Atopický ekzém nás ničí

35
15.3.13 21:11

Atopicky ekzém nás ničí

Ahoj holky, potřebuji nějak podpořit…sem úplně na dně. Mám malou holčičku(6.měsíců ),ve dvou měsících se nám udělal flíček na tvaričce, ten se nakonec rozlil po celé tváři a nakonec na téměř celém obličeji, měla to fakt hrozné, takové rozmokvavé…jednou po spinkání v tom měla nalepené chloupky z deky kterou byla přikrytá no horor. Takže sme byly s Eli szřejmě na kožním, tam kortikoid Fucidin H.Ten moc nezabral..samozřejmě mezi tím stovky krému a nic moc efekt. Malá pořád hodně plakala, ale neškrabala se.Bylo mi jí strašně líto, tak sem pořád hledala jak jí pomoc až sem našla eliminační dietu. Začala jsem ji držet (dcera je od začátku plně kojena)a ekzem po dvou týdnech úplně zmizel..jenže dieta je fakt přísná ~žádné mléčné výrobky, vejce, lepek a hooodně dalších potravin. Vydržela jsem to měsíc a pak sem pomalu vše vracela postupně do jídelníčku, nejdříve to vypadalio že ekzem zmizel ale asi po dvou týdnech se začal objevovat na těle. Tenhle je ale jiný, takový červený a hodně suchý. Teď momentálně se zase držím jist dietně ale nezvládám to, nemám žádnou energii. Malá má ekzem na celem těle, dostali jsme loicod na ložiska jenže ona je sama jedno velké ložisko. Poraď te prosím…musíme koupat v rukavičkách protože si malá škrábe hrudník a vlastně vše.. to samé při mazání. Jinak Excipial, Zinkovka, bioderma, Avene, konopná mast robátko, linola nic ztoho nezabralo…Teď má malá ekzem všude kromě obličeje a to klepu na zuby protože mám velký strach z návratu. Vysledovat z čeho ekzem má je téměř nemožné přijde mi, že ji vadí vše. Chtěla jsem jí odstavit, ale to je taky asi nemožné..nemá dudlíka žádného nechce, příkrmům taky moc neda a UM a čaj nechce, je zavislá na prsu a mě jí je i líto přijde mi že prsičko je její jediná radost..Teď mažeme indulonou a dermalexem a pořád se dělají nové fličky, obličej blue cap a když něco raší tak holtovku a berem Fenistil kapky. Nikdo v rodině ani alergik ani atopik..Jsem ztoho fakt ztrápená, a celá naše rodina. Děkuji za všechny rady, pusinku všem dětičkám ať hezky spinkají :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
15.3.13 21:17

Máme to samý. Začalo to flíčkem, teď skoro celý obličej mokvavá místa. Vyzkoušela jsem spoustu věcí, něco zabralo víc, něco míň. Teď už ani Fucidin H moc nezabírá. Jenže já nekojím a syn pije mlíko Neocate, takže ani alergie to být nemůže. Matějovi je 5 měsíců, začalo to taky kolem druhého. :nevim: :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.3.13 21:21

V čem pereš, jaké používáš na malou oblečení?
U nás se to objevilo kolem 8. měsíce a byl problém v syntetickém oblečení a pracím prášku.
Neměl to teda tak hrozné jako tvoje malá.

• Citovat
  • Upravit
2
15.3.13 21:23

Ahoj, u nás začal boj s ekzemem ve třech měsících, zkoušela jsem všechno, hodně promazávat i třikrát denně…ted jsou období kdy úplně zmizí a kdy se zase trochu vrátí…doporučuji koupel v odvaru z ovsa ( ovesné otruby ), nebo v lékarně seženeš přímo jednorázové balení ovesných koupelí s konopným olejem které stačí přisypat do vany-je s tim míň práce. Pomáhá to zbavit svědění a regeneruje pokožku.. indulonu ani kosmetické vazelíny bych ti moc nedoporučovala, všechno je to z ropy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

Jinak nám pomohl konopný krém Ekzem od CutisHelp.

