Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Co vám pomáhá na auru? Je to strašně obtěžující
Měla jsem několik let klid a teď dva dny po sobě aura s migrénou. Začíná to zrakovou, po té brněním jedné části těla, nakonec lehkou zmatenosti… mate zkušenosti jak tomu předcházet případně, co vám zabírá?
Já jsem identifikovala spouštěč v podpobě ostrého světla a světelných záblesků. Vyhýbám se tomu co to jde a migrenu s aurou jsem už neměla mnoho let.
Novalgin nebo algifen, pomerne hodne velka davka (Novalgin 2 tabletky) a za cca hodinku uz mam relativne klid. Hlavne me nezacne bolet hlava coz je hlavni ![]()
@Cup10 píše:
Co vám pomáhá na auru? Je to strašně obtěžujícíMěla jsem několik let klid a teď dva dny po sobě aura s migrénou. Začíná to zrakovou, po té brněním jedné části těla, nakonec lehkou zmatenosti… mate zkušenosti jak tomu předcházet případně, co vám zabírá?
Na tu auru mě krásně zabírá Zolmitriptan, za 20 minut je po ní
Oživuji diskuzi, nějaký další tip?
Máte tipy na spouštěče? Zdá se mi, že u mě je to vždy kolem ovulace, tak možná hormonální příčina. Je to možné?
@Hejkalka 7 píše:
Máte tipy na spouštěče? Zdá se mi, že u mě je to vždy kolem ovulace, tak možná hormonální příčina. Je to možné?
Ano, je to možné.
Mám spouštěčů hodně, dá se říci cokoliv.
@Hejkalka 7 píše:
Mně jednu dobu spolehlivě spouštěla migrénu menstruace, takže bych řekla, že hormony určitě hrají roli. A pak mám ještě jeden spouštěč a to je ostré světlo, třeba když mi někdo omylem zasvítí do očí baterkou
Je to možné, ba velmi časté, že migrénu spouští hormony, ovulace, menstruace.