Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtela bych poradit. Trpim ekzemem, ted ho mam ve velkem mnozstvi a zachranili by me leky typu zodac, zaditin, zyrtec…vím ze se pri kojeni nesmi, ale zjimalo by me zda nevite kdy leky z mleka vyrchaji. Kdybych malou nakojila cca v osum vecer, vzala pak prasek a pak bych malou kojila az ve ctyry rano. Myslite ze by byl jeste prasek v mlíčku? Dekuju
Neber si ze mě příklad, ale já brala antihistaminika celý těhu i kojení. Doktor řekl, že to nevadí, v porodnici se ani nezmínili, normálně mi je k dalším práškům dávali. Teď mi doktorka řekla, že to nemám brát pravidelně, že třeba jen občas, aby se mi ulevilo. Ovšem nevím, jestli ti to pomůže na ekzém, když to není pravidelně. Asi jsem neodpověděla přesně, ale aspoň něco.
Děkuju ti. Ja si myslim že kdyz to nebudu prehanet a vemu prasek az navecer ze by to vadit nemelo. Kord když uz nekojím plně. Jeste zkusim napsat pro jistotu nejake laktacni poradkyni. Je to na prd, nemůžu ani jit s malou ven jak vypadam a bolí to. a kojit kvuli tomu nechci prestat ![]()
Ale můžou. Můj gynekolog mi to tehdy ověřil i na genetice. Doktorka mi akorát psala kapky, že neobsahují bělidla a pojidla. Jen mně teda nezabiral, musela jsem se mazat kortikoidy, protože v těhotenství se mi ekzem zhoršil po celém těle a hodně ošklivě a i po porodu to chvíli trvalo, než zmizel.
@helenaopavska Myslím, že když už nekojíš plně, nemělo by to vadit. To nejzávažnější období máš v tomhle za sebou. Nejsem odborník, je to jen můj názor. Koj dál, v UM je taky chemie, ale v tvým mlíku navíc protilátky a další pozitivní věci tvýmu dítěti na míru.
Tak jsem si na noc jeden vzala a pak jsem kojila az po osmi hodinach. Na maly jsem zadne jine chovani nezpozorovala tak snad je vse ok
diky holky za odpovědi… ![]()