Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Měli jsme děti zhruba stejně a kupovali jsme Dacii Duster. Když jsem jela sama, vypnula jsem přední airbag a vajíčko jsem měla vedle sebe. Jinak se dozadu úplně na milimetr směstnaly dvě sedačky Britax Romer a vajíčko mezi ně. Když už byla nejstarší schopná, dostala pouze podsedák a jedna sedačka vedle a vajíčko. Teď máme Volvo a děti už jsou 4-9 let, sedí prostřední a nejmladší v autosedačkách a nejstarší uprostřed bez sedačky. Kvůli pohodlí všech.
My máme VW Touran a tam se 3 sedačky vejdou (máme vyzkoušené vajíčko Cybex a 2 sedačky 9-36kg) sestřenka starším dětem koupila místo sedaček do auta nějaké speciální dětské pásy na cesty kdy jedou vsichni…ale jaké přesně netuším…
holkám bylo 5 a 7 když se narodila nejmladší…
My se vzdycky vešli v mnoha autosedackach do Ford Galaxy. Ale co je levný auto uplne neposoudim. Kupovali jsme starší a to bylo cenove dobre dostupné.
Nejlevnější je asi Dacia Jogger, pak Berlingo a jeho klony PSA a Toyoty.
Toyota verso by se tři autosedačky vešly…a jinak bych přemýšlela dříve, jestli tři děti utáhnu ![]()
Toyota Proace City. V druhé radě jsou tři sedadla se třemi isofixy.
Levnější je kolik?
My jsme před pár lety koupili VW Touran najeto 100tis za cca 300 tis. Vlezou se tam 3 autosedačky.
@Zumpa Jestli tomu rozumíš, tak co bys koupil z těch nižších cenových kategorií ideálně? Díky!!
Měli jsme bazarový Peugeot 308SW a do něj sedačky BeSafe Izi Flex-fix. Ty můžu maximálně doporučit i do jiných aut, jsou přímo dělané na to, aby jich bylo víc vedle sebe, dá se odstranit část boční ochrany z vnitřní strany a tím pádem ušetří místo při zachování stejné míry bezpečnosti.
K autu: na bazarech jich bylo poměrně dost, takže bylo z čeho vybírat a s pomoci technika jsme se dopracovali k autu s dobrou motorizací a s dobrým poměrem cena-výkon. Auto má vzadu 3 dělené sedačky, všechny mají izofix, má opravdu prostorný kufr a děti byly nadšené z panoramatické prosklené střechy. Teď máme nový Peugeot 5008, to už je trochu jiná liga, ale na 308 budu vzpomínat v dobrém.
My jsme měli od narození třetího, do letošního března Ford Galaxy. Auto pro 7. Mnohokrát se využilo, že byla možnost dvou dalších sedadel. Pro naši početnou rodinu to byl ideál.
@Anonymní píše: Více
Hrdinko
My třeba auto k běžnému provozu vůbec nepotřebujeme. Takže za mě podpásovka, co píšeš ![]()
K dotazu. V té době jsme měli Seat Alhambra. A na dovolené jsme měli několikrát půjčený WWW Touran. Obě auta pro 7 lidí.
@Anonymní píše: Více
Toto jsou zbytečné, rýpavé řeči. Je to nutné, důležitá hrdinko? My jsme kupovali větší barák (hrubou stavbu) a větší auto, až jsme měli/čekali třetí dítě. A co jako? Nic se nepo… Ona by vlezla třetí sedačka i do Mondea, které jsme tehdy měli před třetím. Ale už byl menší komfort. Můj chlap se o auta stará velice hezky. Letos jsme kupovali nové, už nepotřebujeme tolik míst. Galaxy 2009 prodal za 150 tis. v bazaru. Za týden to měli oni prodané pryč. Když bude hledat, tak najde solidní rodinné auto.
Sousedka má Hyundai obyčejnou I30, děti 10, 8 a miminko. Pro starší má podsedáky a miminko ve vajíčku, dozadu se vejdou.
Ale už jsem viděla i že manžel seděl vzadu s dětmi a miminko měla ve předu. Taky varianta.
Dá se to poskládat i do menšího a levnějšího auta. Záleží jestli to je jediné auto v rodině, nebo druhé.
Pokud jediné, fakt bych uvažovala o něčem větším. Jako dvojka stačí menší.
Já mám A4 kombika a popravdě vzadu není podle mě o moc víc místa než v tom Hyundai.
Ahoj,
nemáte někdo prosím radu, jaké levnější auto pořídit pro rodinu se 3 dětmi ve věku novorozenec, 5 a 8let? Jak jste to vyřešili vy, co nemáte velké peníze na super auto? Do jakého menšího nebo levnějšího se sedačky vlezou a případně jaké?
Děkuju