejsem jistá léčivostí a jak jsem se dočetla, tak jenom teplá voda je na atop špatná ![]()
@jenika1 píše:
Http://www. parkinnsarvar. hu/park-inn-sarvar-radisson&lang=czVřele doporučuji, jezdíme tam každý rok, bohužel nevím jak s atop. ekzémem. Nemám zkušenost.
Dočetla jsem se, že do léčivých bazénů nepouští děti, takže to je pro nás naprosto pasé.
Dobrý den, už jste někdo slyšel o příspěvku od pojišťovny až 3.000kc na léčbu atop. ekzému? Popřípadě kde zazadat? Dekuji