Atopický ekzém nás ničí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1657
4.4.13 22:16

janina, pokud se ekzém aspoň trošku lepší a nerozšiřuje se dál, tak potom by mohl vymizet sám. Ale je důležité, aby nebyl dlouho rozdrážděný do krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.4.13 08:33

@sopticek Malá to měla dlouho ošklivé na tváři, a nikdo nám nepomohl(myslím doktory)tak doufám že nebudou následky. Nikdy to vzpadá že ekzém úplně mizí a pak se v plné parádě vrátí, ale jak říkám u nás je nejhorší pot a když je hodně navlečená kúže nedýchá, už aby mohla mít jen šatičky :D a rukavičky :zed: Děkuji za pomoc a rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.4.13 08:38

@hanak Hani myslim že tento krém obsahuje kortizony né? To je to samé co kortikoidy, musíse snimi hodně opatrně, ale nevím to jistě, ale také děkuji..Radši se kamošky zeptej, při nadměrném nebo častém používání jsou nebezpečné :nevim: ale nevím jestli to je případ tohohle krému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.4.13 13:39

@janina55
My jsme 12.9. :-). Syn měl právě taky hrubá kolečka krapet červená na nožkách a sám ustoupil. Ale my to máme fakt asi výrazně slabší.

Zatím je kojena, v poledne dávám brambory s porůznu zeleninou - tj. brambor +něcí a většinou k tomu kukuřici, tím to má sladší a takové kořeněnější, protože třeba cuketa je taková nijaká. Lékařka říkala, že vařením se snižují alergeny a že mám dávat hlavně pozor na čerstvé. Odpoledne dostává banán a někdy k tomu napařené jablíčko - koupila jsem na farmář. trzích raději. Jen v páře udělám, aby pro začátek, abych potlačila alergeny a večer dostává rýžovou kaši a alergy care mléko, ale máme ho dávat chvíli a pak zkusit HA mléko vzhledem ke zlepšujícímu se ekzému. Je to blbý, ale já koupila vše od jedné pani, co to kupuje v polsku. Jsem nemohla sehnat rýžovou kaši s nějakou příchutí, kromě banánu u nás.
Volala jsem výrobci kaše Nutricia a prý se nemám bát, že prý jsou na dětské potrviny přísné normy v rámci EU, že nemůžou v Polsku si dělat co chtějí.

Gratuluju k zoubku. U nás dnes se kaká nonstop, já myslím, že zítra bude druhý, je tam vidět, je otázka času, kdy vyjukne na svět. To se vám ten ekzém taky sklidní po zoubku. Nebo možná na pár dní, pak se nelekni, ty zoubky se dopárovávají, takže brzo vykoukne druhý, pak bude chvíli klid a v zápětí se dotáhnou přední dva zoubky, to nebude dlouho trvat-třeba měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.4.13 14:16

@Osmanka Ježiš to je pořád něco..no já byla včera z toho zoubku na měkko :lol: Už nám jede i ten druhý, dávám tomu týden. My baštíme k svačin banán nebo jablíčko, hrušku nebo švestku a nebo ha přesnídavku pak obídek nějakou zeleninku už měla i kuřecí polívčičku a dnes poprvé hami zelenina plus krůta. Jinak mezitím nějak kojím vědšinou co 2-3 hodky a to samé v noci :zed: Už se budila 3krát a co jsou ty zuby hrůza. Jo a na noc jí dávám rýžovou kaši z Beba HA-tu mi doporučili na kožním v Plzni :nevim: už jí to dávám tři týdny a hooodně klepu myslim že na ekzém to vliv nemá. Mě na tom kožní řekli co můžeme jíst a co ne, ale prej to mám zkoušet sama..jenže to jehledat jehlu v kupce sena :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.4.13 14:41

@janina55
Naše prospala celou noc od porodu, ani na kojení se nebudila, teď týden to máme co dvě hodiny problém a řve, včera jsem ji už po hodině pláče v noci dala i nurofen, za půl hodiny usnula, tak ji to asi pomohlo.

Dáváš jednu sváču? Právě přemýšlím, co začnu dávat dál na dopoledne. S masem začnu příští týden. Tak u nás ekzém začal i bez příkrmů při plném kojení a před tím ani puntík, z toho byla alergie hodně vyloučena a pak i z testů. I pediatrička byla z ní vedle, jak vypadala ve 4.měs., když ve 3.nic neměla, ani puntík, ani suchou kůži. Zřejmě ji to rozjela vakcína. Proto máme Fenistyl a užíváme před a po vakcíně pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
5.4.13 16:49

