Aukro a rodné číslo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Aukro a rodné číslo
Ahoj poradí mi někdo ?
Udělala jsem si registraci na Aukru a domu mi měl dorazit dopis s aktivačním kodem, jenže dorazil před svátky a já byla na horách.
Ted mi od Aukra přišel dopis, že mi zablokovali účet, protože se jim dopis s kodem vrátil zpět.
Tak jsem jim psala, co se stalo a at mi ho pošlou znovu.
Odepsali, že pro ověření údaju potřebují kopii mého opčanského průkazu s adresou a rodným číslem a že to mám poslat emailem.
To se mi fakt jako nelíbí a nevidím důvod, proč nějáké obchodní spolešnosti posílat tak citlivá data.
Nevíte jestli mají vůbec právo to po mě chtít ?
Díky Moc za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Právo chtít to mají, jde o jejich pověst a důvěryhodnost jako poskytovatele služby a ty máš právo ale odmítnout. Oni tě pak mají právo odmítnout zaregistrovat. Pokud nechceš, nedávej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy si pro ně nedůvěryhodné uživatele takhle ověřují. Může se ti to stát na začátku nebo kdykoliv v průběhu obchodování. Většinou jim to uživatelé posílají. Oni za tebe zodpovídají, pokud nebudeš plnit svoje závazky. Je tam POK. Pokud by jsi si nechala zaplatit a nedodala zboží a kupující by podal trestní oznámení, které by nebylo odloženo, ale řešilo se, pak platí náhradu škody, kterou způsobíš kupujícímu. Myslím, že je to pochopitelné, že si tě tedy chtějí prověřit.
Na druhou stranu, pokud by jsi občanku nechtěla posílat, tak si založ nový účet a nechej si poslat nový aktivační dopis. To, že budeš mít stejnou adresu jim většinou nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s Omites. Pokud jim nechceš dávat občanku, tak si založ nový účet. Já bych jim ji ale poslala. Oni to takhle normálně ověřují. Třeba já - když jsem se vdala a chtěla si změnit příjmení na mém aukro účtu, musela jsem jim poslat kopii oddacího listu…je to prostě kontrola
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je asi nějaká novinka. Já zapomněla tykody, co mi přišly poštou (ztratila jsem to) a stačilo si napsat o nové, přišlo mi to zapár dní znovu poštou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rosslyn píše:
Tak to je asi nějaká novinka. Já zapomněla tykody, co mi přišly poštou (ztratila jsem to) a stačilo si napsat o nové, přišlo mi to zapár dní znovu poštou.
není to novinka. Sem tam si prostě vyberou, že chtějí někoho ověřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já když se vdala a chtěla změnit jméno a adresu,tak po mě chtěli oddací list a to se mi jim nechtělo dávat…Takže jsem si zažádala o zrušení starého účtu a zařídila si nový
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měnila údaje u účtu,když jsem se vdala a pro změnu příjmení jim úplně stačilo,když jsem poslala nascanovanou zadní stranu OP,přičemž jsem začernila fotku i rodné číslo manžela,takže tam zůstala jen adresa, příjmení za svobodna a manželovo příjmení a bez problémů změnu provedli. Na tvém místě bych zkusila nascanovat OP,začernila bych tam číslo dokladu,foto i rodné číslo a uvidíš.Pokud jim to nebude stačit,tak se prostě ozvou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit