Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli nevíte poradit, dcerka (3 roky), má na levém nehtu na ukazováčku už docela dlouhou dobu takové jakoby ďolíčky (jamky) myslela jsem že si do nej kouše ale vypozorovala jsem že ne, celý nehet hned jak začne růst tak je takový vlnitý či co a dneska jsem koukala že se ji normálne udělala na začátku jak vyrůsta z kůže (nevím jak to popsat) dírka. takže celý nehet má vlnitý ďolíčkatý a ješte tam má v něm dírku jako od špendlíkový hlavičky
taky na nožkách má divný ty nehtíky, jakoby zažoutlý a docela hrubý, tvrdý a na některých se loupou nebo co mažu ji to clotrimazolem ale nic moc se nemění, na kožním mi řekl že to plíseň není že je to nedostatek vitamínů ale já nevím když jsou takové tvrdé žluté ![]()
Ty dolíky na nehtu jsem měla vždy od ekzému, když sem měla na ruce/prstech ekzém okolo lůžka nehtu..
No Nikolka měla kolem toho nehtu strašně popraskanou tu kůži loupalo se ji to hodně nekdy si to tam utrhla tu kůžičku až do krve, tak jsem koupila mastičku lipobase repair nebo tak nejak a zlepšilo se to není to ješte 100% ta kůže ale není to tak hrozný jako na začátku, čím jste léčila nebo mazala vy? ![]()
@Tina9999 jo to je přesně ono, to jsem měla taky, takže to má malá od toho…jé mazala jsem to mastí od doktora, jmenovala se nějak trimicilin nebo tak ale je jen na předpis…Když jí najdu napíšu přesnej název…Jinak hlavně promašťovat čímkoliv..
@elenkazed aha a potom vam to zmizelo? a od tý doby máte klid? nebo se to objevuje někdy znova? jinak moc děkuji za info ![]()
@Tina9999 někdy znova, ale mám to většinou z jaru na nádobí nebo ze sprcháčů a tak…
Tipla bych to na plíseň…žluté nehty od plísně jsou. Rozhodně bych to řešila s doktorkou
Mam díry v nehtech a sami mi odpadávají, na ruce už jeden odpad a pod ním byl nový a na nohách začínají… co to je proboha? Vitamíny už jsem začla brát… ![]()