Vyrážka po Hedelixu?

73
17.2.11 10:17

Vyrážka po Hedelixu?

Máme 5 měsíců a začaly nám teplotky nad 38°, který po 3 dnech klesly na 37,5°. Mudr na kuckání doporučila sirup Hedelix. Dnes už jsme bez teplot, ale objevila se nám vyrážka na bříšku, zádičkách a hlavičce. Původně jsme si myslely, že to bude 6.nemoc, ale to by vyrážka už odezněla. Nejřív to byly pupínky a teď se to slilo do červených fleků. Malá je neklidná, plače, kroutí se, řve i v náručí. Máme fenistil kapky.
Může to být tedy reakce na ten sirup Hedelix? nebo třeba zpětně se může projevit takhle alergie na UM (papáme ho měsíc a půl), kaši, nebo zeleninu? :?:
Poradí mi někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2984
17.2.11 10:58

S reakcí na Hedelix jsem se u nás nesetkala,ale jestli jsi třeba dávala nurofen sirup, tak to jsem slyšela, že některé děti na to reagují alergicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
17.2.11 11:03

Ne dávala jsem Panadol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
17.2.11 11:14

Taky jsem dávala Hedelix a alergii holky neměly. Asi bych radši zašla k doktoru, ať se na to podívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
17.2.11 11:19

U doktorky už jsme byly 2×, mluvila spíš právě o alergické reakci na ten Sirup. Dala jsem ho jen jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.2.11 20:19

Jak to u Vas nakonec dopadlo s tou vyrazkou po Hedelixu? Bylo to fakt po nem? Ja totiz ted resim dost podobny problem - dcera (dnes 6 mesicu) byla nemocna, dala jsem ji Hedelix. Pak se ji objevila vyrazka pod bradou a postupne se to nejak rozlezlo po celem telicku. Navic k tomu mela i neco jako prujem. Nevim, jestli je to fakt z toho Hedelixu a jak se toho zbavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
27.2.11 11:38

Nevím, vyrážka byla po dvou dnech pryč. Myslím, že to byla ta 6tá nemoc, kvůli předchozím teplotám.. ale kdo ví. Každopádně Hedelix už dětem nedám, pro jistotu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek