Obří štípance nebo alergie?

310
14.2.11 08:56

Obří štípance nebo alergie-JEN VÁŽNĚ!

Ahoj, chtěla bych se dopídit k tomu, co se mi asi posledních 14 dní dělá na kůži. Upozorňuji, že ne pravidelně. Je to flek- obřích rozměrů, jakoby podlitý vodou. V průměru to vždycky naroste tak do deseti centimetrů. Svědí.Ztrácí se asi 24h.Žádnou hnisavou tečku, nebo hnis tam není. Nemáte nějaký tip, co by to mohlo být??? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
14.2.11 09:07

Dle mne se může jednat o kopřivku, zvláště pokud tě to svědí. Ale samozřejmě nejsem dermatolog a jedině ten může určit diagnostiku. /Kopřivka může souviset s tím, co jíš, mojí mamce se to začalo dělat v padesáti po arašídách, ořechách a pod., takové vystouplé červené fleky různých velikostí po celém těle, rukou, stehnech… v tomto případě pomůže Zyrtec./

Každopádně si ale zajdi na kožní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.2.11 09:08

Ty jo, tak to docela koukám, je divný, že píšeš, že se ti dělá častěji. Mě totiž takto podobně začínal pásový opar na stehně,ale to bylo jen jednou a rozjel se mi. Taky mne napadá nějaká plíseň. No, rozhodně bych navštívila Mudra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.2.11 09:13

Aby nedošlo k omylu- není to seskupenství vyrážek ale prostě jeden obří bimbolec. Jednou se mi to udělalo v chorvatsku- před třemi lety. A teď během 14 dnů asi 4×. Jak kdyby obrovské komáří štípnutí- kopřivka vím jak vypadá a pásový opar měl syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.2.11 09:16

Jo a kopřivka je vystouplá málo. Zkusím pohledat fotku a vrazit jí sem. Mám to vyfoceno z toho chorvatska, protože to jsem v životě neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.2.11 09:20

Malá mívala vloni taky takovéhle obří štípance - bylo to od komára (jestli byli nějací infikovaní, nebo šlo jen o nějakou momentální reakci, to fakt nevím), už mě to i lákalo zeptat se dr., ale vím, že by to neřešila, tak jsem to raději nechala být. Jinak i komáři můžou přenášet boreliózu… Nevím, jestli je možné, že by už teď komáři byli, my ještě doma nemáme (naštěstí!!). Ty fleky vypadaly takhle - červené, průměr pět až deset cm, jakoby podlité vodou. Jednou měla štípanec u pupíčku a flek skoro přes celý hrudník. Několikrát jsem si to i fotila, kdyby to chtěla vidět dr. Vzhledem k tomu, že to po několika dnech samo zmizelo, jsem to neřešila - rozhodně to u nás bylo od štípance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.2.11 09:23

No vzhledem k tomu, že se ti to vyskytuje opakovaně, to vypadá na alergickou reakci, kopřivka může mít mnoho původů a alergická reakce je jednou z příčin. Má proto i vícero podob. Svědí to? Po jak dlouhé době zmizí? Je to místo teplejší?
Zkus najít tu fotku a popřemýšlet, co by mohlo být nastartovat tuto reakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.2.11 09:25

Takže přidávám fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.2.11 09:27

Právě, že si s tím lámu hlavu docela dlouho, nemůžu přijí zaboha na to co to je… Alergická reakce- dobrá ale z čeho, jím, spím, žiju tak stejně jako před tím… Je fakt, že se mi to dělá na takových těch ,,tučnějších,, :mrgreen: místech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.2.11 09:38

Týjo, tak to máš hodně napuchlé! Maá to měla spíš je jako flek - obří, ale opravdu flek kolem štípance… S tímhle bych si raději zašla, myslím, že nic nevymudrujem… Může to být alergie, nebo třeba projev nějakého onemocnění - třeba nějakého koka nebo tak něco. Kopřivka to teda není určitě. Na alergii se mi to vzhledem k tomu, že jde o jeden flek, taky nezdá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.2.11 09:48

Bez MUDra nic nevymudrujeme, dej pak vědět, co ti řekl. :wink:
/Ona alergie může vzniknout postupem času, takže na věc, která ti před rokem nevadila, si tvé tělo může vytvořit alergickou reakci. Když se ti to vyskytne, zapřemýšlej, co jsi den - dva předtím jedla, používala za kosmetiku, hladila zvířata apod…/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.2.11 09:50

Teď mě tak napadlo, že jsem měla v chorvatsku angínu a flek. Teď jsem měla taky angínu a flek. Ale to jsou bomby, to by člověk nevěřil- tohle je fotka- mám to na kyčli jakoby- teď se mi to udělalo na zadku a měla jsem ho jednou tak velký… :roll: a že ho mám velký :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
14.2.11 09:51

A dávám to sem proto, že tady je čekací doba na kožní asi tak dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
14.2.11 09:54

8-o Dva měsíce, ale to je snad pro akné a tak, ne pro „akutní“ případy, ne? O to víc, pokud tě to svědí, bolí apod. /?/.

V každém případě, můžeš zajít i za obyč mudr, ta by o tom také měla vědět své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
14.2.11 09:55

Tak to jak u nás! Taky než se dočkáš, tak už to není aktuální :cert: Zašla bych za obvoďákem, on Tě tam odešle s papírem a budeš to mít bez čekání. Jestli to spojuješ s angínou, je možné, že by to mohl být streptokok. Mamina mívala takové boule, ale většinou v místě uzlin - jeden doktor jí to vždy vyřízl, než u jiného zjistila, že to jde přeléčit antibiotiky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek