Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, nyní máme auto Ford Galaxy, v druhé řadě jsou 3 plnohodnotné sedačky, ráda bych auto vyměnila už za nové, ale vůbec nevím jak najít v popisech že má 3 plnohodnotné sedačky? Všude vidím jen ty klasické kde na prostředním se nedá téměř sedět. Auto bych nejraději nové, aby vydrželo nějakou dobu bez oprav. Děkuji za každou radu ![]()
My máme VW Touran a 3 sedačky ve druhé řadě máme. Auto je to dle mého názoru super, ale nejsem v autech moc znalá. ![]()
My máme Citroen Berlingo XL. Má tři plnohodnotné sedačky v zadu. Mě se líbí, že je to vysoké auto. Dobře se mi dávají děti do autosedaček. Kufr je v té velikosti XL opravdu velký. A nejlepší jsou posuvné zadní dveře. To je s dětmi k nezaplacení. Já jsem spokojená. Není to velký luxus třeba oproti tomu VW Touran, ale zase je o dost větší. Ještě má tři sedačky vzadu VW Sharan.
https://www.csaka.cz/…aji-problem/
Na netu najdeš několik seznamů aut, kam 3 děti pohodlně naskládáš. Třeba tady
Máme Zafiru, sice než jsme si pořídili nejmladší dceru, tak mi starší děti ze sedaček vyrostly, takže máme jen jednu sedačku, ale pokud jedeme všichni, tak s ní vzadu sedává manžela a 16letá dcera a nestěžují si ![]()
@Safira1 Ahoj, zmíněný Touran je ok (pouze prostřední sedadlo je užší), dobře by vám vyhověly osobní dodávky typu Toyota Proace City Verso (a sourozenců Opel Combo, Citroen Berlingo, Peugeot Rifter), VW Caddy / Ford Tourneo, osobnější variantou je Citroen C5 Aircross či Peugeot 5008.
Pokud to rozpočet dovolí, tak větší dodávky od Stelantisu (Toyota Proace, Citroen Space Tourer, Peugeot Partner), Hyundai Staria (pozor, tam jsou tři sedačky ve třetí řadě, ale myslím, že jde dát na místo druhé, VW Multivan, nebo některý z vozů určených primárně pro trh v Americe jako Chrysler Pacific, Honda Odyssey, Toyota Siena atd. S díly a servisem větší problém než třeba u méně typických japonských vozů není (kdy se třeba dva dny čeká na dovoz dílu z meziskladu z Německa).
Hledej 3× Isofix. My mame VW Sharan, dle meho zcela genialni auto, ktere se ale jiz bohuzel nevyrabi.