Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosim chci se zeptat.Jsem v 21 tt tehotenstvi a dneska jsme meli autonehodu.Byl to primi stret nebylo to moc rychle, pas se mi zaboril do prsou rekla bych ze brisko to neodneslo.Doma mam angesound a srdicko slysim i sem tam pohyby, ale u me to je zatim jak kdy. Otazka jet na pohotovost nebo zavolat i kdyz srdicko slysim? Nebo alespon rano dojit ke sve gynekolozce, zda je vse v poradku?
@Iviinek hned po nehode bych jela k doktorovi, pro jistotu. Bala bych se. ![]()
@DandátkoP píše: Více
Se divím, že nejela hned na vyšetření, sanitkou, nebo sama ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Jo, v tehotenstvi bych to brala jako automatiku.
@DandátkoP píše: Více
Souhlas. Kolikrát se něco projeví až později… a jako těhotná bych si to teda nelajzla bez žádné kontroly.
A to vám policie nezavolala sanitku? To se přeci vždy dělá - kolikrát se člověk může bouchnout do hlavy, neuvědomí si to, zvnějšku nic patrné není, on je „jen otřesen“, ale nic ho nebolí a za dva dny je mrtvý, protože krvácení do mozku… ![]()
@bloklimiucet píše: Více
Právě, taky to nechápu. Po nehodě lepší zbytečně do nemocnice, než něco zanedbat ![]()
@Iviinek píše: Více
U toho nebyla policie? Požádala bych je o zavolání sanitky, když jsi třeba byla v šoku a nezavolala si ji sama.
Ale domů, bez kontroly v nemocnici bych neodjela
@Iviinek píše: Více
To je vtip? Policie u toho nebyla? Už dávno jsi měla být v rukou lékaře.
Policie nutně k dopravní nehodě nemusí, pokud není nikdo zraněn, škoda je jen na vozidlech a je odhad do 100tis, tak nikam nejezdí.
Okamžitě do nemocnice, vždyť se ti může odlučovat placenta.! To fakt žádným hloupým přístrojem nepoznáš. Měla jsi tam jet okamžitě!
Jako fakt? Okamžitě do špitálu…a cestou si přečti něco o tom jaké síly na tebe během autonehody (i v malé rychlosti) působí…už jen kvůli tomu mrnousovi doufám že je vše vporadku nicméně na kontrolu určitě jeď ještě teď…
Od kamošky přítel měl těžkou nehodu. On byl v kritickém stavu.
Kamoška když se to dozvěděla, tak běžela k nehodě, bylo to nedaleko bydliště.
Když IZS zjistil, že je těhotná, okamžitě ji volali sanitku a nechali ji převézt pro jistotu na kontrolu do nemocnice. Z důvodu velkého šoku, protože co kdyby, bylo něco s miminkem,.
Ty jsi přímý účastník a nenecháš se odvézt do nemocnice?
V nemocnici je většinou velmi profesionální, empatický personál, takže ještě teď bych jela do nemocnice a nečekala na ráno. Vymluvila bych se na šok, ale že mám strach, tak pro jistotu jsem přijela
@Barchet22 píše: Více
Nejezdí, když ji nikdo nezavolá, ale většinou ji zavolají svědkové.
Známé takhle přijeli komplet všichni, protože svědkové volali. A to byla nehoda při rozjezdu.