Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji pěkný večer, já ho mám úplně na h!!!Už to bude cca 2 roky co jsem se poprvé s nějakými kožními problémy setkala. V životě jsem neměla nikdy nic! Od té doby co jsem porodila tak asi jak měla malá půl roku mě začal neskutečně svědit malíček a prsteníček na levé ruce… no a dospěla jsem k tomu, že už jsem vyměnila i kožní lékařku, byla jsem na hospitalizaci v nemocnici, kde dlaně na rukou nejprve potřebovali zahojit a pak až začít testovat nějakými testovacími náplastmi, ale k tomu nedošlo, protože jsem se tam nakazila virózou. Nikdo mě pořádně nic neřekne jen vím, že to mám vrozené (krevní testy).Vyzkoušela jsem mraky mastí i nemastí a nic. Tento týden to mám i na ksichte, jsem červená jak alkoholička!!!Já už jsem úplně psychicky na dně a ted už jen brečím a lituji se a ptám pořád dokola proč pořád já? Jen mě zajímá, jestli je tady taky někdo takový, kdo má stejné popř. podobné zkušenosti. Jedině co mě napadá, je, že mám rozhozené hormony a možná kdybych nasadila hormonální antikoncepci by se to mohlo zlepšit. Předem děkuji za Vaše názory i nápady popř. radu děkuji Markéta
Kortikoidy ti taky nepomohly? Beres nějaká antihistaminika? Testovali tě vůbec na alergie? Já ti rozumím, ekzem mám od dětství, většinou jen na rukou, ale v těhotenství jsem ho měla všude, i na obličeji. Ale z nejhoršího mi vždy pomuzou kortikoidy. Hormony to opravdu být může, jestli pomůže antikoncepce, na to se zkus zeptat.
Ahoj, já mám ekzém od narození, v pubertě to byla katastrofa, hlavně na obličeji(mněla jsem takové lišaje),taky hrozně na krku, seškrábala jsem si to do masa, musela jsem na pohotovost ale vždy mi pomohl krém s kortikoidy(hodně silná mast).Pořád se to stěhuje, v dětství v loketních jamkách, pak na ksichtu.
Teď po porodu to mám hlavně na rukách, časem to byla katastrofa a strašně to bolí a špatně se to hojí. Zvlášť, když si je pořád močím ve vodě a tak. Teď se to díkybohu trochu zlepšilo, ty kortikoidy to trochu zahojily a přestalo to svědit a důležitáje prevence, pořád si je mastit jakýmkoli hutným krémem. Možná se teď trápíš a říkáš si proč já ale věř mi, že jako náctiletou holku, která hledá kluka a ostatní si na ni ukazují a ti nejdebilnější prohlašují že mám svrab a nesprchuju se, že horší to určitě nebude. Hlavně pořád krémuj krémuj a krémuj. Mojí tchýni začal určitý druh ekzému trápit taky po porodu a zmizlo ji to až po přechodu…Drž se