Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Nekdy se mi objeví svědivé pupínky na krku, dekoltu, nohách. Už jsem vyloučila potravinovou alergii a taky prášky a sprchové gely používám stejné. A přesto se mi často takl na tři dny v měsíci oběví tato vyrážka. Nevím jak tomu zabránit a nechci se cpát stále léky na svědění, jsem po nich unavená. Máte někdo stejné problémi a co jste dělali?
@Ráďa 25 A nedělá se ti to třeba před menstuací? A nebo nevypozorovala jsi nějaký spouštěč, jako třeba psychické vypětí?
Nene. Už to mám rok. jediný spouštěč byl porod, před porodem jsem jí neměla. Psychicky jsem na to dobře, v tom to nebude. Spíš mě napadá, že třeba přechlorují vodu a pak. Ale třeba bazén mě to nedělá
A v létě, když je teplo je to horší. Minulý rok jsem to měla snad od května do září v kuse.
E to jsme dve, pouzivam sprchace stejny, pradlo nechama zdimat na dvakrat, a neprisla jsem z ceho to je. Tento mesic me to trvalo nco pres tyden, uz me to neba. Kdyz se mi to stalo po druhe, tak jsem sla na kozni, ta se na to koukla od stolu a rika to mate svrab, tak jsem sla k jine a ta mi rekla ze svrab vypada jinak, ze tohle je alergie, ale na co nevi. Taky nejim zadny prasky proti svedeni, radeji si to rozsrkabu. Tak jsem zvedava co holky poradi. Je zajimavy ze loni jsem to mela jenom na rukach, na predlokti, ale docela dost, tento rok uz to mam po celym tele.
Mě to spustil až porod a dnes zkusím jít do lékárny, jestli nejsou nějaké prášky přímo na potlačení té alergie. Ale na netu jsem našla spoustu lidí kterým právě toto způsobuje pot. Prostě se pod oblečení spotíš a je to ![]()
Zkuste změnit deodorant, kupte si pro citlivou pokožku z lékárny a mýsto sprcháče, heřmánkové mýdlo…pomáhá to.taky jsem trpěla rok..na alergologii mi dali krém ale vůbec nedokázali říct, z čeho to je..mohla jsem se udrbat ![]()
Tak tím to asi nebude, když používám několik let stejné šampony a sprcháče a nikdy nic.
Ahoj, mám podobný problém, ale nevím z čeho to mám.
Asi už týden mám svědivé pupínky na krku, pouze vzadu, občas to začne dost svědit, tak se chci optat, zda to může být z pocení? Mám již 4 měsícem prodloužené vlasy a v těch vedrech jsem je nosila rozpuštěné a hrozně jsem se potila u krku a minulý týden mě přítel upozornil na ty pupínky, upřímně mám prvně takto dlouhé vlasy, že mi přesahují až na záda, takže nevím zda je to s toho
Teď jsem je začala nosit v copu nebo culíku a přestala jsem se tolik potit, ale pupínky tam jsou pořád a občas zasvědí, nosím cop a culík teprve 2 den ![]()
@T.Hololinka určitě to může být z pocení. Já to občas mám třeba pod prsy, když si na den vezmu push-upku a mám ji na sobě celý den, tak se člověk zapotí a pupínky vylezou. Ale obvykle mi mizí do dvou dnů a svědí jen, když se znovu „propotí“…
Mě zmizet nechtějí, ale je pravda, že jsem si to pěkně rozdrápala. teď jsem to začala mazat mastičkou Hydrocortison, tak uvidím co to udělá.
Ještě mě napadlo, že by to mohla být ze změny masky na vlasy
Začala jsem používat jinou a možná mám ty problémy i od té doby ![]()