Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, tak jsem dne šla s dcerou k doktorovi. Vyrážka se šíří a trochu zrudla. Dcera je jinak v pohodě, teploty žádné. Udělali výtěr z krku a ve středu si mám odpo zavolat. Vylekala mě se spálou…ale spíše se přiklání k velmi silné alergické reakci na NĚCO. Tak držte palce ![]()
My teď máme to samé. Nejdřív od krčku přes bříško k tříslům a dnes i boky a kousek zad a ramínka. Má trochu rýmu a od ledna to měla už asi 3× a ještě jsme nezjistili z čeho to má… Taky pátrám. Každý den si píšu co jedla, pila, co měla na sobě a kde jsme byly a zkouším…
Ahoj všem a prosím o radu. Pozoruji už asi 2 týdny u malé vyrážku, či co to je. JE jí 16 měsíců. NEjdřím jsem to moc neřesila, myslela jsem, že to má z toho, jak se věčně bije se starší. Ale teď ty dva dny to je vidět fakt jasně.
Koukněte na fotky a kdyby někdo tušil, napiště prosím. K doktorce pojedu hned ve středu.
Děkuji
@Nicolink píše:
Tyjo to vypadá jak otlak od něčeho…ani ne jak vyrážka…
No to mě napadlo přede dvěma týdny, ale má to pořád stejné. NEmá to tendenci mizet, spíš je to pomaloučku jasnější. A nic v takovém tvaru na oblečení nenosí, bodýčka má víc u krku.
@avm3 Neměli jste klíště? Nechci strašit, ale bála bych se boreliózy - to se občas dělají takové kruhy ![]()
@Ivtcha O klíštěti nevím. Ale to může přenést i komár nebo nějaká muňka, že jo?
@avm3 To fakt nevím, já s tím zkušenosti nemám, ani nejsem zdravotník. Jenom jsem podobný flek viděla u známého a byla to borelka
Ale hlavně Tě nechci strašit, opravdu nejsem zdravotník
![]()
Tyjo držím moc palce at to borelka není, mamka ji měla a je to běh na dlouhou trať ![]()
@Ivtcha Já se vystrašit nedám
zítra zajdu k doktorce, dovolenou podle všeho nemá, tak uvidím. Ale děkuji za reakce, já bych to bývala nechala být, ale radši pojedu. @Nicolink
@avm3 Držím palce
Dej vědět, jak jsi dopadla. Já mám dceru těžkou atopičku, tak zkoumám všechny fleky a kožní nemoci ![]()
@Ivtcha @Nicolink Holky, je to podle doktorky borelioza. Malá dostala atb na 3 týdny a pak se budou teprve dělat krevní testy. Říkala, že má takovou zkušenost, že když se dělají ve chvíli, kdy je flek, tak vyjdou negativní, prootže se teprve budují protilátky. Po dobrání to bude jasné.
Tak děkuji.
@Nicolink Já jsem pořád tak nějak v klidu… ani nevím, co všechno může borelioza udělat a vědět už asi ani nechci. A ona je v pohodě. Je teda unavenější, trošku plačtivější, ale jinak v pohodě. Nemá horečky. Snad se to podchytilo včas.
Tak snad bude OK, teď jen zvládnout ten „maraton“ s antibiotiky.