@janina55
Ještě ke své zkušenosti s ekzémem, který jsem měla před mnoha a mnoha lety, kdy se mi z antibiotik rozházel imunitní systém a lékaři nevěděli z čeho tak najednou reaguju. Ekzém se začal klidnit po té, když jsem s další léčbou na imunitu apod. mazala místa krotikoidy. Vím, že to lidi odsuzují, ale prostě ty místa se dohojila a neměla sílu vypuknout, když byl vnitřně problém odstraněn. Když jsem nemazala, tak ekzém se léčil hrozně pomalinku. Je to zánět a tak to funguje. Proto bych tak 100%kortikoidy neodsuzovala. Nemazat pořád, ale jednou za čas udělat kůru a vyzkoušet, zda ještě vypukne. Je to jako léčit zánět průdušek antibiotiky čí bylinkama. Měla jsem to vyzkoušené, protože jsem pak zjistila, že reaguju na lepek, ale až za 3dny, takže jsem mohla pak zkoušet - i když jsem lepek nejedla, tak ekzém nechtěl ustoupit, namazala jsem a už se neudělal, když jsem držela dietu. Šlo o náhlou imunitní reakci, takže jsem právě pak měla od lékařky nakázáno dělat tyto pokusy a tělo zvykat zpět na potraviny - nebyla to alergie ale intolerance, tj. reakce až po nějaké době a problém ve střevech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
5.4.13 17:10

Ahoj, aké se přidávám do klubu. Dceři začal atop po zavdení příkrmů. Nejdříve na tvářích a pak se jí udělaly flíčky na nožičkách a za krkem. Nám na to nejvíce zabíral Bepanthen, ale každému vyhovuje něco jiného. A-derma Exomega je také fajn, doporučila nám ji i Čapková z Motola. Už jsem se smířila že má ekzém, přes zimu je to horší, přes léto se jí to většinou spraví. Jezdíme k moři, to je paráda. K ekzému má ale i lupénku, bohužel. Žádné opatření v podobě diet nemá, jako mimčo měla ABKM ale zdá se že mléko není to co by jí ekzém zhoršovalo. Prostě to tak nějak koulíme jak se dá, kortikoidy odmítám, z principu. Pokud vám to ale mokvá tak to je blbé, mám ale dobré zkošennosi s slabým roztokem hypermanganu. Jinak koupele v heřmánku nebo řepíku, tím nic nezkazíš (před tím ale zkus zda není na to alergická).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
6.4.13 21:46

Nám doporučila lékařka černý čaj na zklidnění kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.4.13 03:14

@Osmanka Ahojky určo zítra odepíšu. Máme taťku doma, tak nestíhám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.4.13 03:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
7.4.13 03:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrlovka
7.4.13 08:20

Ahoj, musím Vám sdělit naší zkušenost a varovat další maminky. Můj 3 měsíční syn má velmi suchou pokožku, která by se mohla rozvinout do AE. Dle rady naší Dr. jsme zakoupili Excipial Kids - krém a pěnu. krém je gelové konzistence takže dobře roztíratelný, pěna se také fajn roztírá ale hrozně smrdí. A to nejhorší je, že když jsem tím syna namazala tak se mi hrozně ale opravdu hrozně osypal. Doteď to byla jen suchá pokožka a teď má po sobě červené fleky. Celý večer proplakal a pořád se sunul po podložce jak ho to svědilo a chtěl se podrbat. Brečela bych, co jsem mu tím způsobila. Takže varuju EXCIPIAL KIDS - NIKDY NIKDY!!! Verča

• Citovat
  • Upravit
4243
9.4.13 09:04
@andrlovka píše:
Ahoj, musím Vám sdělit naší zkušenost a varovat další maminky. Můj 3 měsíční syn má velmi suchou pokožku, která by se mohla rozvinout do AE. Dle rady naší Dr. jsme zakoupili Excipial Kids - krém a pěnu. krém je gelové konzistence takže dobře roztíratelný, pěna se také fajn roztírá ale hrozně smrdí. A to nejhorší je, že když jsem tím syna namazala tak se mi hrozně ale opravdu hrozně osypal. Doteď to byla jen suchá pokožka a teď má po sobě červené fleky. Celý večer proplakal a pořád se sunul po podložce jak ho to svědilo a chtěl se podrbat. Brečela bych, co jsem mu tím způsobila. Takže varuju EXCIPIAL KIDS - NIKDY NIKDY!!! Verča

Díky za upozornění. Jukni se na složení, může mít na něco alergii, co by mohlo být ještě v jiném krému. Nebo to nemusí být ani z toho. Dcera má ekzém a dva týdny se nic nedělo a během 24h ji vzniklo hafo nových ložisek, alergie vyloučeny, mazána stejným krémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
21.4.13 09:58

Ahoj holky, omlouvám se, že se vám míchám do diskuze, ale třeba nakonec z toho bude mít některá z vás radost, nevím :nevim: Mám sedmiměsíčního chlapečka a dostala jsem od kamarádky čisticí krém od Biodermy, píšou, že je na suchou až atopickou pokožku. Lukášek žádný takový problémy nemá, takže ho nebudu potřebovat. Je ještě zabalenej, spotřebovat se má do konce srpna. Holky, kdybyste ho některá chtěla, tak je vám v Praze k dispozici - nechci ho vyhodit a ani prodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek