Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potrebovala bych poradit, cim mazat nebo co delat pri svedive vyrazce. Dvoulele dceri se na brisku, bocich briska a na zadni strane stehen (ted uz to vidim trochu i vepredu)udelaly drobne, nacervenake pupinky, na omak hrube… A zacina si to drbat.
Pokousela jsem se volat pediatricce, ale asi to blbne, prepojuje me to jinam. Navic pro dnesek uz v ordinaci stejne za chvilku konci. A do zitrka si to mala asi rozdrbe do krve ![]()
Nemely jste to u deti nektera?
Davam fotku focenou z mobilu, jestli to pujde videt.
Mimochodem jsem holkam vcera davala do koupele “kulicku“ olejicku. Jednou za cas jim to davam, ale zatim na to zadna reakce nebyla. Kysele ovoce nebo neco co bezne neji, k jidlu nemela.
Zkusila bych koupit v lékárně holtovu mast/ krém. To je malý zázrak, sice špiní oblečení, zapáchá, ale nám na něco podobného pomohl.
…jo a nezapomeň tělíčko také promazávat něčím mastným. My mazaly 2× za den holtem a 2× za den něčím mastným a do koupele se nám osvědčil Balmandol.
No nic nezkazíš Fenistil gelem na kůži, nebo Fenistil kapkami (do pusy
), pokud máš.
Podle fota těžko soudit.
Já měla kdysi něco podobného, byla to alergie na prací prášek. když jsem to podrbala, tak se pupínky jakoby slily a udělaly mapu…a svědily ještě víc.
My teď máme to samé a myslím, že je to práškem (prala jsem v Arielu), tak čekám jestli to zmizí a pokud ne budu pátrat dál ![]()
@BellinkaX píše:
No nic nezkazíš Fenistil gelem na kůži, nebo Fenistil kapkami (do pusy), pokud máš.
Podle fota těžko soudit.
fenistil jsem doma objevila, namazala a dala malou spat. Fenistil- me to vubec nenapadlo ![]()
@Jamulka píše: …jo a nezapomeň tělíčko také promazávat něčím mastným. My mazaly 2× za den holtem a 2× za den něčím mastným a do koupele se nám osvědčil Balmandol.
Co je ten Balmandol? Prodavaji to v lekarne? Kolik cca stoji?
@Miluzi píše:
My teď máme to samé a myslím, že je to práškem (prala jsem v Arielu), tak čekám jestli to zmizí a pokud ne budu pátrat dál
V Arielu peru uz temer 10 let a nikdy nic nebylo:nevim:
@janet9 Já jsem v něm taky dřív prala a bez problému, ale teď mám dovoz z Německa asi má jiné složení nevím uvidíme.
Ahoj Janet9.Už 14 dní mám ten samí problém se synem. Vyrážka se mu nejdříve udělala na levé noze, levé ruce a levé straně břicha, pomalu se to šířilo na pravou nohu a ruku také něco málo má na pravé straně břicha a včera se mu osypali celé záda. Dr. mám dala ichtyolovou mast a zodac, aby se v noci neškrábal. Mast za 5 dní, bohužel bez účinku. Prosím Vás co vám na to zabralo a co to vlastně bylo za vyrážku nebo z čeho se to objevilo. Děkuji.
Ahoj holky, jak vypadala ta vaše vyrážka? ta moje vyleze hlavně když se škrabu, je to bílá krupička, asi se z toho zblázním. Zítra zkusim jít do lekárny jestli mi poradí, ke gyn jdu na kontrolu za 3 dni, teď má dovolenou, můj kožní též, tak snad buĎ v té lékárně anebo vydržim těch pár dní ke gyn..anebo z toho porodim, jsem v 38.tt ..
Ahoj. Najde se tady někdo, kdo ví, co taková vyrážka znamená? Naše malá (jsou jí tři roky) má přesně takovou, jakou vyfotila janet9 v úvodním příspěvku (před lety
Drobné bílé a červené pupínky a všude kolem červené fleky, svědí to.
Předevčírem se dcerce objevila večer na bříšku a zádech, za dvě hoďky zase zmizela, včera nic a dnes ráno jí ta samá vyrážka vyskočila znovu, tentokrát na boku, a zase za cca dvě hodiny byla pryč. Pokaždé v jiném prostředí, jednou doma a jednou na chatě. Alergickou reakci bych vyloučila, neproběhly u nás žádné změny a krom toho bere malá už cca rok pravidelně Aerius.
Díky za vaše názory a poznatky ![]()