Propadlá občanka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.5.22 20:37

Propadlá občanka

Dobrý den, poradila by mi tady nějaká hodná duše? Dnes jsem odpoledne zjistila, že mám skoro měsíc propadlou občanku. Moc ji nepoužívám a vůbec jsem se toho nevšimla. Snažila jsem se o tom najít něco na netu a dočetla jsem se, že pokud občan neoznámí obnovu OP do 14 dnů po jeho propadnutí, můžou být sankce až do 10tis. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak se mám zachovat v týdnu až to půjdu vyřídit. Mám se omluvit, že jsem se toho prostě nevšimla, nebo mám udělat že mi někde vypadla? Děkuji za rady a krásný večer

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101451
14.5.22 20:43

Neres, proste si ji dojdi vymenit, bud to neresi vubec nebo je pokuza tak 2-3 stovky. A delat, ze ti vypadla je pitomost, oni v systému samozřejmě vidi, ze ji mas peroslou a nikdo nema rad, když z nej nekdo dela blbce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
14.5.22 20:49

Normálně jim řekni, že jsi si všimla, že ti propadla občanka. Hodně bych se divila, kdyby byla pokuta třeba 100 Kč, podle mě nebude vůbec žádná. Akorát já si ji v listopadu měnila den před propadnutím a bylo mi řečeno, že nedávají náhradní doklad. Tak to je asi vše co tě čeká. Hlavně klid!! Dějí se mnohem horší věci, než propadlá občanka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68831
14.5.22 21:02

V reálu se s největší pravděpodobností nestane vůbec nic. Prostě zajdi na úřad a zažádej o výměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1560
14.5.22 21:07

Nestane se vůbec nic, normálně si jdi vyřídit novou. Řekni, že je propadlá a dál neřeš. Já ji měla propadlou cca 4 měsíce, na magistrátu nikdo nic neřešil (Brno). Dali mi takový ten provizorní papír a myslím do týdne byla k vyzvednutí nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24540
14.5.22 23:15

No hlavně hloupě nelžete. Pravděpodobně se nestane nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1608
14.5.22 23:24

Nestane se nic, normálně požádejte o novou, stejně budete na novou čekat, žádný náhradní doklad už nedávají, tak s ní budete ještě chvíli chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64846
15.5.22 07:09
@alun-ka píše:
Nestane se nic, normálně požádejte o novou, stejně budete na novou čekat, žádný náhradní doklad už nedávají, tak s ní budete ještě chvíli chodit.

To nevim, jestli s ni bude chodit, kdyz je propadla a nikdo ji neuzna jako doklad. Ani posta ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101451
15.5.22 07:42
@vokishka píše:
To nevim, jestli s ni bude chodit, kdyz je propadla a nikdo ji neuzna jako doklad. Ani posta ne.

Tak chodi s ni doted, tak vlastně zadna zmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64846
15.5.22 08:13
@j.a.n.i1 píše:
Tak chodi s ni doted, tak vlastně zadna zmena.

No ja bych prave rekla, ze pri zadosti o novou ji starou seberou hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101451
15.5.22 08:14
@vokishka píše:
No ja bych prave rekla, ze pri zadosti o novou ji starou seberou hned.

Pak by ji ale ten nahradni doklad dat museli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64846
15.5.22 09:13
@j.a.n.i1 píše:
Pak by ji ale ten nahradni doklad dat museli.

nevím, jestli dávají. Ale je zajímavé, že oni by dát museli, přitom ona vlastně nemá sama vlastním přičiněním nic, tohle jí nikdo neuzná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101451
15.5.22 14:01
@vokishka píše:
nevím, jestli dávají. Ale je zajímavé, že oni by dát museli, přitom ona vlastně nemá sama vlastním přičiněním nic, tohle jí nikdo neuzná.

No, to je prave ten rozdíl, ze je to jejím vlastnim přičiněním… A neuzna… No, jasne, dopis ji na zo nevydaj, když si postacka vsimne, volit s tim taky nemuze, ale jinak s tim muze celkem v klidu zit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24540
15.5.22 16:11
@j.a.n.i1 píše:
No, to je prave ten rozdíl, ze je to jejím vlastnim přičiněním… A neuzna… No, jasne, dopis ji na zo nevydaj, když si postacka vsimne, volit s tim taky nemuze, ale jinak s tim muze celkem v klidu zit.

Tak totožnost se dá prokázat i jiným dokladem, třeba pasem nebo řidičákem, popř. jejich kombinací, zákon to nezakazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64846
15.5.22 17:38
@lucad77 píše:
Tak totožnost se dá prokázat i jiným dokladem, třeba pasem nebo řidičákem, popř. jejich kombinací, zákon to nezakazuje.

já třeba nemám ani pas, ani řidičák. A na poště ti řidičák neuznají. Vždyt i při dopravní kontrole ukazuješ oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!