Auto - nehoda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
2.8.22 08:50

Auto - nehoda

Je to tak

Příspěvek upraven 02.08.22 v 09:39

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
22812
2.8.22 09:02

@Renatkaa a zdokumentovali jste to? nějaké fotograie, předání OP apod? řekla bych, že je to promlčené..případně zavolej na svojí pojištovnu a vyzeptej se.

• načítám...
33211
2.8.22 09:07
@Renatkaa píše:
Dobrý den, měla bych dotaz. Před skoro 2 měsíci jsem zakoupila nové auto a bohužel se mi podařilo ťuknout pána. V době otěru bylo auto ještě pojištěno na bývalého majitele ale o 2 dny později jsem auto pojistila již na své jméno. Otěr jsme na místě nesepsali a není sepsaný doteď, řešili jsme, že bych mu to zaplatila na ruku, jelikož se jedná o škrábanec do 4 000kč. Na to nakonec nepřistoupil a chce to teď zpětně sepsat. Chci se zeptat : 1, není už tato škoda pro pojišťovnu promlčená? Všude čtu, že se má pojistná událost hlásit do měsíce. 2, když bychom to sepsali zpětně, jak to bude řešit pojišťovna? Děkuji za odpověď

Taky bych řekla, že je to promlčené, ale radši se zeptej. Každopádně s tím asi bude malinko problém, když se napíše datum, kdy se to optravdu stalo, tak by to musel řešit ještě ten člověk, nakterého byla psaná pojistka. Máte to nafocené, opsané OP atd?

• načítám...
8013
2.8.22 09:10

Pokud jste to nenafotili a op taky neopsali, tak nevím :nevim: zavolala bych na pojištovnnu, ono ten původní pojistitel by asi nebyl nadšený. a tys mu tu částku už platila nebo ne? spíš mi přijde že si myslel že to bude do 4 000,– a nakonec zjistil že to bude stát víc a proto tedka chce to zpětně ale řekla bych že to spís nejde, ne :think:

• načítám...
3
2.8.22 09:11

@lucynka25 on má fotky, já né. OP jsme si nevyměnili.. nic jsme nesepsali :)

• načítám...
3
2.8.22 09:12

@Zetmi nic jsem neplatila, pouze jsme se o tom bavili a rozhodoval se mezi penězma na ruku a skrze pojistovnu. Chce mít opravu v autorizáku totiz

• načítám...
33211
2.8.22 09:16
@Renatkaa píše:
@Zetmi nic jsem neplatila, pouze jsme se o tom bavili a rozhodoval se mezi penězma na ruku a skrze pojistovnu. Chce mít opravu v autorizáku totiz

Tak se tomělo sepsat hned na místě, už to mohlo být dávno vyřešené. Když mu to pojištovna zamítne, tak co? Bude to chtít po tobě?

• načítám...
22812
2.8.22 09:17

Zavolej na pojištovnu, zas aby tě pak někde naháněl a bůhví co ti vyhrožoval..tam ti musí říct co a jak.

• načítám...
485
2.8.22 09:20

Ujetí od nehody…gratulace

Pojistka byla psaná na původního majitele. Takže vaše povinnost byla volat PČR. To z důvodu že nejsem pojistitel vozu.

Příspěvek upraven 02.08.22 v 09:22

• načítám...
8013
2.8.22 09:21

@Renatkaa tak to hlavně opravdu zavolej na pojištovnu, řekni všechno a oni ti poradí.

• načítám...
485
2.8.22 09:23

@Zetmi A co s tím má společného její pojistka. Nehoda se stala na pojistku bývalého majitele. Ten by to měl řešit. Nebo vám brzy napíše až se v tom někdo začne babrat.

• načítám...
8013
2.8.22 09:29

@Lykaon tak aspoň na pojištovně budou vědět, už vidím toho bývalého majitele jak to mu dojde že má něco platit. proto když kupujem auto, tak od toho dne máme uzavřenou pojistku, je to trosku hloupost i bývalého majitele. Naposledy když jsme kupovali auto z bazaru tak nám bylo řečeno bud si tedka online zařídíme pojistku na sebe nebo můžeme jet na jejich, ale pokud by se stala nějaká nehoda tak to bude dražší. jinak bych teda zavolala i puvodnímu majiteli

Příspěvek upraven 02.08.22 v 09:33

• načítám...
485
2.8.22 09:31
@Renatkaa píše:
Dobrý den, měla bych dotaz. Před skoro 2 měsíci jsem zakoupila nové auto a bohužel se mi podařilo ťuknout pána. V době otěru bylo auto ještě pojištěno na bývalého majitele ale o 2 dny později jsem auto pojistila již na své jméno. Otěr jsme na místě nesepsali a není sepsaný doteď, řešili jsme, že bych mu to zaplatila na ruku, jelikož se jedná o škrábanec do 4 000kč. Na to nakonec nepřistoupil a chce to teď zpětně sepsat. Chci se zeptat : 1, není už tato škoda pro pojišťovnu promlčená? Všude čtu, že se má pojistná událost hlásit do měsíce. 2, když bychom to sepsali zpětně, jak to bude řešit pojišťovna? Děkuji za odpověď

Zavolej původnímu majiteli vozidla a oznam mu to že jsi s vozem způsobila nehodu ještě na jeho pojištění. Možná měl, havarijní pojištění. Musí to řešit pojišťovna s ním. A taky že pojišťovna poškozeného si to dohledá.
Máte z nehody nějakou dokumentaci? Fotky? Svědky?
Co vás to všechny napadá to řešit v hotovosti? Sepsat záznam o nehodě, i uznání viny toho do nehodu způsobil. Ideálně protokol od PČR. Vše důkladně nafotit.

• načítám...
79771
2.8.22 09:36

Čtyři tisíce přes pojišťovnu? Nemá ani minimální spoluúčast? A opravu může mít zapsanou i tak, ne?

• načítám...
35511
2.8.22 09:41

:zed: vždycky všechno sepsat, nafotit i když je to sebemenší blbost. Aby ses teď nedivila že bude ze škrábance rýha 2m dlouhá.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný