Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevim přesně už si to neoamatuju, ale na konci 4mesice jsem měla asi 4-5kg nahoře. Ze zkušenosti z okolí bych řekla, ze víc pribarají ty hubene, ty co byly tlusté už před otehotnenim, většinou tolik nepriberou. Tělo asi nemá důvod delat zásoby.
U prvního jsem ještě po půlce neměla ani kilo nahoře, naopak jsem zhubla, ale taky mi bylo zle. Celkove jsem přibrala necelých 5 kg. U druhého už to šlo trochu rychleji a přibrala jsem 7 kg. Obě těhotenství prozvracene.
Jsem 33tt a mám 6kg nahoře. Ve 4. Měsíci jsem taky nepribrala nic, doktor to nikdy nijak nekomentoval, hlavně že je v pohodě mimčo😀
Ahojky já začínala na 52kg a už mám 59kg momentálně 18 týden 🥲
Na konci ctvrteho mesice jsem vazila asi o kilo mene nez pred otehotnenim. Na zacatku jsem kilo a pul zhubla. Nikdo nerikal nic.
Do pátého měsíce jsem měla o 3 kila méně než před otěhotněním a do porodu jsem pak nabrala 14. Ale byla to hlavně voda, takže jsem z porodnice odcházela o ty tři kila lehčí než před otěhotněním. Ale bylo to tím, že jsem se bála zánětu (dost na ně trpím), tak jsem preventivně vysadila úplně sladké. Doktorka váhu nijak nekomentovala
.
Při prvním těhu jsem příbírala průběžně a na konci 4. měsíce to bylo necelá 3kg, celkove pak 11kg. Teď jsem naopak na přelomu toho 4. a 5. Měsíce skoro 2kg zhubla a taky jsem nezvracela a dost pravidelně jedla, jinak jsem se necítila dobře, ale prostě ta Váha šla dolů. Doktorce jsem řekla, že jím, prcek roste správně, tak nic víc neřešila. ![]()
Ve 4. měsíci jsem neměla ani kilo, v 6. už 3 kg, tak jsem se radovala, že to bude pohoda, a najednou 8 a 9 + 15 nahoru, takže celkem 18, a přitom jsem zdravě jedla, do posledního dne před porodem( 41 tt ) jsem byla velice aktivní, jezdila jsem s manželem na stavbu, cukrovka žádná, tlak dobrý, štítka v pohodě, riziko preeklampsie nízké, nikdo neví, proč jsem otekla a nyní zrovna přesně dnes 17tydnů po porodu a stejně mám 10 nahoře
tím nechci ale strašit ![]()
Ahojky,
kolik jste přibraly do konce 4.měsíce těhotenství? A kdo nic, tak komentoval to už doktor, že by něco mělo být nahoře? Jsem obvykle přibírací typ, taky jsem nabrala před těhotenstvím během roku asi 10kg, takže je pravda, že neotěhotněla jsem žádná hubená, ale překvapuje mě, že přestože jsem nezvracela a při nevolnostech jedla více (i v noci!) a vzhledem k rizikovému těhotenství pohybu taky moc není, tak jsem nepřibrala absolutně nic a končím 4.měsíc. Jsem těhotná podruhé a poprvé jsem nabrala celkem asi 16kg, začínala jsem teda štíhlejší.