Auto pro Pepu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
27.5.22 21:26

Auto pro Pepu

Pomůžeme společně Pepovi?

https://www.donio.cz/autopropepu

„Budu neskonale vděčný za každou pomoc i koruna pomůže nebo jen sdílení a za to vám všem moc děkuji.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75387
27.5.22 23:11

Neměl by pán jednodušší, než vybírat půl druhého milionu na multivan, normálně objednávat sanitu?
Jde to a v případě takovéhoto postižení s jejím objednáním nebývá problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.5.22 23:15

Myslím, že sanita by ho na výlet po ČR nevzala @sirikit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75387
27.5.22 23:38
@jitka73 píše:
Myslím, že sanita by ho na výlet po ČR nevzala @sirikit

Hm, tak držím palce, ať na výletkový multivan vybere, ale vidím to, zvlášť v dnešní době, jako značně nepravděpodobné.
Vždycky jsem se držela spíš reality. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
27.5.22 23:50

@jitka73 od ÚP ČR nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.5.22 23:53

@g.sandova pána neznám, ale příběh mě zaujal, proto posílám do světa. Když se vybírá na postižené děti, tak starší lidé si také zaslouží splnit sen :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75387
27.5.22 23:58
@jitka73 píše:
@g.sandova pána neznám, ale příběh mě zaujal, proto posílám do světa. Když se vybírá na postižené děti, tak starší lidé si také zaslouží splnit sen :srdce:

6 dnů do konce.
Vybrána 3% z celkové částky.
Velký oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
27.5.22 23:59

@sirikit myslím, že tady píšete zbytečně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
27.5.22 23:59

A potřebuje Pepa nutně nový vůz? Na trhu jsou i ojetiny, vhodně upravené. Myslím, že by mohl začít výletit mnohem dříve. Nehledě na to, že se dá požádat o příspěvek, kde se platí jen jakési dofinancování. Z těchto důvodů ze mi zdá cílová částka přemrštěná.

• Citovat
  • Upravit
75387
28.5.22 00:04
@jitka73 píše:
@sirikit myslím, že tady píšete zbytečně

Tohle je diskuse a já tu dělám přesně to, co se tu tak z definice slova diskuse dělá.
Ty jsi se registrovala před pár minutami, nikdo tě tu nezná ani jako nick, a chceš od zdejších uživatelů, aby přispěli na pána, o kterém taky v životě neslyšeli.
Mohla bych to označit jedním výstižným slovem, ale nechci být ještě zlejší, než jsem.
Takže ti jako jedna z lidí, od kterých něco chceš, píšu, co si o tom myslím.
Hezkého nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75387
28.5.22 00:09
@Prostě Vodnář píše:
A potřebuje Pepa nutně nový vůz? Na trhu jsou i ojetiny, vhodně upravené. Myslím, že by mohl začít výletit mnohem dříve. Nehledě na to, že se dá požádat o příspěvek, kde se platí jen jakési dofinancování. Z těchto důvodů ze mi zdá cílová částka přemrštěná.

Pepa v životě neměl auto, píše.
S dcerou sotva vyjde, a chce si splnit sen vlastnit spešl dodávečku za půl druha mega.
Hlavně kvůli výletům po ČR, protože na sanitu na vožení po doktorech má opravdu nárok. Řídít bude kdo, Pepa? Dcera?
Na provoz auta mít budou?
Jako, nic proti nemocnému seniorovi, ale obávám se že zrovna v týhle době mají místní maminy o dost jiné starosti, než přispívat nemocnému pánovi na jeho sen o velikým autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
28.5.22 00:19
@sirikit píše:
Pepa v životě neměl auto, píše.
S dcerou sotva vyjde, a chce si splnit sen vlastnit spešl dodávečku za půl druha mega.
Hlavně kvůli výletům po ČR, protože na sanitu na vožení po doktorech má opravdu nárok. Řídít bude kdo, Pepa? Dcera?
Na provoz auta mít budou?
Jako, nic proti nemocnému seniorovi, ale obávám se že zrovna v týhle době mají místní maminy o dost jiné starosti, než přispívat nemocnému pánovi na jeho sen o velikým autě.

Upřímně, když to porovnám s něčím podobným , tak jsme úplně v jiné cenové a nezlobte se na mě, ale působí to dost podezřele. Asi bych to dokázal i správně pojmenovat, leč pak by se mi nepodařilo příspěvek odeslat.

• Citovat
  • Upravit
75387
28.5.22 00:27
@Prostě Vodnář píše:
Upřímně, když to porovnám s něčím podobným , tak jsme úplně v jiné cenové a nezlobte se na mě, ale působí to dost podezřele. Asi bych to dokázal i správně pojmenovat, leč pak by se mi nepodařilo příspěvek odeslat.

Právě.
Navíc…
Tomu pánovi na fotkách je opravdu hodně, určitě 80+.
A touží zrovna po autu pro 6 - 7 osob? :think:
Moc bych se nedivila, kdyby Pepa neměl o celé krásné sbírce ani potuchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.5.22 01:20

Trochu zvláštní sbírka.
Pán „potřebuje“ tak drahé auto? Nesplnil by účel levnější vůz? Zvládne platit pojištění a údržbu tak drahého auta, když už nyní nemají peněz nazbyt.
Dcera se o tatínka stará zdarma. Tatínek nemá nárok na příspěvek na péči? Dle popisu zdravotního stavu to vypadá na nejvyšší stupeň.
Proč lékař nenapíše sanitku, když jede na vyšetření? Na to má jistě jako vozíčkář nárok.
A auto na výlety? Neříkám, že musí sedět jen doma. Ale doposud auto nikdy neměl, nemyslím, že by byl zvyklý často jezdit na výlety. A pokud ano, tak třeba vlakem a to jde s dopomoci i s vozíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75387
28.5.22 02:19

@lasička1 Pána nesmírně vyčerpává jakákoli přeprava za nutným ošetřením. Pozor, výměny katetru, stejně jako odběry, běžně dělá přímo u pacienta doma sestra domácí péče. Kamkoli jezdit netřeba. Pokud je to opravdu nezbytné, sanita je na polohování pacientů vybavena a saniťáci pacienta unesou.
Elektrický vozík stačí na přesun k osobnímu autu - pokud pána veze dcera, ve zdravotnickém zařízení mají vždy k zapůjčení klasický invalidní vozík, na kterém doprovod vozí pacienta po areálu. Žádný problém.
Přední sedadlo osobního vozu do polohy ležmo v případě kolapsu sklopit lze.
Je nicméně rozumné jenom tak výletkově vozit napříč republikou pacienta, který v nepravidelných intervalech kolabuje? :think:
Nicméně pán touží cestovat na druhou stranu republiky - jen tak na rajz, příbuzné má jenom dceru a vnučku. Při současných cenách pohonných hmot. Měsíční příspěvek na dopravu je 550,– Kč.
Jako pokus pěkný, ale příště by to chtělo střílet níž a detaily historky konzultovat s někým do problematiky zasvěceným, aby se zabránilo těmto zbytečným začátečnickým chybám. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!