Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme 5 měsíců a začaly nám teplotky nad 38°, který po 3 dnech klesly na 37,5°. Mudr na kuckání doporučila sirup Hedelix. Dnes už jsme bez teplot, ale objevila se nám vyrážka na bříšku, zádičkách a hlavičce. Původně jsme si myslely, že to bude 6.nemoc, ale to by vyrážka už odezněla. Nejřív to byly pupínky a teď se to slilo do červených fleků. Malá je neklidná, plače, kroutí se, řve i v náručí. Máme fenistil kapky.
Může to být tedy reakce na ten sirup Hedelix? nebo třeba zpětně se může projevit takhle alergie na UM (papáme ho měsíc a půl), kaši, nebo zeleninu? ![]()
Poradí mi někdo?
S reakcí na Hedelix jsem se u nás nesetkala,ale jestli jsi třeba dávala nurofen sirup, tak to jsem slyšela, že některé děti na to reagují alergicky.
Taky jsem dávala Hedelix a alergii holky neměly. Asi bych radši zašla k doktoru, ať se na to podívá…
U doktorky už jsme byly 2×, mluvila spíš právě o alergické reakci na ten Sirup. Dala jsem ho jen jednou.
Jak to u Vas nakonec dopadlo s tou vyrazkou po Hedelixu? Bylo to fakt po nem? Ja totiz ted resim dost podobny problem - dcera (dnes 6 mesicu) byla nemocna, dala jsem ji Hedelix. Pak se ji objevila vyrazka pod bradou a postupne se to nejak rozlezlo po celem telicku. Navic k tomu mela i neco jako prujem. Nevim, jestli je to fakt z toho Hedelixu a jak se toho zbavit…
Nevím, vyrážka byla po dvou dnech pryč. Myslím, že to byla ta 6tá nemoc, kvůli předchozím teplotám.. ale kdo ví. Každopádně Hedelix už dětem nedám, pro jistotu ![]()