Autorská práva u triček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
autorská práva
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, když mám doma jednobarevné tričko a chci na něj nakreslit medvídka pú, šmouly či něco jiného z pohádek a mám to jen pro své děti, tzn. nechci to nikde prodávat, můžu nebo tím něco porušuji?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No, vem si to tak, pokuud chceš v pokojíčku na zdi nakresleného medvídka pů, myslíš, že si tu zeď musím koupit v originále?
Pokud to opravdu není na prodej, tak to nevadí. taky občas pro osobní potřeby okopíruju nějaký ten obrázek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, taky jsem vám tu zeď chtěla napsat jako příklad, ale čekala jsem co napíšete, aniž bych to tímto ovlivňovala. Ale udělala jsem malé tričko a kámoška hned, že to nemůžu, že je to trestné, ale nějak jsem to neřešila, protože jsem si vybavila tu zeď. Pak to ve mě ale začalo hlodat a říkala jsem si, že když to tričko bude nosit, že to uvidí hodně lidí, kdežto tu zeď ne, tak jestli se mám bát nebo být v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka tě podle mého jenom straší. Co je lidem do toho. Víš kolik je v prodeji triček který nemají autorská práva..? Např u našich dobrých vietnamců? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je fakt a když na tom nevydělávám, tak by to nemuselo vadit. Tak díky za uklidnění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím to jistě, ale mám takový pocit, že pokud si to kreslíš sama, tj. i když je jasné, že to má být medvídek Pú, tak to není stejné, je to prostě tebou nakreslený medvídek, tak se na to autorská práva nevztahují a kor když to neprodáváš, ale je to jen pro tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nevím to jistě, ale mám takový pocit, že pokud si to kreslíš sama, tj. i když je jasné, že to má být medvídek Pú, tak to není stejné, je to prostě tebou nakreslený medvídek, tak se na to autorská práva nevztahují a kor když to neprodáváš, ale je to jen pro tebe.
Tak nějak to bude. Když se jdete podívat do KIKu, tak tam mají plno věcí s takovýma zpotvořenýma kočičkama alá Hello Kitty. Kdyby to byli větve, tak to ani neřeším, ale ten KIK je normální řetězec, dááávno by to museli zavřít. Beztak toho medvídka netrefíš dokonale (nic proti tvému výtvarnému umění) a když tam nebudeš vyloženě cpát nějaké to logo, Vinnie the Pooh, nebo jak se to píše, tak to snad můžeš i prodávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit