Aura před migrénou

24
12.6.22 15:36

Aura před migrénou

Co vám pomáhá na auru? Je to strašně obtěžující :? Měla jsem několik let klid a teď dva dny po sobě aura s migrénou. Začíná to zrakovou, po té brněním jedné části těla, nakonec lehkou zmatenosti… mate zkušenosti jak tomu předcházet případně, co vám zabírá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21960
12.6.22 16:26

Já jsem identifikovala spouštěč v podpobě ostrého světla a světelných záblesků. Vyhýbám se tomu co to jde a migrenu s aurou jsem už neměla mnoho let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
12.6.22 17:42

Novalgin nebo algifen, pomerne hodne velka davka (Novalgin 2 tabletky) a za cca hodinku uz mam relativne klid. Hlavne me nezacne bolet hlava coz je hlavni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
13.6.22 16:04
@Cup10 píše:
Co vám pomáhá na auru? Je to strašně obtěžující :? Měla jsem několik let klid a teď dva dny po sobě aura s migrénou. Začíná to zrakovou, po té brněním jedné části těla, nakonec lehkou zmatenosti… mate zkušenosti jak tomu předcházet případně, co vám zabírá?

Na tu auru mě krásně zabírá Zolmitriptan, za 20 minut je po ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
13.6.23 11:02

Oživuji diskuzi, nějaký další tip?
Máte tipy na spouštěče? Zdá se mi, že u mě je to vždy kolem ovulace, tak možná hormonální příčina. Je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
13.6.23 15:10
@Hejkalka 7 píše:
Máte tipy na spouštěče? Zdá se mi, že u mě je to vždy kolem ovulace, tak možná hormonální příčina. Je to možné?

Ano, je to možné.
Mám spouštěčů hodně, dá se říci cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
13.6.23 15:13
@Hejkalka 7 píše:
Máte tipy na spouštěče? Zdá se mi, že u mě je to vždy kolem ovulace, tak možná hormonální příčina. Je to možné?

Mně jednu dobu spolehlivě spouštěla migrénu menstruace, takže bych řekla, že hormony určitě hrají roli. A pak mám ještě jeden spouštěč a to je ostré světlo, třeba když mi někdo omylem zasvítí do očí baterkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22843
13.6.23 15:31

Je to možné, ba velmi časté, že migrénu spouští hormony, ovulace, menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí