Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám dotaz na atopiky. Malá má rok, a já od šestinedelí mám ekzém. Chdila jsem po všech dr. co je příčina, alergologie, kožní, gastro, výsledek je že je to atopický ekzém. Já ho ale nikdy neměla. Vše spustil porod. Prý je to napořád. Jde to trochu zmírnit mastičkama. Máte nekdo zkušenost, když to začalo porodem, jestli to pak zmizelo? Jsem z toho neštastná, a hlavně to svědění je přííííšerné. A co vám njevíc zabralo za mast? už jich mám tunu a vše stejné kromě kortikoidů.
![]()
Mojí prostřední se AE přenesl v těhotenství krevní cestou ze mne do ní jako reakce. Má ho od narození, je jí 14,už je to lepší. Ale jako dítě na tom byla dost špatně.
A zkoušela jsi i vysadit i nějaké problematické potraviny? Atopák často reaguje například na čokoládu, vejce a různé jiné alergeny. Povrch je samozřejmě potřeba taky léčit, ale spíš bych hledala jestli jsi nepřestala tolerovat nějaké potraviny, které dřív nebyly problém
Ahoj já jsem ekzematik od narození, mezi řečí s dr. jsem se bavila o mém ekzému a alergiích. Teď je to týden co jsem vysadila ze stravy lepek a ekzém skoro zmizel, žádné svědění. Po 23 letech s neustálým ekzémem docela dobrý pocit. v pátek jdu na krev tak uvidím jak dopadnu (nic horšího jak bezlepková dieta mě stejně nečeká)
Já mám taky bezlepkovou dietu do toho všeho:) taky mi to začalo porodem, stejně jak ekzem… do porodu jsem nic nemela:) už nejím mouku, tak ještě čokoládu? no tak to už padnu hlady:) ![]()
Já jsem atopik taky od porodu máma se jako čalounice v těhu otrávila těkavými látkami z nějakého lepidla na kůži. Mněla jsem to úplně všude kromně vlasů až do puberty pak se mi ekzém lokalizoval jen na ruce. Reaguju na mastnotu a saponáty po pečení vánočního cukroví si dávám dva měsíce ruce do kupy.
Jen nechápu to, že v těhu u obou mi úplně zmizel a oběvil se mi cca do 14 dnů po porodu a to jsem dělala vše jako před těhu nechápu ![]()