• Citovat
  • Upravit
959

Aničce to vyskočilo poprvé ve 3měsících a od té doby pokaždé, když se něco děje-očkování, rýma, viróza, zuby :zed: Naštěstí to nikdy nedošlo do stádia kortikoidů, ani jsem nedržela žádnou dietu,13 měsíců jsem ji kojila, z toho 6 plně, pak s příkrmy. Do koupele jsem střídala Oilátum emulze nebo hrnek odstříkaného mateřs. mlíka a na promazávání Oilátum krém. Ale určitě tady na miminu najdeš nějaké diskuse na toto téma a třeba ti některá rada zabere :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
15.3.13 21:25
@Domoušek píše:
Ahoj, u nás začal boj s ekzemem ve třech měsících, zkoušela jsem všechno, hodně promazávat i třikrát denně…ted jsou období kdy úplně zmizí a kdy se zase trochu vrátí…doporučuji koupel v odvaru z ovsa ( ovesné otruby ), nebo v lékarně seženeš přímo jednorázové balení ovesných koupelí s konopným olejem které stačí přisypat do vany-je s tim míň práce. Pomáhá to zbavit svědění a regeneruje pokožku.. indulonu ani kosmetické vazelíny bych ti moc nedoporučovala, všechno je to z ropy…

U nás koupele z ovsa nepomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
15.3.13 21:25

Ahojte, mám 2 děti, 2 atopiky. 2 roky jsem se trápila tím, že němužu přijít na to čím to je… Az jsem si jednou nad vanou uvědomila, že na to prostě nepřijdu, že se Jenom trápím neustálým myšlením na ekzem. Uvědomila jsem si, že mým úkolem není přijít na příčinu, dost se mi ulevilo… Tohle mi potvrdil i náš kožař…

Nejvíce zabírala obyč koupel v černém čaji. Uvařila jsem 2.5 l silného černého čaje (obyč pytlíky tesco čaje…) a vlila jim no do vany - krasne to zklidní tu akutní fázi! Opravdu! Je to jednoduchá a levná metoda. Stojí za vyzkoušení… Pak jsem je Jenom utrela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
15.3.13 21:28

Ono je rozdíl ekzém jako suché fleky a nebo ekzém co mokvá. Ten se nemá vůbec zapatlat mastným. @janina55 To mokvání vysušíš černým čajem nebo mi tady byl doporučen tekutý pudr Tano Hermal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35

Tyo to jsou chudinky..já vim že jsou mnohem horší věci, jenže jde vidět že jí to trápí, je neklidná a často brečí a nespí :,( No tak to teda nevím..snad se ztoho dostanou. A zkoušela si ten Blue cap?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

To znám, nám celkem pomáhá A-derma exomega emolienční krém, celkem dost, kdyby byla rada, obávám se, že není. Vydrž do červana a vyraž s ní k moři, minimálně na tři týdny, to dělá zázraky. Co očkování, my máme jen blbou hexu, čtvrtou dávku odkládám, jak nejvíc to jde, to je u nás spouštěč neskutečný. Je to trápení, naše Kamka to má momentálně asi ve vnitř v uších, je úplně nervní, stále má ukazováčky narvané v uších :zed:

Jo koupání, zkoušela jsi ovesnou koupel? Jinak jí nekoupej, klidně jednou za tři dny, manžel je atopik, a říká, že jak se to namočí, že se to svědění nedá vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.3.13 21:29

@janina55 co to oblečení a prací prášek? :think:

• Citovat
  • Upravit
69235
15.3.13 21:30

@janina55 máš pocit, že ten Blue cap zabírá? Teď jsem ho koupila manželovi, doporučila ho naše kožní promářka, tak to na něm testuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
15.3.13 21:34

@janina55 Mrknu na ten Blue cap, ještě jsem o něm neslyšela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
15.3.13 21:36

Nám teď bylinkář doporučil Rakytníkový olej na postižené místa, tak snad to zabere.Syn má exém od 3 měsíců, teď má 4 roky a stále bojujem. Vyzkoušeli jsme snad všechno a nejvíc snad pomáhá konopná mast a od Adermy Exomega. Tedˇzkoušíme ten rakytníkový olej, tak uvidíme. Jinak z kortikoidů Advantan ale ten se snažím používat minimálně jen když je už krize.
Je to strašně těžké, je mi ho líto když se pořád škrábe ale nedá se nic dělat jen se snažit drobkům co nejvíce ulevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek