Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dceři se před dvěma dny udělala tahle vyrážka. Nevíte někdo co by to mohlo být? Má to na bříšku a trochu na stehnech, jinak nikde. Nejedla nic neobvyklého, jen pomeranče, ale ty jí normálně. Zkusila jsem dát kapky Fenistil a uvidím co bude. K dr.hned letět nechci…Díky za reakce.
Jestli měla horečky, vypadá to jak osypání od 6té nemoci.. Nebo alergická reakce, možná potničky, možná špatně vymáchané tričko..
Mě právě napadla šestá nemoc, tak nějak to vypadalo, když se při ní malá obsypala, ale to měla předtím 39 horečky
tak pokud neměla horečku, tak spíš nějaká alergická reakce ![]()
@00000 Byli jsme teď týden u babičky…Ale ta je zlatá a rozumná, možná bych spíše podezdřívala prababičku…Tam bych ruku do ohně nestrčila..
Mě to tedy přijde jako klasická alergická „kopřivka“ mázla bych fenistilem pokud by se mi zdálo že to svědí, možná zyrtec kapičky ![]()
k mudr bych šla pokud by to nemělo tendenci mizet a nebo začalo hodně svědit ![]()
Vypadá to jako kopřivka ( když tedy nejsou teploty a lze vyloučit 6. nemoc), syn to mívá po kosmetice, musím být u něho opatrná. Dala bych fenistil kapky podle dávkování, jestli by se nezlepšilo, šla bych k dr.
My to taky měli, jen takovou vyrážku a nic. Šestou nemoc by jsi poznala, měla by vysoké teploty a byla protivná. To může prý být z čehokoliv, My šli k dr a tam nás vylekali, že to bývá před spálovou angínou a nebo prostě z čehokoliv. Měla ji docela dlouho, aśi 10 dní. Pak zmizela a nic se už nedělo.
Díky všem za reakce. Dala jsem dceři ten Fenistil kapky a spí už skoro tři hodiny…Může být z těch kapek ospalá? Je fakt, že v noci spí teď hrozně…tak to možná jen dospává ![]()
@renule2 píše:
@Ankili mám Fenistil kapky, to bude to samé ne?
asi v zásadě to samé ![]()
uvidíš zítra, po různých virozách se mi malá osypává běžně a vypadá to velmi podobně, ta spálová vyrážka mě taky napadla ale když jí jinak nic není ![]()
Mně to přijde jako klasická kopřivka a může to být z čehokoliv. Změna mýdla, prášku na praní (třeba spaní v jiných peřinách, které jsou prané v jiném prostředku), reakce na jídlo…