Auto - odstranili jste rez?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9374
25.8.16 09:09

Auto - odstranili jste rez?

Ahoj holky,
vím, že se můj dotaz moc nehodí na emimi, ale třeba máte někdo zkušenost. Na jaře jsme si koupili ojeté auto, zatím jezdí jak hodinky, dle automechanika ani spodek nerezaví. Při koupi byla malinká hnědá (rezavá) skulinka v laku nad zadním kolem. Jenže časem šlo vidět, jak je koroze prožraná pod lak, tak jsem ho odloupla a je z toho cca 4cm x 2cm a nejen, že to nevypadá hezky, ale hlavně bych ráda růst koroze přibrzdila ještě před zimou, aby auto ještě chvilku vydrželo. Potom máme na lemu střechy ještě pár malých, ani ne 1cm „ozdob“.
Přítel má plno řečí, jak by se to dalo, všechno prý stojí pakatel, ale pořídit potřebné věci a pustit se do toho, to ne :roll: Včera jsme se i maličko chytli, protože o tom mluví a mluví a skutek utek. Prý by se barva laku musela nechat namíchat, ale neví kde, muselo by se to obrousit až na plech a nemá brusku, muselo by se to vším možným natříkat a zaschnout…
Určitě už jste taky někdo měl nějaké rezavějící auto - karoserii nebo lak. Poradili jste si s tím doma, nebo dali auto někam do servisu? Nepomohlo by aspoň trochu třeba jen nastříkat nějakým antirezinem a přelakovat? Nebo jste auto ponechali svému osudu a rozrůstáním koroze nebránili? Sice se ptám v mn. čísle, ale předpokládám, že takové věci řeší spíš manželé. Jenže ten můj by se asi jen vymlouval, nic si nezjistil a nesehnal, dokud by nám auto nekvetlo celé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
962
25.8.16 09:14

Obrousit az na plast/plech, dat kyt, obrousit, vodk proti korozi obrousit, nastrikat barvu. Kdo je pintlich udela to ze to ani neni videt ani na dotyk citit. Jenze rez si najde misto za rok jinde, prostredky koupis na netu, projdi si par chlapskych recenzi nekde na chlapskejch portalech januz ty spreje nemam tak ti nereknu co to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
protection
25.8.16 09:14

Rezaví místa přebrousit, natřít základovkou, přeskříkat barvou. Díry popřípadě vyvařit.. Otázka jednoho dne nebo si najít nějakého aotoopravce, nebo i někoho zručnějšího ve vesnici..

• Citovat
  • Upravit
12651
25.8.16 09:20

Jakmile tam jen kousínek rezy zůstane, tak bude rezivět dál. Ono ale nejspíš bude tak jako tak, opravou to jen trochu zbrzdíte. Musí se to odrbat komplet dolů, bruska být nemusí, stačí brusný papír. Pak dokonale odmastit, stříknout podkladovkou a vrchním lakem. Pokud tam budou díry skrz, tak se to musí navíc vykytovat a pokud s tím nemáte zkušenost, tak to nejspíš nebude moc hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.8.16 09:38

@AndelaCerna Děkuji. Našla jsem na pár stránkách popsaný podobný postup, ale diskuze a články byly tak 10let staré a pod tím někdo psal, že je to starý, již překonaný postup. Tak jsem doufala, že za tu dobu někdo vymyslel něco méně pracného :lol:
@jessikka Je mi jasné, že rez nezastavíme úplně, jen to zbrzdit a zakrýt. Nemáme garáž a bojím se, jak by to vypadalo, když na otevřenou rez bude pršet a sněžit, do toho možná odlétávat sůl ze silnic… Kdyby stačil brusný papír, tím by se možná mnohé usnadnilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
25.8.16 10:03

@Petule030 zásadně nic jetého nekupujem, vždy krásné nové, novotou vonící nebo max předváděcí auta, kteerá mají třeba 2tis.km s ještě krásnější slevou

• Citovat
  • Upravit
9374
25.8.16 10:05

@redbulka To je nejlepší, kupovat rovnou nové, to aspoň vydrží :) Ale my na nové neměli finance ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
redbulka
25.8.16 10:12

@Petule030 než tyhle omácí práce, mohu ti poradit, abys s tím zajela např. do Kelly servisu, např.-to je taková sít autoservisů, my si od nich necháváme právě spravovat menší drbky než s tím jezdit do drahých značkových, jsou totiž oproti značkovým o hodně levnější, ale nenechala bych si u nich spravovat brzdy nebo tak něco, jsou zas takové trochu nespolehliví-vl. zážitek.

• Citovat
  • Upravit
534
25.8.16 11:19

Zakladatelko, jestli nemáte potřebné nářadí a ani zkušenosti, tak bych to nechala na odbornících. Nějaký šikovný autolakýrník by to určitě udělal, ale je fakt, že i tak počítej s tím, že to je na pár let a může to zase začít reznout v tom místě. A bude to stát pár tisíc. Můj chlap si na autech dělá všechno sám a když mi opravoval takové ty lemy nad kolama, tak se pěkně zapotil. Strávil na tom několik víkendů, aby to bylo pořádně a s barvou problém tedy nebyl, já měla tenkrát bílé auto. A mám pocit, že cca za dva roky to začlo stejně reznout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
25.8.16 11:22

Jo a přítel u toho dost nadával, že už by to podruhé nedělal a dal to odborníkům, byla to šílená práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
25.8.16 16:55

@bberundaa No a kolik si takový odborník účtuje? :think: A kde ho hledat? Mně se zase nechce dávat několik tisíců, když bych to teoreticky zvládla i sama (nějak, ne dokonale) a stálo to jen pár stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
26.8.16 13:32
@Petule030 píše:
@bberundaa No a kolik si takový odborník účtuje? :think: A kde ho hledat? Mně se zase nechce dávat několik tisíců, když bych to teoreticky zvládla i sama (nějak, ne dokonale) a stálo to jen pár stovek.

normálně do autoservisu bych jela nebo autolakovny. Nechci tě podceňovat ale bez nářadí - brusky to moc nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KarelPetrasek
30.5.21 08:17

Autolakovna

A já zrovná znám perfektní autolakovnu, která ví, jak správně odstranit nerez :))

edit adminem - umazán odkaz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný